Artikel top billede

Asus lancerer fem nye Zenfone-telefoner i Danmark - særligt to er spændende

Asus lancerer nu de foto-orienterede Zenfone 4-telefoner i Danmark. Særligt Zenfone 4 og Zenfone 4 Max er værd at kigge nærmere på.

Asus er bedst kendt i Danmark for sine tynde bærbare computere og grafikkort, men nu vil computer-giganten også til at sælge smartphones i Danmark.

Ved et event i Rom har Asus lanceret sin seneste familie af smartphones i Zenfone-familien i Europa og dermed også Danmark.

I alt kommer Asus med fem smartphones: 

Zenfone 4 til 3.999 kroner.

Zenfone 4 Pro (tilgængelig fra midt oktober) til 6.999 kroner.

Zenfone 4 Selfie Pro til 3.499 kroner.

Zenfone 4 Max 5,5’ til 2.399 kroner.

Zenfone 4 Max 5,2’’ til 1.999 kroner.

Det er en lang række smartphones til meget forskellige priser, men særligt Zenfone 4 og 4 Max 5.5 er interessante.

Zenfone 4

Zenfone 4 er en smartphone til 3.999 kroner, som ved første øjekast ligner en hvilken som helst anden telefon i den prisklasse.

Den byder på en 5,5 tommer stor skærm med en opløsning på 1.920 x 1.080 pixels og en Snapdragon 630-processor.

Det er en langsommere processor end eksempelvis Snapdragon 835, som du finder i HTC U11 og OnePlus 5, men omvendt dræner den mindre af telefonens batteri. Ifølge Asus selv kan Zenfone 4 holde til 18 timers Wifi-browsing, hvilket er ganske fornuftigt.

Det unikke ved Zenfone 4 er kameraet.

Zenfone 4 har måske en middelmådig processor, men den er udstyret med samme kamerasensor fra Sony, som du finder i Samsung S8, og har indbygget optisk billedestabilisator.

Den har altså potentiale til at tage flotte og gode fotos, og Zenfone 4 har endda endnu et fototrick i ærmet.

Den er udstyret med to kamera-enheder på bagsiden. Den ene - det primære kamera - er udstyret med 12 megapixel, mens det andet er et otte megapixel vidvinkelskamera, som er god til at fange fotos af arkitektur, landskaber eller grupper af mennesker.

Zenfone 4 kommer også i en pro-udgave til en markant højere pris, bedre processor og et anderledes kamera med teleobjektiv ligesom i en iPhone 8 Plus.

Læs også: Her er de mest kraftfulde smartphones lige nu

Zenfone 4 Max 5.5”

Den anden interessante telefon er Zenfone 4 Max 5.5”.

Det er en billig smartphone til 2.400 kroner med en Snapdragon 430-processor. Det er virkelig en svag processor, som dog stadig kan klare alle de mest gængse opgaver såsom Facebook og Mobile Pay.

Interessant ved telefonen er dens gigantiske batteri på 5.000 mAh. Sammen med den strømsvage processor kan batteriet og telefonen holde til 46 dages standbytid eller 26 timers uafbrudt WiFi-browsing ifølge Asus.

Til sammenligning har en iPhone 8 et batteri på 1.821 mAh og en markant kraftigere og mere strømsulten processor.

Zenfone 4 Max kan samtidig bruges som Powerbank. Du kan altså lidt småarrogant kaste et stik hen til alle dem med en Samsung S8 eller iPhone 8, der går rundt uden strøm sidst på dagen.

Telefonen har også to kameraer, hvoraf et er med vidvinkellinse, men det er ikke den samme kraftfulde Sony-sensor som i Zenfone 4.

Zenfone 4 Max findes også i en mindre version, Max 5,2” med et mindre batteri, men også lavere pris. 

Læs også: Test af OnePlus 5: Stadig vanvittig meget telefon for pengene
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere