Efter gigantbøde for konkurrenceforvridning: Nu vil Google leve op til EU's krav

Google overholder sine deadlines i forhold til EU, om hvordan selskabet vil leve op til EU-sag om konkurrenceforvridning

Google er nu klar med forslag til, hvordan søgegiganten har tænkt sig at stoppe med at favorisere sine egne salgstjenester i Google-søgemaskinen.

Det skriver Reuters.

Google har ifølge EU-kommisionen igennem flere år udnyttet sin position som Europas mest benyttede søgemaskine, og på den måde promoveret Googles egne tjenester inden for shopping og prissammenligninger, Google Shopping og Google Product Search.


Det resulterede tidligere på året en gigantbøde på 2,4 millarder euro - knap 17,8 millarder kroner - samt krav om at Google skulle komme med forslag til at ændre praksis inden tirsdag denne uge.

Læs mere her: Kæmpebøde til Google: Skal betale 18 milliarder kroner i bøde til EU

Googles forslag er ikke offentlige, men en talsmand for EU-kommisionen udtaler til Reuters, at forslagene er modtaget, og at Google løbende holder kommisionen opdateret.

Ud over deadlinen tirsdag omkring de reelle forslag, har EU-kommisionen også fastsat en dato for, hvornår Google skal stoppe med praksissen: den 28 september.

Når Google ikke sin deadline venter der potentielt flere bøder på fem procent af moderselskabet Alphabets daglige omsætning, hvilket svarer til cirka 75 millioner kroner hver eneste dag.

Der kan i fremtiden også ventes flere afgørelser fra EU angående Google, i det EU for tiden også gransker Googles Android-software samt AdSense-annoncerings-tjeneste.


EU mistænker Google for at tvinge telefon-producenter til at installere Google-produkter i deres versioner af Android.

Det kan du læse mere om her: EU åbner stor Android-sag mod Google
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Digitaliseringsledelse 2.0: Forretning, innovation og udvikling

På Digitaliseringsledelse kan du derfor en række førende danske CIOs der ærligt fortæller om deres overvejelser, strategier, organisationer og resultater. På dagen får du desuden mulighed for at netværke og reflektere over indholdet i en række korte intensive sessioner samt gå i dialog med dagens stærke oplægsholdere.

05. november 2020 | Læs mere


Dell Talk: Fremtidens arbejdsplads: Få fuld udbytte af medarbejdernes kompetencer og viden

Skal du have fuldt udbytte af medarbejderes kompetencer og den viden, som din organisation ligger inde med, kræver det de rigtige værktøjer, de rigtige processer og det rigtige mindset. I denne talk får du buddet på hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud - og hvordan den lever op til kravene fra de dygtige, mobile og kritiske medarbejdere.

06. november 2020 | Læs mere


Premium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.