Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Bange for hackere: Halvdelen af danskerne frygter, at virksomheder mister deres data

Eksemplerne på virksomheder, der får stjålet data om sine kunder, er mange, og det kan mærkes på forbrugernes tillid. Halvdelen af danskerne stoler ikke på, at virksomhederne passer ordentligt på deres data.

Danskerne stoler ikke på, at virksomheder kan finde ud af at passe på de data, de afleverer, når de for eksempel handler på nettet.

Det viser en ny undersøgelse fra konsulentfirmaet KPMG, der har spurgt forbrugere i 24 lande, om deres syn på risikoen for misbrug af data.

I Danmark er 47 procent enten ”bekymrede” eller ”ekstremt bekymrede” for sikkerheden, når de afleverer oplysninger til en virksomhed, og ifølge Kasper Carøe, der er partner i KPMG, er utrygheden velbegrundet.

"Forbrugerne er generelt ret mistroiske i forhold til virksomheders evne til at passe på deres oplysninger. Det synes jeg ikke er så overraskende, for der er ret god grund til at være mistroisk. Det er langt fra alle steder, at man er lige gode til at passe på data," siger han til Finans.

Vi stoler (stadig) på myndighederne

Internationalt skabte det stor opmærksomhed, da utroskabs-portalen Ashley Madison blev hacket i 2015, og herhjemme måtte telefonselskabet 3 så sent som i februar melde ud, at hackere havde fået adgang til oplysninger om 3600 kunder.

Sidstnævnte får dig ros med på vejen af KPMG og Kasper Carøe.

"De gjorde det godt og var proaktive. Som kunde skal man måle en virksomhed på, hvor hurtigt den melder ud om problemerne og hvor professionelt, det bliver håndteret. Men det er klart, hvis en virksomhed meget ofte er ramt, er det ikke godt." 

Computerworld kunne for nylig fortælle, at offentlige myndigheder i Danmark systematisk brýder persondataloven og ikke kontrollerer sikkerheden hos de virksomheder, der behandler borgernes data.

Alligevel viser undersøgelsen, at danskerne har størst tillid til netop offentlige myndigheder sammen med finanssektoren.

Læs også: Stikprøver afslører: Datasikkerheden sejler i danske kommuner og regioner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere