Artikel top billede

Hackere sætter en million phishing-fælder om måneden: Disse virksomheder skal du passe på

It-kriminelle sætter konstant phishing-sites op, der ligner hjemmesider fra kendte firmaer. Særligt de store tech-firmaer bruges til phishing.

Phishing er det første skridt i mange hackerangreb, og de it-kriminelle sætter konstant nye fælder op. I første halvdel af 2017 er der således blevet etableret 1,4 millioner nye phishing-sites hver eneste måned.

Det viser en ny rapport fra sikkerhedsfirmaet Webroot.

Sikkerhedsfirmaer leder konstant efter phishing-sider med såkaldte web-crawlere, og det er netop for at undgå sikkerhedsfolkenes opmærksomhed, at de kriminelle konstant etablerer nye sider og fjerner gamle.

Ifølge Webroot er en gennemsnitlig phishing-side kun online mellem fire og otte timer.

Tech-giganter som fiskekrog

Phishing-angrebene foregår ofte ved, at offeret modtager en mail fra den it-kriminelle, der foregiver at være fra en legitim virksomhed.

En link i mailen sender offeret til en falsk hjemmeside for den pågældende virksomhed, hvor vedkommende så i god tro taster sine oplysninger ind.

De store tech-virksomheder er den mest populære forklædning blandt hackerne, og ifølge Webroots analyse tegner falske Google-henvendelser sig for hele 35 procent af alle phishing-angreb.

Facebook, Dropbox, Paypal og Chase udgør resten af top fem, ligesom Apple, Yahoo og Adobe også er populære blandt hackerne.

Årets hidtil mildeste phishing-måned var februar med 761.000 nye sider, mens maj måned var den værste med hele 2,3 millioner phishing-sites.

Læs også: Mail-svindel har kostet virksomheder 30 milliarder kroner i 2017 – og CEO'en er hackernes yndlingsvåben
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere