Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: e-Boks tvangsfjerner lønsedler fra brugeres e-bokse / Dansk spiludvikler under konkursbehandling / TDC-regnskab på trapperne / Udbredt parkerings-app forsøgt hacket

e-Boks tvangsfjerner lønsedler fra brugeres e-bokse. Dansk spiludvikler under konkursbehandling. TDC-regnskab på trapperne. Udbredt parkerings-app forsøgt hacket. Vi streamer musik som aldrig før. Odense præsenterer ny esports-expo i eftermiddag.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen.

e-Boks tvangsfjerner lønsedler fra brugeres e-bokse

Danske e-Boks fjerner nu de 2.046 lønsedler, som for nogle dage siden havnede i de forkerte elektroniske postkasser, hvilket altså betød, at et par tusinder danskere modtog andre personers lønsedler.

Det kan du læse mere om her: Løn-kaos rammer over 2.000 danskere efter softwareopdatering: Har fået forkerte lønsedler i e-Boks

Det er ganske usædvanligt, at e-Boks på den måde går ind og af egen drift tvangsfjerner materiale fra modtagernes postkasser, og e-Boks afviste da også i første omgang at fjerne lønsedlerne, selv om de indeholder personfølsomme data.

Men nu sker det altså alligevel.

“Der er tale om en helt ekstraordinær situation, hvor et antal dokumenter med persondata er leveret til forkerte personer. Derfor har vi på baggrund af intern og ekstern juridisk rådgivning samt kontakt til Datatilsynet i den konkrete situation vurderet, at det var nødvendigt at træffe helt særlige foranstaltninger for at beskytte de berørte personer,” lyder det fra Susanne Søndahl Wolff, der er kommunikationschef i e-Boks.

Dansk spiludvikler under konkursbehandling

Den københavnske spiludvikler Cape Copenhagen er blevet taget under konkursbehandling. Det knap 10 år gamle selskab har udviklet spil for blandt andre Lego og Egmont og beskæftiger for tiden 35 medarbejdere.

Selskabet landede i 2015 et overskud på 2,4 millioner kroner og omsatte for godt 17 millioner kroner. Det ejes af Egmont Publishing, Tobias Brunshøj Thorsen og Peter Holm.

Du kan læse mere om selskabet på cvr.dk

TDC-regnskab på trapperne

TDC offentliggør torsdag morgen sit halvårsregnskab, som ventes med spænding.

Flere store investorer har op til regnskabet udtrykt skuffelse over topchef Pernille Erenbjergs resultater, og aktieanalytikerne ser ikke ligefrem potisivt på udviklingen i TDC for tiden.

Følg med på cw.dk, hvor vi i løbet af formiddagen har meget mere om regnskabet.

Du kan læse mere om regnskabet her: Vigtigt TDC-regnskab: Der er udsigt til nye tab hos pressede TDC - her er forventningerne

Vi streamer musik som aldrig før

Næsten 80 procent af alle mennesker i Norden streamer musik - mest på YouTube, viser en undersøgelse fra de tre rettighedsorganisationer Koda, Teosto og Tono.

Ifølge undersøgelsen har 60 af procent af indbyggerne i Norden inden for det seneste år anvendt YouTube til at streame gratis musik. Af dem anvender 71 procent YouTube til at streame musik ugentligt.

Det gør YouTube til den mest anvendte streamingtjeneste herhjemme. Ifølge undersøgelsen anvender 43 procent af musikforbrugerne udelukkende en gratis tjeneste, mens 57 procent har tegnet et betalingsabonnement.

“De seneste års eksplosion i det digitale musikforbrug er positivt, for det betyder jo, at musikken er blevet tilgængelig og en naturlig del af vores allesammens hverdag. Betyder det så, af alt er godt i musikbranchen? Nej. De nuværende forretningsmodeller har vænnet mange forbrugere til gratis musik, og det skaber udfordringer,” lyder det fra Koda-direktør Anders Lassen.

Han mener, at tiden nu må være inde til, at der bliver ‘taget et fælles ansvar for at styrke de forretningsmodeller, der kan medvirke til et stærkt og bæredygtigt musikliv i fremtiden.”

Udbredt parkerings-app forsøgt hacket

Samtlige brugere af den udbredte parkeringsapp ParkMan fik for et par uger siden pludselig nulstillet deres kodeord. Det er sket efter et hackerforsøg.

I en udsendt meddelelse skriver ParkMan til brugerne, at selskabet har ‘begrundet mistanke om, at en udefrakommende aktør har forsøgt at tilgå ParkMans brugerdata.’

Derfor blev alle adgangskoder slettet og erstattet med nye.

ParkMan understreger, at alle betalingsoplysninger er lagret hos en underleverandør og under bankovervågning.

“Der er ingen risiko for, at disse oplysninger har været tilgængelige for nogen udefrakommende aktør,” lyder det fra ParkMan.

Odense præsenterer ny esports-expo i eftermiddag

Odense Kommune og esport-virksomheden ESL løfter i eftermiddag sløret for et nyt ‘gaming expo’ samt en række nye esports-initiativer i Odense.

Det kommer til at ske på et pressemøde på Odense Rådhus med deltagelse af byens borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), kulturrådmand Jane Jegind (V) samt direktør Ulrich Schulze fra ESL.

“Vi præsenterer et nyt initiativ, som vil kombinere det bedste fra et stort esport-event og et helt nyt gaming expo,” lyder det fra parterne.

Det vil du kunne læse mere om på cw.dk senere.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2023

Gennem inspirerende oplæg fra personer, der – på egne eller andres vegne – har formået at udnytte data til at sikre en kant til konkurrenterne, bliver du inspireret til, hvordan din organisation kan lykkes med at høste gevinsterne gennem målrettet investering i databaseret innovation og udvikling og om, hvordan man i praksis spotter potentialet i og værdien af data.

23. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

28. marts 2023 | Læs mere


Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere