Artikel top billede

Intel løfter sløret for næste processor-generation: Så meget hurtigere bliver efterårets nye bærbare computere

Intels ottende-generation Core i-processorer bliver markant hurtigere end de nuværende Kaby Lake-chips.

I kampen mod AMD’s nye Ryzen-processorer har Intel skruet bissen på.

Intel løftede mandag sløret for sin 8-generation af Intel Core i-processorerne, der hovedsageligt er rettet mod ultrabooks, de tyndeste bærbare Windows-computere.

De nye processorer er alle en del af Intels U-kategori for Core i-processorer med et svagt strømforbrug (15 watt), men vil være op til 40 procent hurtigere end den foregående 7-generation af Core i-processorer.

I alt annoncerede Intel fire nye processorer, hvoraf den mest langsomme, i5-8250U, har en hastighed på 1.6GHz (boost til 3,4GHz) og den hurtigste, i7-8650U, har en hastighed på 1,9GHz (boost til 4,2GHz).

Alle fire nye processorer vil have fire kerner og otte tråde, og Intel fortæller, at der snart vil være nye maskiner på markedet med de nye processorer. Til jul vil der være op imod 80 computere med de nye 8-gen-processorer.

Ligeledes skulle de nye processorer også give bedre batterilevetid. Intel fortæller selv, at de har oplevet 12 timers uafbrudt videoafspilning.

Coffee Lake?

Det var ellers rygtet, at Intel ville annoncere de nye processorer under navnet Coffee Lake, men det er ikke tilfældet. I stedet lancerer Intel de fire nye processorer som en “Kaby Lake-refresh," eller "Kaby Lake-R."

Men forvirringen bliver dog total: For både de kommende Coffee Lake-processorer og de endnu kommende 10nm-processorer under navnet Cannon Lake, vil alle høre til under 8-generation.

I alt vil 8-generation altså indeholder tre forskellige chip-arkitekturer.

AMD mangler stadig at komme ind på markedet for bærbare computere endnu, hvilket sker med AMD’s kommende Raven Ridge-processorer, som vi endnu ikke ved synderlig meget om.

Vil du have en mere detaljeret forklaring af Intels nye 8-generation af Core i-processorer, kan du læse vores søstermedie PCworld.coms gennemgang her.

Læs også:
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2022: Digitalisering, sikkerhed og strategi

Hvordan bruger A.P. Møller - Mærsk cloud? Hvordan sikrer digitalisering at TV 2 kan konkurrere med streaming-tjenesterne? Og er din organisation klædt på til at håndtere et DDoS-angreb? Svarerne får du på Computerworld Summit 2022: En hel dag til dig der arbejder professionelt med it.

17. maj 2022 | Læs mere


Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?