Artikel top billede

Efter gigantbøde for konkurrenceforvridning: Nu vil Google leve op til EU's krav

Google overholder sine deadlines i forhold til EU, om hvordan selskabet vil leve op til EU-sag om konkurrenceforvridning

Google er nu klar med forslag til, hvordan søgegiganten har tænkt sig at stoppe med at favorisere sine egne salgstjenester i Google-søgemaskinen.

Det skriver Reuters.

Google har ifølge EU-kommisionen igennem flere år udnyttet sin position som Europas mest benyttede søgemaskine, og på den måde promoveret Googles egne tjenester inden for shopping og prissammenligninger, Google Shopping og Google Product Search.

Det resulterede tidligere på året en gigantbøde på 2,4 millarder euro - knap 17,8 millarder kroner - samt krav om at Google skulle komme med forslag til at ændre praksis inden tirsdag denne uge.

Læs mere her: Kæmpebøde til Google: Skal betale 18 milliarder kroner i bøde til EU

Googles forslag er ikke offentlige, men en talsmand for EU-kommisionen udtaler til Reuters, at forslagene er modtaget, og at Google løbende holder kommisionen opdateret.

Ud over deadlinen tirsdag omkring de reelle forslag, har EU-kommisionen også fastsat en dato for, hvornår Google skal stoppe med praksissen: den 28 september.

Når Google ikke sin deadline venter der potentielt flere bøder på fem procent af moderselskabet Alphabets daglige omsætning, hvilket svarer til cirka 75 millioner kroner hver eneste dag.

Der kan i fremtiden også ventes flere afgørelser fra EU angående Google, i det EU for tiden også gransker Googles Android-software samt AdSense-annoncerings-tjeneste.

EU mistænker Google for at tvinge telefon-producenter til at installere Google-produkter i deres versioner af Android.

Det kan du læse mere om her: EU åbner stor Android-sag mod Google
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere