Artikel top billede

Google anklaget for at benytte bølle- og monopol-metoder: Her er reaktionen fra Google

Google nægter at have udelukket Vivaldi-browseren fra Google Adwords-kampagner, fordi Vivaldi-stifter Jon von Tetzchner offentligt har kritiseret Google.

Google reagerer nu på de meget hårde anklager, som blev rettet mod selskabet tidligere på ugen om, at det benytter bølle-metoder og misbruger sit monopol.

Afsenderen er Jon von Tetzchner, der står bag Vivaldi-browseren og i sin tid også var manden bag Opera. 

Jon von Tetzchner mener, at Google har ændret sig som selskab, og i dag eksempelvis i stigende grad forsøger at få brugerne af Googles tjenester til at skifte til Chrome-browseren.

Læs om det her: Manden bag browserne Opera og Vivaldi: Google er blevet et bølle-selskab, der misbruger sit monopol

Samtidig anklager han Google for at udnytte sin dominerende position med Google AdWords til at hindre markedsføringen af Vivaldi.

“For nylig blev vores Google AdWords-kampagner annulleret uden advarsel. Det var anden gang, at jeg har oplevet denne situation,” forklarer Jon von Tetzchner, der mistænker Google for at gøre dette, fordi han offentligt har kritiseret Google flere gange.

Jon von Tetzchner kommer herefter med følgende opsang til Google:

“Som et monopol både inden for søgninger og annoncer viser Google desværre, at man ikke er i stand til at modstå fristelsen til at udnytte magten.”

“Jeg er trist over dette skift fra at være en nørdet, positiv virksomhed til at være den bølle, det er i 2017.”

Her er reaktionen fra Google

Google har nu sendt en kommentar til anklagerne fra Jon von Tetzchner til Computerworld. Her afviser selskabet, at der er noget at komme efter.

“Vi udelukker bestemt ikke nogen fra Adwords, fordi de kritiserer os,” lyder svaret fra Google.

“Vi tager affære over for websteder, der overtræder vores retningslinjer og politikker for download af software, som er der for at sikre, at vores brugere ved præcis, hvad de downloader, og at installationsprocessen er sikker og let at forstå.”

“Vi følger de samme retningslinjer og politikker for vores egne produkter," skriver Google i mailen til Computerworld.

Læs også:

Manden bag browserne Opera og Vivaldi: Google er blevet et bølle-selskab, der misbruger sit monopol

Masser af nye funktioner til din browser: Her er de nye udgaver af Chrome, Vivaldi, Opera og Firefox

Det vrimler med spændende browsere - men danskerne er mest til Chrome og Safari

Vivaldi-stifter om behovet for en ny browser: De andre browsere har for mange begrænsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere