Artikel top billede

Så er dommen faldet: Danske Uber-chauffører idømt kæmpebøder

Fire tidligere Uber-chauffører er netop blevet kendt skyldige i at overtræde taxalovgivningen. De fire mænd skal betale store beløb i bøder. Dommen baner vejen for en regulær bøderegn til op mod 1.500 tidligere Uber-chauffører i Danmark.

Taxametret fik frit løb, da bøderne skulle udmåles til de Uber-chauffører, der mandag sad på anklagebænken i Københavns Byret.

De fire er tiltalt for ulovlig taxakørsel og kørsel uden erhvervsmæssigt kørekort, og da dommen faldt mandag eftermiddag klokken 13:00, var resultatet store bøder til alle fire. 

En af de dømte skal betale knap 500.000 kroner, mens de tre andre fik bøder på henholdsvis 110.000 kroner, 60.000 kroner og 40.000 kroner. 

Afgørende dom

Dommen har afgørende betydning, da de fire chaufførers bødestraf viser, at retten altså vurderer, at en liste udleveret af Ubers hovedkontor i Holland er tilstrækkeligt bevismateriale til at dømme chaufførerne for ulovlig taxakørsel. 

Det er afgørende, da de fire nu dømte tidligere chauffører kun er begyndelsen.

1.500 mennesker er blevet sigtet for overtrædelse af taxiloven, så med dagens dom trækker det op til en regulær bøderegn.

Opdateres.....
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


Hvor kommer cybertruslerne fra i OT-miljøer?

Sammen med en række eksperter vil du blive indviet, hvilke udfordringer virksomheder typisk skal forholde sig til, for at sikre OT-miljøet mod udefrakommende trusler og cyberangreb.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere