Vinderen er fundet:Her er Danmarks bedste CIO: Susanne Schustin fra Blue Water Shipping er Årets CIO 2023

Artikel top billede

(Foto: Foto: Michael Heigl, CC BY-ND 2.0)

Streaming storhitter hos danskerne - men vi er mest til de gratis tjenester

Tre ud af fire danskere streamer musik, men det er de gratis musiktjenester, der hitter.

Musikstreaming har for alvor fået fat i danskerne og resten af indbyggerne i Norden. Det er dog primært de gratis tjenester, der hitter.

Det konkluderer Koda på baggrund af undersøgelsen The Polaris Nordic Digital Music Survey 2017, der er udført i et samarbejde mellem de tre nordiske rettighedsorganisationer Koda (DK), Teosto (FIN) og Tono (N).

“Langt de fleste indbyggere i de nordiske lande er i dag digitale musikforbrugere. På tværs af Norge, Sverige, Finland og Danmark benyttede 80 procent i alderen 12-65 år sig af minimum en streamingtjeneste i løbet af det seneste år,” lyder det om undersøgelsens resultater.

“87 procent af de digitale musikforbrugere har inden for det seneste år streamet musik på minimum en gratis tjeneste, og dertil benytter halvdelen af forbrugerne sig udelukkende af de gratis alternativer til abonnementstjenesterne.”

YouTube vinder

Den mest populære stremingtjeneste i Norden er YouTube, som 60 procent har brugt inden for det seneste år - heraf bruger 71 procent YouTube hver uge. 

Stpotify på andenpladsen har 50 procent brugt inden for det seneste år, mens 77 procent benytter sig af Spotify hver uge. Også musik og musikvideoer via Facebook fylder meget.

Sådan står det til i Danmark

Hvis man zoomer ind på de danske tal fra undersøgelsen, så har 75 procent af danskerne brugt en digital tjeneste til at streame musik det seneste år.

88 procent af musikbrugerne i Danmark har brugt en gratis tjeneste, men 57 procent af musikbrugerne har tegnet et abonnement.

“43 procent af de digitale musikbrugere brugte udelukkende en gratis tjeneste,“ lyder det fra Koda.

Om den situation udtaler Kodas direktør, Anders Lassen:

”De seneste års eksplosion i det digitale musikforbrug er positivt, for det betyder jo, at musikken er blevet tilgængelig og en naturlig del af vores allesammens hverdag. Betyder det så, af alt er godt i musikbranchen? Nej.”

“De nuværende forretningsmodeller har vænnet mange forbrugere til gratis musik, og det skaber udfordringer. Først og fremmest har vi række meget populære gratis digitale tjenester som YouTube og Facebook, der på grund af en forældet EU-lovgivning enten betaler intet eller meget lidt til dem, der har skabt musikken.”

Læs også:

Danskerne er blevet de rene dydsmønstre: Så få henter i dag musik og film ulovligt
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere


NIS2 - Når ansvaret for cyberforsvaret lægges i hænderne på danske produktionsvirksomheder

I takt med at cybertruslen stiger og kravene til cybersikkerheden skærpes, når det nye NIS2-direktiv træder i kraft den 17. oktober 2024 bliver en endnu større del af det officielle ansvar for at beskytte den kritiske infrastruktur i Danmark lagt i hænderne på direktionen og bestyrelserne i private produktionsvirksomheder og ledelsen i offentlige organisationer og myndigheder.

14. juni 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Skab og dokumentér værdien af virksomhedens enterprise arkitektur

Vi går i dybden med, hvordan du kan optimerer driften af dit it-landskab præget af et godt mix af egne datacentre, hostede løsninger, API-integrationer og middleware – alt tilsat et stigende antal cloud-løsninger, som binder løsningerne sammen. Programmet for dagen afspejler den situation, virksomheder møder i bestræbelserne på at håndtere et it-landskab i forandring, hvor man skal have virksomhedens egen infrastruktur til at spille sammen med integration til cloudbaserede elementer.

15. juni 2023 | Læs mere