Artikel top billede

Intel løfter sløret for næste processor-generation: Så meget hurtigere bliver efterårets nye bærbare computere

Intels ottende-generation Core i-processorer bliver markant hurtigere end de nuværende Kaby Lake-chips.

I kampen mod AMD’s nye Ryzen-processorer har Intel skruet bissen på.

Intel løftede mandag sløret for sin 8-generation af Intel Core i-processorerne, der hovedsageligt er rettet mod ultrabooks, de tyndeste bærbare Windows-computere.

De nye processorer er alle en del af Intels U-kategori for Core i-processorer med et svagt strømforbrug (15 watt), men vil være op til 40 procent hurtigere end den foregående 7-generation af Core i-processorer.

I alt annoncerede Intel fire nye processorer, hvoraf den mest langsomme, i5-8250U, har en hastighed på 1.6GHz (boost til 3,4GHz) og den hurtigste, i7-8650U, har en hastighed på 1,9GHz (boost til 4,2GHz).

Alle fire nye processorer vil have fire kerner og otte tråde, og Intel fortæller, at der snart vil være nye maskiner på markedet med de nye processorer. Til jul vil der være op imod 80 computere med de nye 8-gen-processorer.

Ligeledes skulle de nye processorer også give bedre batterilevetid. Intel fortæller selv, at de har oplevet 12 timers uafbrudt videoafspilning.

Coffee Lake?

Det var ellers rygtet, at Intel ville annoncere de nye processorer under navnet Coffee Lake, men det er ikke tilfældet. I stedet lancerer Intel de fire nye processorer som en “Kaby Lake-refresh," eller "Kaby Lake-R."

Men forvirringen bliver dog total: For både de kommende Coffee Lake-processorer og de endnu kommende 10nm-processorer under navnet Cannon Lake, vil alle høre til under 8-generation.

I alt vil 8-generation altså indeholder tre forskellige chip-arkitekturer.

AMD mangler stadig at komme ind på markedet for bærbare computere endnu, hvilket sker med AMD’s kommende Raven Ridge-processorer, som vi endnu ikke ved synderlig meget om.

Vil du have en mere detaljeret forklaring af Intels nye 8-generation af Core i-processorer, kan du læse vores søstermedie PCworld.coms gennemgang her.

Læs også:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere