Artikel top billede

Morgen-briefing: FLSmidth har sparet 12 millioner kroner på it-licensgennemgang / Twitter på vej til at fordoble antallet af tegn fra 140 til 280 / Klaus Riskær i slagsmål med Ciklum-ejere om kryptovaluta

FLSmidth har sparet 12 millioner kroner efter it-licensgennemgang. Twitter på vej til at fordoble antallet af tegn fra 140 til 280. Klaus Riskær i slagsmål med Ciklum-ejere om kryptovaluta. Rusland truer med at lukke for adgang til Facebook. Uber på vej ud af canadiske Quebec.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen.

FLSmidth har sparet 12 millioner kroner på it-licensgennemgang

En gennemgang af selskabets softwarelicenser har sparet industriselskabet FLSmidt for 12 millioner kroner over en tre-årig periode, skriver Børsen.

Besparelsen blev fundet, da selskabet stod overfor at forlænge en licens-aftale med Microsoft.

Inden da investerede selskabet i en gennemtrawling af de globale it-systemer for at få klarhed over det reelle behov. Det skete med et nyt system udviklet af it-selskabet Kostner.

It-direktør Mads Madsbjerg Hansen siger til avisen, at FLSchmidt har en kompleks licensstruktur.

“Hvis licensstrukturen var simpel, så kunne vi selv finde ud af det her. Men det er den simpelthen ikke. Hvis jeg skal være lidt grov, så er det jo det, mange softwarefirmaer tjener penge på – altså at de, der skal lave arbejdet, de forstår det ikkeVi har data på servere i op mod 50 lande. Og når en kollega spørger min mand i Chile, om han ikke lige kan sætte en server op for at hjælpe en ingeniør, så siger han ja. Efter et par måneder finder de så ud af, at den skal de ikke bruge alligevel. Men de får aldrig slukket for den igen, og så står den i virkeligheden der og trækker licenser,” siger han.

Twitter på vej til at fordoble antallet af tegn fra 140 til 280

Inden længe vil du kunne skrive meget længere tweets end i dag, hvor den maksimale længde på et tweet er på 140 tegn.

Sådan har det været siden lanceringen af Twitter for 11 år siden, og de korte, kontante beskeder har på mange måder været med til at definere hele tjenesten.

Nu ser det ud til, at Twitter er på vej til at fordoble antallet af tegn. I hvert vil selskabet som forsøgsordning forhøje antallet til 280 tegn - i første omgang for udvalgte brugere.

Ifølge Twitter er en af grundene, at begrænsningen er ‘en stor grund til frustration for brugere, der tweeter på engelsk.’

Du kan læse mere om forsøget hos Twitter selv i denne blog-post: Giving you more characters to express yourself.

Klaus Riskær i slagsmål med Ciklum-ejere om kryptovaluta

Finansmanden Klaus Riskær Pedersen er røget ud i slagsmål med de to ekspartnere Morten Røngaard og Torben Majgaard fra Ciklum om ejerskab til det augmented reality-baseret skydespil Ronrik skriver Børsen.

Ifølge avisen drejer konflikten sig til 16 millioner kroner i kryptovalutaen ether, som Røngaard og Majgaard har rejst via selskabet Reality Clash, efter de i første omgang forsøgte sig med spilselskabet Geo Reality Games, som Riskær-firmaet Reboot også havde ejerandel i.

Klaus Riskær Pedersen har ifølge Børsen forgæves forsøgt at få dokumenation for, om det nye spil bygger på arbejde udført i Geo Reality Games.

“Både Morten Røngaard og Torben Majgaard er jo partnere i et projekt med mig, der bygger på identisk idé, forretningsplan og grafiske udtryk, så det er klart, at jeg har forespurgt til de nærmere tanker bag deres nye samarbejdsmodel,” lyder det fra Riskær.

Michael Røngaard og Torben Majgaard afviser beskyldningerne.

Rusland truer med at lukke for adgang til Facebook

Rusland truer med at lukke for adgang til Facebook, hvis ikke det amerikanske selskab begynder at leve op til russisk lov. 

Det indebærer ikke mindst, at al data indsamlet om russerne, skal placeres på servere i Rusland. Sådan har det været siden 2015, hvor Rusland indførte en ny persondatalov.

Uber på vej ud af canadiske Quebec

Uber er på vej til at forlade den canadiske delstat Quebec med otte millioner indbyggere og hjemsted for blandt andet storbyen Montreal. Det kommer til at ske 14. oktober, lyder det fra selskabet.

Meddelelsen kommer blot få dage efter, at selskabet mistede sin kørselstilladelse i London.

Uber har for tiden omkring 10.000 chauffører i delstaten.

Årsagen til exiten er, at Quebec har strammet reglerne for taxakørsel. Blandt andet er der blevet indført krav om, at Uber-chauffører skal på kursus i 35 timer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere