Artikel top billede

Kendt hackergruppe angreb højtstående ansatte hos det danske forsvar privat

Hackergruppen Fancy Bear har gennem flere år haft adgang til et internt mailsystem hos forsvaret. Nu kommer det frem, at gruppen også har angrebet højtstående forsvars-ansatte privat.

Hackergruppen Fancy Bears angreb på det danske forsvar var tilsyneladende mere omfattende, end Center for Cybersikkerhed hidtil har meldt ud.

Fancy Bear havde i både 2015 og 2016 adgang til forsvarets interne mailsystem, mil.dk, men ifølge dagbladet Information har gruppen også målrettet angrebet de ansattes private mailadresser.

”Jeg informerede de danske myndigheder tilbage i august 2015,” siger sikkerhedsekspert Feike Hacquebord fra Trend Micro til Information.

”Både om det, der siden har været fremme i den danske presse om angreb på det danske forsvars webmail. Men også om, at højtprofilerede danske mål var blevet angrebet på deres private, gratis e-mailadresser.”

Feike Hacquebord ønsker ikke at fortælle, hvem de højtstående mål var, men han uddyber, at der er tale om folk, der arbejder for den danske hær og Forsvarsministeriet, og at fem af dem klikkede på linket i den phishing-fælde, Fancy Bear sendte ud.

Usikkert forsvar

Efter at det kom frem, at Fancy Bear har haft adgang til forsvarets mailsystem, har flere sikkerhedseksperter kritiseret Forsvare for ikke at benytte basale sikkerhedsforanstaltninger som to-faktor-godkendelse.

Læs også: Sikkerhedsekspert kritiserer Forsvarets it-sikkerhed: "Der er bedre sikkerhed på mange Gmail-konti"

Siden kunne Computerworld afdække, at forsvarets servere kører software, der ikke er blevet sikkerhedsopdateret siden 2010.

Det kan du læse mere om her: Forældet it hos Forsvaret er ikke blevet sikkerhedsopdateret siden 2010: "Det er jo decideret lokkemad for hackere," siger it-ekspert
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere