Artikel top billede

Efter gigantbøde for konkurrenceforvridning: Nu vil Google leve op til EU's krav

Google overholder sine deadlines i forhold til EU, om hvordan selskabet vil leve op til EU-sag om konkurrenceforvridning

Google er nu klar med forslag til, hvordan søgegiganten har tænkt sig at stoppe med at favorisere sine egne salgstjenester i Google-søgemaskinen.

Det skriver Reuters.

Google har ifølge EU-kommisionen igennem flere år udnyttet sin position som Europas mest benyttede søgemaskine, og på den måde promoveret Googles egne tjenester inden for shopping og prissammenligninger, Google Shopping og Google Product Search.

Det resulterede tidligere på året en gigantbøde på 2,4 millarder euro - knap 17,8 millarder kroner - samt krav om at Google skulle komme med forslag til at ændre praksis inden tirsdag denne uge.

Læs mere her: Kæmpebøde til Google: Skal betale 18 milliarder kroner i bøde til EU

Googles forslag er ikke offentlige, men en talsmand for EU-kommisionen udtaler til Reuters, at forslagene er modtaget, og at Google løbende holder kommisionen opdateret.

Ud over deadlinen tirsdag omkring de reelle forslag, har EU-kommisionen også fastsat en dato for, hvornår Google skal stoppe med praksissen: den 28 september.

Når Google ikke sin deadline venter der potentielt flere bøder på fem procent af moderselskabet Alphabets daglige omsætning, hvilket svarer til cirka 75 millioner kroner hver eneste dag.

Der kan i fremtiden også ventes flere afgørelser fra EU angående Google, i det EU for tiden også gransker Googles Android-software samt AdSense-annoncerings-tjeneste.

EU mistænker Google for at tvinge telefon-producenter til at installere Google-produkter i deres versioner af Android.

Det kan du læse mere om her: EU åbner stor Android-sag mod Google
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere