Artikel top billede

It-brugerklubben SBSYS erklæret ulovlig af Ankestyrelsen: Må ikke videresælge licenser

Det kommunale it-fællesskab SBSYS bliver nu erklæret ulovligt i sin nuværende form af Ankestyrelsen.

Den omdiskuterede kommunale brugerklub SBSYS må ikke videresælge licencer til sit it-system til tredjepart, og derfor er klubben ulovlig.

Det fastslår Ankestyrelsen i en principsag.

"Det er derfor Ankestyrelsens samlede opfattelse, at kommuners og regioners deltagelse i Brugerklubben SBSYS ikke er lovlig, da brugerklubben ikke kun varetager opgaver, som kommuner/regioner selv lovligt kan varetage, men også varetager ikke-lovlige opgaver i form af udstedelse af licensaftaler," skriver styrelsen i en redegørelse.

Klubben er en samling af 30 kommuner og regioner, der betaler et kontingent for at benytte it-systemet SBSYS til sags- og dokumenthåndtering.

Gruppens formål er at administrere og udvikle SBSYS i takt med behov og understøtte udviklingen af digital forvaltning i de offetnlige myndigheder, der benytter systemet og er en del af fællesskabet. 

Ankestyrelsen har blåstemplet, at kommuner og offentlige institutioner gerne på gå sammen om at drive et fælles it-system, men da klubben også har videresolgt licenser til SBSYS-systemet til andre, bliver det ulovligt, konkluderer Ankestyrelsen.

Tilbage i sommeren blev den kommunale klub kritiseret af Dansk Erhverv, der dengang mente, at klubben bedrev “offentligt opgavetyveri.”

Dansk Erhverv mente, at SBSYS-klubben med lave priser undergravede det private marked: Dansk Erhverv: Kommunale it-brugerklubber i gang med at ødelægge hele markedet

Også erhvervsminister Brian Mikkelsen har udtalt sig om SBSYS i forbindelse med rammer for den offentlige sektors rolle som en af “de ting, der skal kigges på. “

Læs også: Kommuner scorer selvmål med it-brugerklubber: Risikerer at ødelægge markedet for kommunale it-systemer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere