Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Apples aktiekurs buldrer i vejret: Sætter ny rekord på forventninger til rekord-dyr iPhone

Apples aktiekurs tordner i vejret på høje forventninger til den kommende iPhonem, der præsenteres om et par uger og som (måske) kommer til at koste 10.000 kroner herhjemme. Selskabets aktiekurs er steget med 53 procent i det seneste år. Nåede du at komme med?

Der er enorme forventninger til Apples kommende iPhone, som angiveligt vil blive præsenteret 12. september.

Du kan læse om vores forventninger til den nye telefon her: Ny iPhone på trapperne: Her er de nye features (og der er faktisk ikke så meget nyt)

I hvert fald har markedet kvitteret for den kommende lancering ved at sende Apples aktiekurs i vejret.

Den nåede onsdag op på 163,74 dollar, hvilket er det højeste niveau nogensinde.

Apples aktiekurs er steget med ikke mindre end 53 procent i det seneste år. Siden nytår er kursen steget 41 procent.

Kan den nye iPhone - der måske kommer til at hedde iPhone Pro - tangere salgstallene for forgængerne, iPhone 6 og iPhone 7 - er der da også lagt i kakkelovnen til endnu en stor succes for Apple.

Amerikanske medier forventer, at den nye iPhone vil komme til at koste omkring 1.000 dollar på det amerikanske marked, hvilket vil gøre den til den dyreste iPhone nogensinde.

Det betyder, at telefonen meget vel vil kunne komme til at koste i omegnen af 10.000 kroner herhjemme.

Aktiekursen giver Apple en samlet markedsværdi på 841,5 milliarder dollar, hvilket gør Apple til det ubetinget mest værdifulde selskabet i verden.

Selskabets hidtigie rekord blev sat i 2015, hvor Apple nåede en markedsværdi på 710 milliarder dollar.

Det kan du læse mere om her: Ingen kan slå Apple: Sætter ny rekord som mest værdifulde selskab

Der er i dag i markedet 5,21 millioner udestående aktier, mens der i marts 2015 - da Apple havde den hidtidige højeste markedsværdi - var 5,76 millioner udestående aktier.

Det er værd at bemærke, at Apple engang ikke var meget værd.

Selskabets lavmål blev nået i 1982, hvor en aktie kunne erhverves for 0,20 dollar - altså 20 cent.

Største kontantreserver i verden

Apple ligger i dag inde med en af de største kontant-reserver i verden.

Selskabet har nemlig akkummuleret enorme 1.700 milliarder kroner, som nu står på bankbogen. Det er kun lidt mindre end Danmarks bruttonationalproduk og nok til at selskabet kan købe et par af verdens største selskaber kontant og stadig have nogle milliarder stående i kontanter.

Det kan du læse mere om her: Vild rekord: Apple har 1,7 billioner kroner kontant på bankbogen - hvad skal der ske med alle de penge?

Apple er samtidig et af de selskaber i verden, der har flest penge placeret i skattely.

Det kan du læse mere om her: Apple, Google og Microsoft i skattely: Vi står i et moralsk dilemma

Samtidig er selskabet i EU's kikkert efter det er kommet frem, at Apple i mange år kun har betalt en halvtredser i skat af hver million kroner.

EU har derfor krævet, at Apple betaler 97 milliarder kroner tilbage i skat, hvilket Apple har afvist.

Det kan du læse mere om her: Bør vi egentlig ikke droppe alle indkøb af Apples produkter, indtil Apple betaler sin enorme skatteregning?

Apple er et af de mest lukrative selskaber, der nogensinde har eksisteret og har da også rekorden som det selskab, der nogensinde har tjent flest penge på tre måneder.

Det var i 2014, hvor selskabet i årets sidste kvartal 53 millioner kroner i timen efter skat døgnet rundt - ikke mindst på grund af et massivt salg af iPhone med 74 millioner solgte enheder.

Det kan du læse mere om her: Apple slår alle rekorder: Aldrig nogensinde har et firma tjent så mange penge på et enkelt kvartal.

Analysehuset IDC forventer, at Apple i de kommende vil kunne sælge iPhones for 180 milliarder dollar om året.

Apples bedste ‘iPhone-år’ var indtil videre 2015, hvor selskabet solgte telefoner for i alt 155 milliarder dollar. I 2016 landede selskabets salg på 136,7 milliarder dollar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere