Artikel top billede

Efter gigantbøde for konkurrenceforvridning: Nu vil Google leve op til EU's krav

Google overholder sine deadlines i forhold til EU, om hvordan selskabet vil leve op til EU-sag om konkurrenceforvridning

Google er nu klar med forslag til, hvordan søgegiganten har tænkt sig at stoppe med at favorisere sine egne salgstjenester i Google-søgemaskinen.

Det skriver Reuters.

Google har ifølge EU-kommisionen igennem flere år udnyttet sin position som Europas mest benyttede søgemaskine, og på den måde promoveret Googles egne tjenester inden for shopping og prissammenligninger, Google Shopping og Google Product Search.

Det resulterede tidligere på året en gigantbøde på 2,4 millarder euro - knap 17,8 millarder kroner - samt krav om at Google skulle komme med forslag til at ændre praksis inden tirsdag denne uge.

Læs mere her: Kæmpebøde til Google: Skal betale 18 milliarder kroner i bøde til EU

Googles forslag er ikke offentlige, men en talsmand for EU-kommisionen udtaler til Reuters, at forslagene er modtaget, og at Google løbende holder kommisionen opdateret.

Ud over deadlinen tirsdag omkring de reelle forslag, har EU-kommisionen også fastsat en dato for, hvornår Google skal stoppe med praksissen: den 28 september.

Når Google ikke sin deadline venter der potentielt flere bøder på fem procent af moderselskabet Alphabets daglige omsætning, hvilket svarer til cirka 75 millioner kroner hver eneste dag.

Der kan i fremtiden også ventes flere afgørelser fra EU angående Google, i det EU for tiden også gransker Googles Android-software samt AdSense-annoncerings-tjeneste.

EU mistænker Google for at tvinge telefon-producenter til at installere Google-produkter i deres versioner af Android.

Det kan du læse mere om her: EU åbner stor Android-sag mod Google
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere