Artikel top billede

Intel løfter sløret for næste processor-generation: Så meget hurtigere bliver efterårets nye bærbare computere

Intels ottende-generation Core i-processorer bliver markant hurtigere end de nuværende Kaby Lake-chips.

I kampen mod AMD’s nye Ryzen-processorer har Intel skruet bissen på.

Intel løftede mandag sløret for sin 8-generation af Intel Core i-processorerne, der hovedsageligt er rettet mod ultrabooks, de tyndeste bærbare Windows-computere.

De nye processorer er alle en del af Intels U-kategori for Core i-processorer med et svagt strømforbrug (15 watt), men vil være op til 40 procent hurtigere end den foregående 7-generation af Core i-processorer.

I alt annoncerede Intel fire nye processorer, hvoraf den mest langsomme, i5-8250U, har en hastighed på 1.6GHz (boost til 3,4GHz) og den hurtigste, i7-8650U, har en hastighed på 1,9GHz (boost til 4,2GHz).

Alle fire nye processorer vil have fire kerner og otte tråde, og Intel fortæller, at der snart vil være nye maskiner på markedet med de nye processorer. Til jul vil der være op imod 80 computere med de nye 8-gen-processorer.

Ligeledes skulle de nye processorer også give bedre batterilevetid. Intel fortæller selv, at de har oplevet 12 timers uafbrudt videoafspilning.

Coffee Lake?

Det var ellers rygtet, at Intel ville annoncere de nye processorer under navnet Coffee Lake, men det er ikke tilfældet. I stedet lancerer Intel de fire nye processorer som en “Kaby Lake-refresh," eller "Kaby Lake-R."

Men forvirringen bliver dog total: For både de kommende Coffee Lake-processorer og de endnu kommende 10nm-processorer under navnet Cannon Lake, vil alle høre til under 8-generation.

I alt vil 8-generation altså indeholder tre forskellige chip-arkitekturer.

AMD mangler stadig at komme ind på markedet for bærbare computere endnu, hvilket sker med AMD’s kommende Raven Ridge-processorer, som vi endnu ikke ved synderlig meget om.

Vil du have en mere detaljeret forklaring af Intels nye 8-generation af Core i-processorer, kan du læse vores søstermedie PCworld.coms gennemgang her.

Læs også:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere