Artikel top billede

Danske Bank-chef efter kæmpe-nedbrud hvor alt gik galt: "Jeg fik to og en halv times søvn i nat, og det gør mig til en af de heldige"

Alt, hvad der kunne gå galt, gik galt, da Danske Bank blev ramt af et gigantisk it-nedbrud. Det fortæller bankens chef for it-operations.

Alle de negative forudsigelser i Murphys Lov viste sig at holde stik, da Danske Bank onsdag eftermiddag blev ramt af it-nedbrud, der sendte netbank, hjemmeside samt MobilePay i sort.

For her var det omtrent alt, hvad der kunne gå galt, der gik galt.

Det fortæller Bo Svejstrup, der er chef for it-operations hos Danske Bank:

“Det begyndte i går [onsdag, red] eftermiddag ved 16:00-tiden. Her blev vi ramt af en strømafbrydelse i det ene af vores datacentre. Desværre svigtede både vores batteri-backup og vores diesel-generatorer, ligesom at failover-processen til vores sekundære datacenter også svigtede,” siger han.

“Vi kører et fuldt rendundant setup, og vi skal nu have undersøgt, hvorfor failoveren ikke virkede. Det bliver en del af den såkaldte root-cause analyse, som vi nu går i gang med.”

Har I nogle teser om, hvad der kan være årsagen? 

“Nej. På nuværende tidspunkt ved vi det ikke.”

Kan I helt udelukke, at der er tale om et hacker-angreb eller anden form for sabotage?

“Ja, det kan vi fuldstændig afvise,” siger han.

Læs også: Danske Bank ramt af nedbrud i' interne systemer' - problemerne er løst, men MobilePay hoster og hakker stadigvæk

Få timers søvn

Bo Svejstrup befandt sig i Litauen, da hændelsen indtraf.

Herfra arbejdede han sammen med bankens litauiske it-afdeling på at løse problemet, indtil han torsdag morgen kunne tage et fly til København. 

Han forklarer til Computerworld, at genopretningsprocessen har taget længere tid end forudset, og derfor har interne og eksterne teknikere knoklet hele natten.

De sidste systemer er først blevet genoprettet sidst på formiddagen. 

Han har dog hele natten igennem holdt kontakt med de interne og eksterne teknikere og udviklere, der arbejdede på at udbedre problemerne.

“Det er mange afdelinger her i banken, der har arbejdet hele natten. Jeg fik to og en halv timers søvn i nat, og det gør mig nok til en af de heldige. Jeg fløj hjem fra Litauen her til morgen og tog direkte ud til det ramte datacenter i Ejby,” siger han.

Læs også: Danske Bank ramt af stort it-nedbrud: MobilePay, netbank og hjemmeside er sendt til tælling




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere