Artikel top billede

Kendt hackergruppe angreb højtstående ansatte hos det danske forsvar privat

Hackergruppen Fancy Bear har gennem flere år haft adgang til et internt mailsystem hos forsvaret. Nu kommer det frem, at gruppen også har angrebet højtstående forsvars-ansatte privat.

Hackergruppen Fancy Bears angreb på det danske forsvar var tilsyneladende mere omfattende, end Center for Cybersikkerhed hidtil har meldt ud.

Fancy Bear havde i både 2015 og 2016 adgang til forsvarets interne mailsystem, mil.dk, men ifølge dagbladet Information har gruppen også målrettet angrebet de ansattes private mailadresser.

”Jeg informerede de danske myndigheder tilbage i august 2015,” siger sikkerhedsekspert Feike Hacquebord fra Trend Micro til Information.

”Både om det, der siden har været fremme i den danske presse om angreb på det danske forsvars webmail. Men også om, at højtprofilerede danske mål var blevet angrebet på deres private, gratis e-mailadresser.”

Feike Hacquebord ønsker ikke at fortælle, hvem de højtstående mål var, men han uddyber, at der er tale om folk, der arbejder for den danske hær og Forsvarsministeriet, og at fem af dem klikkede på linket i den phishing-fælde, Fancy Bear sendte ud.

Usikkert forsvar

Efter at det kom frem, at Fancy Bear har haft adgang til forsvarets mailsystem, har flere sikkerhedseksperter kritiseret Forsvare for ikke at benytte basale sikkerhedsforanstaltninger som to-faktor-godkendelse.

Læs også: Sikkerhedsekspert kritiserer Forsvarets it-sikkerhed: "Der er bedre sikkerhed på mange Gmail-konti"

Siden kunne Computerworld afdække, at forsvarets servere kører software, der ikke er blevet sikkerhedsopdateret siden 2010.

Det kan du læse mere om her: Forældet it hos Forsvaret er ikke blevet sikkerhedsopdateret siden 2010: "Det er jo decideret lokkemad for hackere," siger it-ekspert
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere