Artikel top billede

Morgen-briefing: e-Boks tvangsfjerner lønsedler fra brugeres e-bokse / Dansk spiludvikler under konkursbehandling / TDC-regnskab på trapperne / Udbredt parkerings-app forsøgt hacket

e-Boks tvangsfjerner lønsedler fra brugeres e-bokse. Dansk spiludvikler under konkursbehandling. TDC-regnskab på trapperne. Udbredt parkerings-app forsøgt hacket. Vi streamer musik som aldrig før. Odense præsenterer ny esports-expo i eftermiddag.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen.

e-Boks tvangsfjerner lønsedler fra brugeres e-bokse

Danske e-Boks fjerner nu de 2.046 lønsedler, som for nogle dage siden havnede i de forkerte elektroniske postkasser, hvilket altså betød, at et par tusinder danskere modtog andre personers lønsedler.

Det kan du læse mere om her: Løn-kaos rammer over 2.000 danskere efter softwareopdatering: Har fået forkerte lønsedler i e-Boks

Det er ganske usædvanligt, at e-Boks på den måde går ind og af egen drift tvangsfjerner materiale fra modtagernes postkasser, og e-Boks afviste da også i første omgang at fjerne lønsedlerne, selv om de indeholder personfølsomme data.

Men nu sker det altså alligevel.

“Der er tale om en helt ekstraordinær situation, hvor et antal dokumenter med persondata er leveret til forkerte personer. Derfor har vi på baggrund af intern og ekstern juridisk rådgivning samt kontakt til Datatilsynet i den konkrete situation vurderet, at det var nødvendigt at træffe helt særlige foranstaltninger for at beskytte de berørte personer,” lyder det fra Susanne Søndahl Wolff, der er kommunikationschef i e-Boks.

Dansk spiludvikler under konkursbehandling

Den københavnske spiludvikler Cape Copenhagen er blevet taget under konkursbehandling. Det knap 10 år gamle selskab har udviklet spil for blandt andre Lego og Egmont og beskæftiger for tiden 35 medarbejdere.

Selskabet landede i 2015 et overskud på 2,4 millioner kroner og omsatte for godt 17 millioner kroner. Det ejes af Egmont Publishing, Tobias Brunshøj Thorsen og Peter Holm.

Du kan læse mere om selskabet på cvr.dk

TDC-regnskab på trapperne

TDC offentliggør torsdag morgen sit halvårsregnskab, som ventes med spænding.

Flere store investorer har op til regnskabet udtrykt skuffelse over topchef Pernille Erenbjergs resultater, og aktieanalytikerne ser ikke ligefrem potisivt på udviklingen i TDC for tiden.

Følg med på cw.dk, hvor vi i løbet af formiddagen har meget mere om regnskabet.

Du kan læse mere om regnskabet her: Vigtigt TDC-regnskab: Der er udsigt til nye tab hos pressede TDC - her er forventningerne

Vi streamer musik som aldrig før

Næsten 80 procent af alle mennesker i Norden streamer musik - mest på YouTube, viser en undersøgelse fra de tre rettighedsorganisationer Koda, Teosto og Tono.

Ifølge undersøgelsen har 60 af procent af indbyggerne i Norden inden for det seneste år anvendt YouTube til at streame gratis musik. Af dem anvender 71 procent YouTube til at streame musik ugentligt.

Det gør YouTube til den mest anvendte streamingtjeneste herhjemme. Ifølge undersøgelsen anvender 43 procent af musikforbrugerne udelukkende en gratis tjeneste, mens 57 procent har tegnet et betalingsabonnement.

“De seneste års eksplosion i det digitale musikforbrug er positivt, for det betyder jo, at musikken er blevet tilgængelig og en naturlig del af vores allesammens hverdag. Betyder det så, af alt er godt i musikbranchen? Nej. De nuværende forretningsmodeller har vænnet mange forbrugere til gratis musik, og det skaber udfordringer,” lyder det fra Koda-direktør Anders Lassen.

Han mener, at tiden nu må være inde til, at der bliver ‘taget et fælles ansvar for at styrke de forretningsmodeller, der kan medvirke til et stærkt og bæredygtigt musikliv i fremtiden.”

Udbredt parkerings-app forsøgt hacket

Samtlige brugere af den udbredte parkeringsapp ParkMan fik for et par uger siden pludselig nulstillet deres kodeord. Det er sket efter et hackerforsøg.

I en udsendt meddelelse skriver ParkMan til brugerne, at selskabet har ‘begrundet mistanke om, at en udefrakommende aktør har forsøgt at tilgå ParkMans brugerdata.’

Derfor blev alle adgangskoder slettet og erstattet med nye.

ParkMan understreger, at alle betalingsoplysninger er lagret hos en underleverandør og under bankovervågning.

“Der er ingen risiko for, at disse oplysninger har været tilgængelige for nogen udefrakommende aktør,” lyder det fra ParkMan.

Odense præsenterer ny esports-expo i eftermiddag

Odense Kommune og esport-virksomheden ESL løfter i eftermiddag sløret for et nyt ‘gaming expo’ samt en række nye esports-initiativer i Odense.

Det kommer til at ske på et pressemøde på Odense Rådhus med deltagelse af byens borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), kulturrådmand Jane Jegind (V) samt direktør Ulrich Schulze fra ESL.

“Vi præsenterer et nyt initiativ, som vil kombinere det bedste fra et stort esport-event og et helt nyt gaming expo,” lyder det fra parterne.

Det vil du kunne læse mere om på cw.dk senere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere