Artikel top billede

Morgen-briefing: Dansk it-startup vil bekæmpe fusk i bankerne med kunstig intelligens / Apple stormer frem med kæmpe vækst i omsætningen / Facebook er på vej med videochat-hardware til din stue

Dansk it-startup vil bekæmpe fusk i bankerne med kunstig intelligens. Apple stormer frem med kæmpe vækst i omsætningen. Facebook er på vej med videochat-hardware til din stue

Godmorgen. Her er overblikket over de hurtige it-nyheder denne onsdag fra Computerworld.

Dansk it-startup vil bekæmpe fusk i bankerne med kunstig intelligens

Calcabis er navnet på et nyt dansk it-firma, som har udviklet et produkt, der har potentiale til at bekæmpe fusk og pengehvidvask i bankerne med kunstig intelligens, skriver Børsen.

Firmaet er startet af Kasper Rost, og Robert Nielsen har udviklet softwaren.

Kasper Rost har tidligere haft job hos Delta Projects og Language Wire, og han har selv investeret en halv million kroner i firmaet, som foreløbig ikke er i stand til at udbetale løn til stifteren. Firmaet er dog i dialog med en dansk bank.

Ifølge Børsen bygger Calcabis software på en ti år gammel platform, som blandt andet bliver brugt af et stort amerikansk medicinalfirma. Netop medicinalindustrien samt landbrug og uddannelsessektoren er de næste markedsmål for Calcabis, når systemet til banksektoren er på plads.

Apple stormer frem med kæmpe vækst i omsætningen

Apples regnskab for tredje kvartal er hyggelig læsning for aktionærerne. Omsætningen voksede med 7,2 procent, og det er ikke set bedre de seneste syv kvartaler, skriver Wall Street Journal ifølge Ritzau.

Selv om en ny iPhone ventes lanceret i september, er salget af iPhones vokset til 41,03 millioner enheder mod 40,4 millioner i samme kvartal sidste år.

Overskuddet i tredje kvartal blev 8,72 milliarder dollars.

Salget af iPads vokser også og bidrager med en indtjening på 4,9 milliarder dollars, og det var mere end forventet af analytikerne.

Ifølge Techcrunch er salget af Apple Watch vokset med ikke mindre end 50 procent siden sidste år. Oplysningen stammer fra Apple-topchefen Tim Cooke.

Også salget af de nye trådløse hovedtelefoner kaldet AirPod er vokset. Til gengæld ser det ud til at gå knap så godt for Apple TV, Beats electronics og iPods, skriver Techcrunch.

Det kinesiske marked skuffer. Indtjeningen herfra faldt med 10 procent i forhold til sidste år. I alt stammer 61 procent af Apples indtjening fra markeder uden for USA, skriver Ritzau.

Facebook er på vej med videochat-hardware til din stue

Facebook går helt nye veje og er i færd med at udvikle en videochat-enhed til hjemmet, som angiveligt vil blive lanceret til foråret, skriver Bloomberg.

Enheden får en berøringsfølsom skærm på størrelse med den, der sidder i en typisk laptop, skriver Bloomberg - angiveligt i omegnen af 13-15 tommer.

Den nye chat-enhed er foreløbig på prototype-plan, men ifølge Bloomberg bliver den lige nu testet af almindelige brugere i deres hjem.

Facebook er også på vej med en intelligent højttaler i stil med Amazon Echo og Google Home. Desuden har Facebook hyret tidligere Apple-ansatte til at udvikle en kunstig, talende assistent i stil med Siri, som skal fungere i både højttaler og chat-enhed.

Videochat-enheden er beregnet til at have stående i stuen, og den vil - ud over skærmen - indeholde kamera, mikrofoner og højttalere. I følge Bloomberg har Facebook besluttet selv at udvikle styresystemet efter at have overvejet en version af Android.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere