Ren nedtur for it-iværksættere: Det er blevet langt sværere at skaffe startkapital

Drastisk fald i det beløb, investorerne er villige til at satse hos de helt unge tech-startups.

Det kan være sin sag at banke en it-virksomhed op fra bunden, og ikke mindst kan det være lidt af en udfordring at sikre den nødvendige startkapital.

Meget tyder på, at det bestemt ikke er blevet lettere i de senere år, hvis man satser på at skaffe investorer i USA.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at det siden 2015 er gået drastisk ned ad bakke med den såkaldte seed funding, der er investeringer på et tidligt stadie i startups.

Antallet af transaktioner, hvor der er investeret penge i startups, er faldet med hele 40 procent over de seneste to år, viser data fra virksomheden PitchBook Inc, der leverer information om venturekapital.

Også hvad angår det samlede beløb, der investeres i de spirende startups, er det gået tilbage.

Ifølge Reuters drejer det sig om et fald på 24 procent, siden investeringerne toppede i sommeren 2015.

Det er ikke mindst i Silicon Valley, at man kan mærke denne tilbageholdenhed fra investorernes side.

Når man har en god idé til et nyt it-forretningskoncept eller it-produkt, er det nemlig helt afgørende, at man skal skaffe pengene til den første svære og meget afgørende tid.

Ifølge PitchBooks data er der i andet kvartal i år blevet indgået omkring 900 aftaler om startkapital i Silicon Valley. I samme kvartal i 2016 var det 1.100 aftaler, og i 2015 var antallet helt oppe på 1.500.

Læs også:

Seks danske it-iværksættere afslører deres største fejltagelser: Her skal du passe på som iværksætter

Dansk iværksætter fik 350 millioner kroner i venturekapital: Men pas på, advarer han: Der findes måske bedre løsninger end venturekapital

Det er tid til et opgør med iværksætter-selvfedmen: Danske startups skal kigge mod Jylland - ikke mod Silicon Valley

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Netværkssikkerhed - teknologi og værktøjer til at skabe sikre netværk

Netværket er din virksomheds livsnerve: Den ofte oversete teknologi, der sikrer, at interne og eksterne medarbejdere, leverandører eller kunder har adgang til netop den information der holder driften kørende.

07. oktober 2020 | Læs mere


ESDH/ECM: Effektiv data- og dokumenthåndtering i din organisation

Den rigtige dokumenthåndtering er i den grad med til at sikre effektiviteten i din virksomhed. Det hjælper både din virksomhed og dine medarbejder til at spare tid, mindske risikoen for fejl og leve op til gældende regler. Få svar på hvilke arbejdsprocesser, der med fordel kan digitaliseres først.

20. oktober 2020 | Læs mere


Computerworld
Tesla ramt af omfattende it-nedbrud: Brugere kan ikke låse bilen op via appen
Tesla ramt af store tekniske vanskeligheder, der har fået interne og eksterne systemer til at gå ned. Tesla-ejere har ikke kunne forbindes til bilerne via appen.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.