Microsoft klar med ny stor satsning til cloud-kunderne: Mød Project Brainwave

Azure-kunderne skal have adgang til nyt system med kunstig intelligens og deep learning-funktioner, meddeler Microsoft.

Kunstig intelligens og machine learning er i fokus med en ny Microsoft-satsning kaldet Project Brainwave.

Det er en platform til såkaldt 'deep learning’, der vil kunne anvendes via Microsofts cloud computing-produkter, ikke mindst Azure.

“Vi designede systemet til real-time AI, hvilket betyder, at systemet behandler forespørgsler lige så hurtigt, som det modtager dem med ultra-lav latency,” meddeler Microsoft i et blogindlæg

“Real-time AI bliver i stigende grad vigtigt, når cloud-infrastrukturer behandler datastrømme live, om det så er søgninger, videoer, sensorer eller interaktioner med brugere.”

Skal ud til Azure-kunderne
Microsoft forklarer, at Project Brainwave grundlæggende er et system bestående af tre lag, som selskabet beskriver således:

1: En high-performance distribueret systemarkitektur.
2: En hardware DNN engine på FPGA’er (Field-Programmable Gate Array, red.).
3: En compiler og runtime for hurtig udrulning af afprøvede modeller.

“Vi arbejder hårdt på at bringe dette kraftfulde realtids AI-system ud til brugerne af Azure, så vores kunder kan få gavn af Project Brainwave direkte ved at komplementere den indirekte adgang gennem vores services som Bing,” skriver Microsoft.

“Vi vil i den nærste fremtid komme med detaljer om, hvornår vores Azure-kunder vil kunne køre deres mest komplekse deep learning-modeller med en rekord-performance.”

Hvis du er interesseret i at vide mere om Project Brainwave, kan du dykke ned i Microsofts præsentation herunder:

Læs også:

Her er Gartners nye hype cycle: Få styr på alle de hotte teknologier og vigtige it-megatrends

Danske it-eksperter: Sådan kommer du i gang kunstig intelligens og machine learning - og får succes med dine
Premium
Forsinket inddrivelsessystem har nu kradset skattegæld ind for 10 milliarder kroner - 400 offentlige kreditorer koblet på
Det forsinkede inddrivelsessystem, PSRM leveret af Netcompany, har nu kradset 10 millioner kroner ind i offentlige gæld. Samtidig er knap 400 offentlige kreditorer nu koblet på systemet.
Computerworld
Trump bønfalder Helle Thorning: Giv mig min Facebook-konto tilbage
Facebooks tilsynsråd, der har Helle Thorning-Schmidt i spidsen, har modtaget en erklæring fra Donald Trump, som ønsker at få genoprettet adgangen til sin Facebook og Instagram-konto.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.