Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apples aktiekurs buldrer i vejret: Sætter ny rekord på forventninger til rekord-dyr iPhone

Apples aktiekurs tordner i vejret på høje forventninger til den kommende iPhonem, der præsenteres om et par uger og som (måske) kommer til at koste 10.000 kroner herhjemme. Selskabets aktiekurs er steget med 53 procent i det seneste år. Nåede du at komme med?

Der er enorme forventninger til Apples kommende iPhone, som angiveligt vil blive præsenteret 12. september.

Du kan læse om vores forventninger til den nye telefon her: Ny iPhone på trapperne: Her er de nye features (og der er faktisk ikke så meget nyt)

I hvert fald har markedet kvitteret for den kommende lancering ved at sende Apples aktiekurs i vejret.

Den nåede onsdag op på 163,74 dollar, hvilket er det højeste niveau nogensinde.

Apples aktiekurs er steget med ikke mindre end 53 procent i det seneste år. Siden nytår er kursen steget 41 procent.

Kan den nye iPhone - der måske kommer til at hedde iPhone Pro - tangere salgstallene for forgængerne, iPhone 6 og iPhone 7 - er der da også lagt i kakkelovnen til endnu en stor succes for Apple.

Amerikanske medier forventer, at den nye iPhone vil komme til at koste omkring 1.000 dollar på det amerikanske marked, hvilket vil gøre den til den dyreste iPhone nogensinde.

Det betyder, at telefonen meget vel vil kunne komme til at koste i omegnen af 10.000 kroner herhjemme.

Aktiekursen giver Apple en samlet markedsværdi på 841,5 milliarder dollar, hvilket gør Apple til det ubetinget mest værdifulde selskabet i verden.

Selskabets hidtigie rekord blev sat i 2015, hvor Apple nåede en markedsværdi på 710 milliarder dollar.

Det kan du læse mere om her: Ingen kan slå Apple: Sætter ny rekord som mest værdifulde selskab

Der er i dag i markedet 5,21 millioner udestående aktier, mens der i marts 2015 - da Apple havde den hidtidige højeste markedsværdi - var 5,76 millioner udestående aktier.

Det er værd at bemærke, at Apple engang ikke var meget værd.

Selskabets lavmål blev nået i 1982, hvor en aktie kunne erhverves for 0,20 dollar - altså 20 cent.

Største kontantreserver i verden

Apple ligger i dag inde med en af de største kontant-reserver i verden.

Selskabet har nemlig akkummuleret enorme 1.700 milliarder kroner, som nu står på bankbogen. Det er kun lidt mindre end Danmarks bruttonationalproduk og nok til at selskabet kan købe et par af verdens største selskaber kontant og stadig have nogle milliarder stående i kontanter.

Det kan du læse mere om her: Vild rekord: Apple har 1,7 billioner kroner kontant på bankbogen - hvad skal der ske med alle de penge?

Apple er samtidig et af de selskaber i verden, der har flest penge placeret i skattely.

Det kan du læse mere om her: Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma

Samtidig er selskabet i EU's kikkert efter det er kommet frem, at Apple i mange år kun har betalt en halvtredser i skat af hver million kroner.

EU har derfor krævet, at Apple betaler 97 milliarder kroner tilbage i skat, hvilket Apple har afvist.

Det kan du læse mere om her: Bør vi egentlig ikke droppe alle indkøb af Apples produkter, indtil Apple betaler sin enorme skatteregning?

Apple er et af de mest lukrative selskaber, der nogensinde har eksisteret og har da også rekorden som det selskab, der nogensinde har tjent flest penge på tre måneder.

Det var i 2014, hvor selskabet i årets sidste kvartal 53 millioner kroner i timen efter skat døgnet rundt - ikke mindst på grund af et massivt salg af iPhone med 74 millioner solgte enheder.

Det kan du læse mere om her: Apple slår alle rekorder: Aldrig nogensinde har et firma tjent så mange penge på et enkelt kvartal.

Analysehuset IDC forventer, at Apple i de kommende vil kunne sælge iPhones for 180 milliarder dollar om året.

Apples bedste ‘iPhone-år’ var indtil videre 2015, hvor selskabet solgte telefoner for i alt 155 milliarder dollar. I 2016 landede selskabets salg på 136,7 milliarder dollar.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere