Artikel top billede

Store forandringer på vej i den finansielle sektor: Nets vil hjælpe bankerne med at få styr på sikkerheden

Når EU-direktivet PSD2 træder i kraft til årsskiftet, ser betalingsformidleren Nets store muligheder i at hjælpe bankerne med at få styr på sikkerheden.

Nets ser forretningsmuligheder i et nyt EU-direktiv, der tvinger spillere på det finansielle marked til at åbne for deres API’er.

Det skriver ITWatch.

Firmaet bag Dankortet og NemID vil hjælpe bankerne og de virksomheder, der gør brug API’erne ved at stille en ny åben platform til rådighed for dem.

Den nye platform skal blandt andet sikre, at bankerne lever op til de nødvendige sikkerhedskrav.

"Den åbne platform drager fordel af bl.a. Nets’ sikkerhedsplatform, som kobler forskellige e-identitetsløsninger og værktøjer på tværs af Norden sammen i én API og sikrer et gennemtestet, højt sikkerhedsniveau og høj brugervenlighed," siger Magnus Egeberg, ansvarlig for PSD2 hos Nets, til ITWatch.

Læs også: Jyske Bank om it-virksomheders adgang til bankdata: "Der er god grund til at være bekymret på kundernes vegne"

EU-dirketiv træder snart kraft til nytår

Det nye EU-direktiv, PSD2, træder i kraft ved årskiftet og kan skabe store forandringer i den finansielle sektor.

For direktivet tvinger bankerne til at åbne deres API’er, og dermed give tredjepart adgang til kundernes data såfremt kunderne giver deres samtykke.

Den tredjepart kan være it-startups og andre nye spillere på det finansielle marked.

Læs også:
Bill Gates forudså en bank-revolution for 20 år siden - nu er den endelig på vej til dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere