Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Fik hacket deres telefoner: Nu spredes nøgenbilleder af amerikanske kendisser med lynets hast

En række amerikanske stjerner er blevet udsat for et hackerangreb, hvor de har fået stjålet intime billeder. Netop nu arbejder deres advokater på højtryk for at få billederne fjernet fra nettet igen.

Nøgenbilleder af amerikanske kendisser som golfspilleren Tiger Woods og skuespilleren Miley Cyrus bliver i øjeblikket spredt på internettet.

Ifølge det amerikanske sladdermedie TMZ stammer billederne fra et hack. Formodentligt af stjernernes telefoner.

Nøgenbillederne er blevet lagt ud på et website med navnet Celeb Jihad, og ifølge TMZ arbejder stjernernes advokater i øjeblikket på højtryk for at få fjernet billederne.

Billeder bliver kopieret og delt 

Det kan dog blive en svær opgave. For ifølge mediet The Daily Beast bliver billederne i øjeblikket kopieret og delt flittigt på nettet.

Læs også: Forsvarets Efterretningstjeneste advarer mod ny farlig trend: Pas på 'hack'n'leak

TMZ oplyser, at de billeder der vedrører Tiger Woods ikke stammer fra hans egen telefon. Til gengæld er det tilsyneladende hans ex-kæreste Lindsey Vonn, der også selv indgår i billedetmaterialet, som har fået sin telefon hacket.

Fik 18 månders fængsel for iCloud-hack

Det er langt fra første gang, at amerikanske kendisser er blevet udsat for hackerangreb.

Sidste år blev en amerikansk mand idømt 18 måneders fængsel for at hacke sig ind på mere end 100 forskellige Google og iCloud-konti, der tilhørte amerikanske kendisser.

Her i blandt stjerner som Jennifer Lawrence og Rihanna.

Det skete ved hjælp af simple phising-mails, hvor han i mails der lignede officielle mails fra Apple og Google fik kendisserne til at afsløre deres brugernavne og passwords.

Phising er en simpel, men ganske effektiv metode, der ofte anvendes af hackere.

Det var også phising-mails, som blev anvendt da russiske hackere sidste år stjal e-mails fra nøglepersoner i Det Demokratiske Parti og Hillary Clintons præsidentkampagne. 

Mails som efterfølgende blev lækket på internettet og blev et stort tema i den amerikanske valgkamp. 

Læs også: Sådan gik det til: Ny rapport afslører hvordan russiske hackere stjal tusindvis af emails fra amerikanske politikere

Skuespillerinde: Det er frastødende
I et interview med det amerikanske magasin Vanity Fair har den amerikanske skuespillerinde Jennifer Lawrence, der selv er blevet hacket og fået stjålet intime billeder, defineret det som et seksuelt overgreb

"Bare fordi jeg er en offentlig person, bare fordi jeg er en skuespillerinde, så betyder det ikke, at jeg har bedt om det her. Det er min krop og mig der bestemmer over den, og det faktum, at det ikke er tilfældet er direkte frastødende,” sagde hun til Vanity Fair

Læs også: 
Han hackede kendissers mail-konti - nu kan han få fem år i fængsel

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"
Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.