Artikel top billede

Hackere sætter en million phishing-fælder om måneden: Disse virksomheder skal du passe på

It-kriminelle sætter konstant phishing-sites op, der ligner hjemmesider fra kendte firmaer. Særligt de store tech-firmaer bruges til phishing.

Phishing er det første skridt i mange hackerangreb, og de it-kriminelle sætter konstant nye fælder op. I første halvdel af 2017 er der således blevet etableret 1,4 millioner nye phishing-sites hver eneste måned.

Det viser en ny rapport fra sikkerhedsfirmaet Webroot.

Sikkerhedsfirmaer leder konstant efter phishing-sider med såkaldte web-crawlere, og det er netop for at undgå sikkerhedsfolkenes opmærksomhed, at de kriminelle konstant etablerer nye sider og fjerner gamle.

Ifølge Webroot er en gennemsnitlig phishing-side kun online mellem fire og otte timer.

Tech-giganter som fiskekrog

Phishing-angrebene foregår ofte ved, at offeret modtager en mail fra den it-kriminelle, der foregiver at være fra en legitim virksomhed.

En link i mailen sender offeret til en falsk hjemmeside for den pågældende virksomhed, hvor vedkommende så i god tro taster sine oplysninger ind.

De store tech-virksomheder er den mest populære forklædning blandt hackerne, og ifølge Webroots analyse tegner falske Google-henvendelser sig for hele 35 procent af alle phishing-angreb.

Facebook, Dropbox, Paypal og Chase udgør resten af top fem, ligesom Apple, Yahoo og Adobe også er populære blandt hackerne.

Årets hidtil mildeste phishing-måned var februar med 761.000 nye sider, mens maj måned var den værste med hele 2,3 millioner phishing-sites.

Læs også: Mail-svindel har kostet virksomheder 30 milliarder kroner i 2017 – og CEO'en er hackernes yndlingsvåben
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere