Artikel top billede

Fik hacket deres telefoner: Nu spredes nøgenbilleder af amerikanske kendisser med lynets hast

En række amerikanske stjerner er blevet udsat for et hackerangreb, hvor de har fået stjålet intime billeder. Netop nu arbejder deres advokater på højtryk for at få billederne fjernet fra nettet igen.

Nøgenbilleder af amerikanske kendisser som golfspilleren Tiger Woods og skuespilleren Miley Cyrus bliver i øjeblikket spredt på internettet.

Ifølge det amerikanske sladdermedie TMZ stammer billederne fra et hack. Formodentligt af stjernernes telefoner.

Nøgenbillederne er blevet lagt ud på et website med navnet Celeb Jihad, og ifølge TMZ arbejder stjernernes advokater i øjeblikket på højtryk for at få fjernet billederne.

Billeder bliver kopieret og delt 

Det kan dog blive en svær opgave. For ifølge mediet The Daily Beast bliver billederne i øjeblikket kopieret og delt flittigt på nettet.

Læs også: Forsvarets Efterretningstjeneste advarer mod ny farlig trend: Pas på 'hack'n'leak

TMZ oplyser, at de billeder der vedrører Tiger Woods ikke stammer fra hans egen telefon. Til gengæld er det tilsyneladende hans ex-kæreste Lindsey Vonn, der også selv indgår i billedetmaterialet, som har fået sin telefon hacket.

Fik 18 månders fængsel for iCloud-hack

Det er langt fra første gang, at amerikanske kendisser er blevet udsat for hackerangreb.

Sidste år blev en amerikansk mand idømt 18 måneders fængsel for at hacke sig ind på mere end 100 forskellige Google og iCloud-konti, der tilhørte amerikanske kendisser.

Her i blandt stjerner som Jennifer Lawrence og Rihanna.

Det skete ved hjælp af simple phising-mails, hvor han i mails der lignede officielle mails fra Apple og Google fik kendisserne til at afsløre deres brugernavne og passwords.

Phising er en simpel, men ganske effektiv metode, der ofte anvendes af hackere.

Det var også phising-mails, som blev anvendt da russiske hackere sidste år stjal e-mails fra nøglepersoner i Det Demokratiske Parti og Hillary Clintons præsidentkampagne. 

Mails som efterfølgende blev lækket på internettet og blev et stort tema i den amerikanske valgkamp. 

Læs også: Sådan gik det til: Ny rapport afslører hvordan russiske hackere stjal tusindvis af emails fra amerikanske politikere

Skuespillerinde: Det er frastødende
I et interview med det amerikanske magasin Vanity Fair har den amerikanske skuespillerinde Jennifer Lawrence, der selv er blevet hacket og fået stjålet intime billeder, defineret det som et seksuelt overgreb

"Bare fordi jeg er en offentlig person, bare fordi jeg er en skuespillerinde, så betyder det ikke, at jeg har bedt om det her. Det er min krop og mig der bestemmer over den, og det faktum, at det ikke er tilfældet er direkte frastødende,” sagde hun til Vanity Fair

Læs også: 
Han hackede kendissers mail-konti - nu kan han få fem år i fængsel





IT-JOB

Optum Computational Engineering ApS

SW developer

DTU, Danmarks Tekniske Universitet

Funktionel udvikler med teknisk flair til Oracle HCM
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere