Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Artikel top billede

Fik hacket deres telefoner: Nu spredes nøgenbilleder af amerikanske kendisser med lynets hast

En række amerikanske stjerner er blevet udsat for et hackerangreb, hvor de har fået stjålet intime billeder. Netop nu arbejder deres advokater på højtryk for at få billederne fjernet fra nettet igen.

Nøgenbilleder af amerikanske kendisser som golfspilleren Tiger Woods og skuespilleren Miley Cyrus bliver i øjeblikket spredt på internettet.

Ifølge det amerikanske sladdermedie TMZ stammer billederne fra et hack. Formodentligt af stjernernes telefoner.

Nøgenbillederne er blevet lagt ud på et website med navnet Celeb Jihad, og ifølge TMZ arbejder stjernernes advokater i øjeblikket på højtryk for at få fjernet billederne.

Billeder bliver kopieret og delt 

Det kan dog blive en svær opgave. For ifølge mediet The Daily Beast bliver billederne i øjeblikket kopieret og delt flittigt på nettet.

Læs også: Forsvarets Efterretningstjeneste advarer mod ny farlig trend: Pas på 'hack'n'leak

TMZ oplyser, at de billeder der vedrører Tiger Woods ikke stammer fra hans egen telefon. Til gengæld er det tilsyneladende hans ex-kæreste Lindsey Vonn, der også selv indgår i billedetmaterialet, som har fået sin telefon hacket.

Fik 18 månders fængsel for iCloud-hack

Det er langt fra første gang, at amerikanske kendisser er blevet udsat for hackerangreb.

Sidste år blev en amerikansk mand idømt 18 måneders fængsel for at hacke sig ind på mere end 100 forskellige Google og iCloud-konti, der tilhørte amerikanske kendisser.

Her i blandt stjerner som Jennifer Lawrence og Rihanna.

Det skete ved hjælp af simple phising-mails, hvor han i mails der lignede officielle mails fra Apple og Google fik kendisserne til at afsløre deres brugernavne og passwords.

Phising er en simpel, men ganske effektiv metode, der ofte anvendes af hackere.

Det var også phising-mails, som blev anvendt da russiske hackere sidste år stjal e-mails fra nøglepersoner i Det Demokratiske Parti og Hillary Clintons præsidentkampagne. 

Mails som efterfølgende blev lækket på internettet og blev et stort tema i den amerikanske valgkamp. 

Læs også: Sådan gik det til: Ny rapport afslører hvordan russiske hackere stjal tusindvis af emails fra amerikanske politikere

Skuespillerinde: Det er frastødende
I et interview med det amerikanske magasin Vanity Fair har den amerikanske skuespillerinde Jennifer Lawrence, der selv er blevet hacket og fået stjålet intime billeder, defineret det som et seksuelt overgreb

"Bare fordi jeg er en offentlig person, bare fordi jeg er en skuespillerinde, så betyder det ikke, at jeg har bedt om det her. Det er min krop og mig der bestemmer over den, og det faktum, at det ikke er tilfældet er direkte frastødende,” sagde hun til Vanity Fair

Læs også: 
Han hackede kendissers mail-konti - nu kan han få fem år i fængsel

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere