Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Morgen-briefing: Bejlere interesserede i at købe Nets / MobilePay trækker lod om tilbagebetaling af penge / Dansk folkeskole indfører computerspil som fag / Københavns Universitet får tæv af Datatilsynet

Bejlere interesserede i at købe Nets. MobilePay trækker lod om tilbagebetaling af penge. Dansk folkeskole indfører computerspil som fag. Københavns Universitet får tæv af Datatilsynet. Danske topchefer optrapper kamp mod hackere.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen.

Bejlere interesserede i at købe Nets

Interessen for at købe den danske betalingskæmep Nets er ‘stadig varm,’ skriver Børsen, der peger på, at prisen holdes oppe af, at konsolideringen i sektoren er ‘brandvarm.’

Det har tidligere været fremme, at kapitalfondene Hellmann & Hellmann, Nordic Capital og Permira har kigget på selskabet.

“Der har ikke været nogen meddelelse, der afkræfter interessen. Det skal der være, hvis den falder bort, så man bør tro på, at der stadig arbejdes på det,” siger Nets-topchef Bo Nilsson til avisen.

MobilePay trækker lod om tilbagebetaling af penge

MobilPay indfører en ny funktion, MobilePay Back, der gør det muligt at få refunderet hele det beløb, som man netop har betalt med løsningen. 

Betingelsen er, at man anvender MobilePay til at betale i en butik eller via en app.

Brugeren vil i givet fald straks få besked om, at MobilePay refunderer hele det betalte beløb - dog maksimalt 1.500 kroner. ‘Vinderne’ findes via en algoritme.

Baggrunden for MobilePay Back er, at MobilePay for tiden er i indædt krig med ikke mindst det mobile dankort om at blive danskernes foretrukne, mobile betalingsløsning.

Det kan du læse mere om her: Den store mobilbetalingskrig i gang i Danmark: Det skal der til for at vinde krigen.

Dansk folkeskole indfører computerspil som fag

Cosmosskolen i Esbjerg indfører computerspil som fag for skolens 7. og 8. klasser.

Undervisere bliver computerspillere fra ‘Tricked eSport,’ der ifølge skolen er blandt landets bedste udøvere af ‘esport.’

Det kommer altsammen til at ske på skolens eSportlinje. Ifølge skolen styrker computerspil koncentrationsevne, reflekser, vedholdenhed, strategisk sans, lederskab og teamwork, som det hedder.

“En del af skolereformen er at indføre understøttende undervisning, der blandt andet skal sigte bredere på at styrke elevernes læringsparathed, sociale kompetencer, alsidige udvikling, motivation og trivsel. Her passer eSport rigtig godt ind, fordi det fremmer en række kompetencer og færdigheder, som eleverne kan bruge på tværs af fagene,” lyder det fra skoleleder Morten Mærsk Schmidt.

Københavns Universitet får tæv af Datatilsynet

Datatilsynet uddeler tørre tæsk til Københavns Universitet, efter universitet har offentliggjort navne og CPR-numre på 277 studerende.

I en udsendt gennemgang af sagen skriver Datatilsynet, at det finder det ‘meget beklageligt,’ at universitetet har gjort oplysningerne tilgængelige for uvedkommende.

Oplysningerne var tilgængelige i under time i et lukket system, mens en automatisk genereret kopi nåede at eksistere i fire dage, inden den blev slettet.

Det ændrer dog ikke på kritikken, lyder det fra Datatilsynet, der ikke vil gøre mere ved sagen.

Danske topchefer optrapper kamp mod hackere

Indsatsen mod hackerne er rykket helt op på dagsordenen for danske topchefer efter det store Petya-angreb mod A.P. Møller-Mærsk, som har fået direkte konsekvenser for selskabets økonomi.

Det kan du læse mere om her: Indsigt: Seks vigtige konklusioner om det store hacker-angreb mod Mærsk efter nyt regnskab.

Børsen har talt med en række topchefer, der alle udtrykker bekymring.

“Mærsk-angrebet har gjort stort indtryk. Det er et formidabelt selskab med højt kvalificerede ansatte, så jeg går ud fra, at de selv blev meget overraskede over hændelsen. Vi har efterfølgende gennemgået vores egne systemer, men der er ingen garanti for, at vi ikke selv kan blive udsat for sådant et angreb i fremtiden," siger Cees 't Hart, topchef i Carlsberg, til avisen.

Nogenlunde samme meldinger kommer fra Grundfos, Vestas, Coloplast og Nets.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.