Artikel top billede

Intel løfter sløret for næste processor-generation: Så meget hurtigere bliver efterårets nye bærbare computere

Intels ottende-generation Core i-processorer bliver markant hurtigere end de nuværende Kaby Lake-chips.

I kampen mod AMD’s nye Ryzen-processorer har Intel skruet bissen på.

Intel løftede mandag sløret for sin 8-generation af Intel Core i-processorerne, der hovedsageligt er rettet mod ultrabooks, de tyndeste bærbare Windows-computere.

De nye processorer er alle en del af Intels U-kategori for Core i-processorer med et svagt strømforbrug (15 watt), men vil være op til 40 procent hurtigere end den foregående 7-generation af Core i-processorer.

I alt annoncerede Intel fire nye processorer, hvoraf den mest langsomme, i5-8250U, har en hastighed på 1.6GHz (boost til 3,4GHz) og den hurtigste, i7-8650U, har en hastighed på 1,9GHz (boost til 4,2GHz).

Alle fire nye processorer vil have fire kerner og otte tråde, og Intel fortæller, at der snart vil være nye maskiner på markedet med de nye processorer. Til jul vil der være op imod 80 computere med de nye 8-gen-processorer.

Ligeledes skulle de nye processorer også give bedre batterilevetid. Intel fortæller selv, at de har oplevet 12 timers uafbrudt videoafspilning.

Coffee Lake?

Det var ellers rygtet, at Intel ville annoncere de nye processorer under navnet Coffee Lake, men det er ikke tilfældet. I stedet lancerer Intel de fire nye processorer som en “Kaby Lake-refresh," eller "Kaby Lake-R."

Men forvirringen bliver dog total: For både de kommende Coffee Lake-processorer og de endnu kommende 10nm-processorer under navnet Cannon Lake, vil alle høre til under 8-generation.

I alt vil 8-generation altså indeholder tre forskellige chip-arkitekturer.

AMD mangler stadig at komme ind på markedet for bærbare computere endnu, hvilket sker med AMD’s kommende Raven Ridge-processorer, som vi endnu ikke ved synderlig meget om.

Vil du have en mere detaljeret forklaring af Intels nye 8-generation af Core i-processorer, kan du læse vores søstermedie PCworld.coms gennemgang her.

Læs også:
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere