Artikel top billede

Store forandringer på vej i den finansielle sektor: Nets vil hjælpe bankerne med at få styr på sikkerheden

Når EU-direktivet PSD2 træder i kraft til årsskiftet, ser betalingsformidleren Nets store muligheder i at hjælpe bankerne med at få styr på sikkerheden.

Nets ser forretningsmuligheder i et nyt EU-direktiv, der tvinger spillere på det finansielle marked til at åbne for deres API’er.

Det skriver ITWatch.

Firmaet bag Dankortet og NemID vil hjælpe bankerne og de virksomheder, der gør brug API’erne ved at stille en ny åben platform til rådighed for dem.

Den nye platform skal blandt andet sikre, at bankerne lever op til de nødvendige sikkerhedskrav.

"Den åbne platform drager fordel af bl.a. Nets’ sikkerhedsplatform, som kobler forskellige e-identitetsløsninger og værktøjer på tværs af Norden sammen i én API og sikrer et gennemtestet, højt sikkerhedsniveau og høj brugervenlighed," siger Magnus Egeberg, ansvarlig for PSD2 hos Nets, til ITWatch.

Læs også: Jyske Bank om it-virksomheders adgang til bankdata: "Der er god grund til at være bekymret på kundernes vegne"

EU-dirketiv træder snart kraft til nytår

Det nye EU-direktiv, PSD2, træder i kraft ved årskiftet og kan skabe store forandringer i den finansielle sektor.

For direktivet tvinger bankerne til at åbne deres API’er, og dermed give tredjepart adgang til kundernes data såfremt kunderne giver deres samtykke.

Den tredjepart kan være it-startups og andre nye spillere på det finansielle marked.

Læs også:
Bill Gates forudså en bank-revolution for 20 år siden - nu er den endelig på vej til dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere