Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

(Foto: Foto: Michael Heigl, CC BY-ND 2.0)

Streaming storhitter hos danskerne - men vi er mest til de gratis tjenester

Tre ud af fire danskere streamer musik, men det er de gratis musiktjenester, der hitter.

Musikstreaming har for alvor fået fat i danskerne og resten af indbyggerne i Norden. Det er dog primært de gratis tjenester, der hitter.

Det konkluderer Koda på baggrund af undersøgelsen The Polaris Nordic Digital Music Survey 2017, der er udført i et samarbejde mellem de tre nordiske rettighedsorganisationer Koda (DK), Teosto (FIN) og Tono (N).

“Langt de fleste indbyggere i de nordiske lande er i dag digitale musikforbrugere. På tværs af Norge, Sverige, Finland og Danmark benyttede 80 procent i alderen 12-65 år sig af minimum en streamingtjeneste i løbet af det seneste år,” lyder det om undersøgelsens resultater.

“87 procent af de digitale musikforbrugere har inden for det seneste år streamet musik på minimum en gratis tjeneste, og dertil benytter halvdelen af forbrugerne sig udelukkende af de gratis alternativer til abonnementstjenesterne.”

YouTube vinder

Den mest populære stremingtjeneste i Norden er YouTube, som 60 procent har brugt inden for det seneste år - heraf bruger 71 procent YouTube hver uge. 

Stpotify på andenpladsen har 50 procent brugt inden for det seneste år, mens 77 procent benytter sig af Spotify hver uge. Også musik og musikvideoer via Facebook fylder meget.

Sådan står det til i Danmark

Hvis man zoomer ind på de danske tal fra undersøgelsen, så har 75 procent af danskerne brugt en digital tjeneste til at streame musik det seneste år.

88 procent af musikbrugerne i Danmark har brugt en gratis tjeneste, men 57 procent af musikbrugerne har tegnet et abonnement.

“43 procent af de digitale musikbrugere brugte udelukkende en gratis tjeneste,“ lyder det fra Koda.

Om den situation udtaler Kodas direktør, Anders Lassen:

”De seneste års eksplosion i det digitale musikforbrug er positivt, for det betyder jo, at musikken er blevet tilgængelig og en naturlig del af vores allesammens hverdag. Betyder det så, af alt er godt i musikbranchen? Nej.”

“De nuværende forretningsmodeller har vænnet mange forbrugere til gratis musik, og det skaber udfordringer. Først og fremmest har vi række meget populære gratis digitale tjenester som YouTube og Facebook, der på grund af en forældet EU-lovgivning enten betaler intet eller meget lidt til dem, der har skabt musikken.”

Læs også:

Danskerne er blevet de rene dydsmønstre: Så få henter i dag musik og film ulovligt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere