Artikel top billede

Store forandringer på vej i den finansielle sektor: Nets vil hjælpe bankerne med at få styr på sikkerheden

Når EU-direktivet PSD2 træder i kraft til årsskiftet, ser betalingsformidleren Nets store muligheder i at hjælpe bankerne med at få styr på sikkerheden.

Nets ser forretningsmuligheder i et nyt EU-direktiv, der tvinger spillere på det finansielle marked til at åbne for deres API’er.

Det skriver ITWatch.

Firmaet bag Dankortet og NemID vil hjælpe bankerne og de virksomheder, der gør brug API’erne ved at stille en ny åben platform til rådighed for dem.

Den nye platform skal blandt andet sikre, at bankerne lever op til de nødvendige sikkerhedskrav.

"Den åbne platform drager fordel af bl.a. Nets’ sikkerhedsplatform, som kobler forskellige e-identitetsløsninger og værktøjer på tværs af Norden sammen i én API og sikrer et gennemtestet, højt sikkerhedsniveau og høj brugervenlighed," siger Magnus Egeberg, ansvarlig for PSD2 hos Nets, til ITWatch.

Læs også: Jyske Bank om it-virksomheders adgang til bankdata: "Der er god grund til at være bekymret på kundernes vegne"

EU-dirketiv træder snart kraft til nytår

Det nye EU-direktiv, PSD2, træder i kraft ved årskiftet og kan skabe store forandringer i den finansielle sektor.

For direktivet tvinger bankerne til at åbne deres API’er, og dermed give tredjepart adgang til kundernes data såfremt kunderne giver deres samtykke.

Den tredjepart kan være it-startups og andre nye spillere på det finansielle marked.

Læs også:
Bill Gates forudså en bank-revolution for 20 år siden - nu er den endelig på vej til dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere