Artikel top billede

Google betaler Apple milliarder af kroner om året for søgemaskine-brug

Google betaler en formue til Apple hvert år for at have default-pladsen på iPhone og iPad.

Tre milliarder dollar - eller knap 19 milliarder kroner.

Så meget betaler Google angiveligt hvert eneste år til Apple, lyder det fra CNBC.

Til gengæld for pengene sørger Apple for, at Googles søgemaskine er default-søgemaskinen på nye iPhone og iPad, der langes over disken til forbrugerne.

Prisen er steget drastisk i de senere år. Faktisk betalte Google ‘kun’ en milliard dollar til Apple for tre år siden.

Ifølge analysehuset Bernstein ser det ud til, at Googles licens-betaling til Apple kan komme til at udgøre fem procent af Apples samlede drifts-indtjening i år.

For Google kan pengene meget vel være det hele værd. For omkring halvdelen af Googles indtjening på mobile søgeresultater er relateret til søgninger fra Apple-enheder, hedder det.

Google og Apple er ellers på andre områder indædte konkurrenter. Det gælder ikke mindst på markedet for mobile styresystemer, hvor Googles Android er den klart største.

Googles søgemaskine er uden sammenligning verdens mest udbredte med en markedsandel på mere end 90 procent.

Trods flere forsøg er det aldrig lykkedes nogen konkurrenter at komme blot i nærheden af Google på området, der til gengæld skovler penge ind i enorme mængder på at koble annoncer op på søgeresultaterne.

EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, har for tiden Google i sit søgelys - ikke mindst når det gælder skatteforhold.

Hun pegede fornylig samtidig på nødvendigheden af at undgå det, som hun kalder for et 'privatiseret demokrati,' hvor borgerne får deres nyheder og oplysninger filtreret gennem især Facebook og Google.

Hun er bekymret for, at Facebook og Google her kan finde på at anvende bruger-data til at målrette politiske budskaber.

Det kan du læse mere om her: Vestager: 'Jeg skal også synke en ekstra gang, når jeg har læst bare første paragraf i Facebooks retningslinier'

Læs også:

Ingen konkurrenter kan ryste Googles søgemaskine: Derfor slår Google alle de andre

Margrethe Vestager går i krig mod tech-giganterne - men hvad nu hvis større faktisk er bedre for forbrugerne?

Analyse: Google tager førertrøjen, Apple satser på det sikre, og Microsoft er hægtet af
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere