Artikel top billede

Lars Løkke på scenen sammen med LOs formand ved en tidligere lejlighed. Foto: Lars Jacobsen

Lars Løkke Rasmussen havde klart budskab om teknologi ved Folketingets åbning

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) nævnte flere konkrete ambitioner om teknologi og digitalisering under Folketingets åbning.

Danmark skal satse endnu mere på teknologi og digitalisering. 

Det var et af hovedbudskaberne ved Folketingets åbning i dag, tirsdag. 

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) nævnte digitalisering og teknologi flere gange, da han holdt sin tale i forbindelse med Folketingets åbning.

“Dansk økonomi er bomstærk. I årene frem mod 2025 bliver vi rigere. Vi har et ekstra råderum i den offentlige økonomi på 36 milliarder kroner. De penge skal vi bruge klogt.”

“For det første vil regeringen bruge fem milliarder kroner på flere offentlige investeringer. Motorveje. Digital infrastruktur. Som binder Danmark sammen,” sagde Lars Løkke Rasmussen blandt andet uden dog at komme nærmere ind på, hvad der konkret skal ske med den digitale infratstruktur.

Skal bruge ny teknologi

Til gengæld havde han andre og mere konkrete budskaber om teknologi og digitalisering i talen:

“Når resten af verden flytter sig, er stilstand lig tilbagegang. Derfor skal vi have høje ambitioner.”

“Vi skal være klar til at bruge den ny teknologi. Robotter kan give bedre velfærd. Digitalisering kan mindske klimaforandringer. Fremtidens job kan blive mere givende og mindre nedslidende,” lød det fra Lars Løkke Rasmussen.

“Vi skal fremme et stærkt Danmark, hvor vi griber mulighederne. Og et trygt Danmark, hvor alle får del i fremgangen.”

“Regeringen har inviteret fagbevægelse, virksomhedsledere, eksperter og andre til et partnerskab for Danmarks fremtid.”

“Vi skal have tårnhøje ambitioner for digitaliseringen. Derfor vil regeringen fremlægge en strategi for Danmarks digitale vækst.”

Samtidig kunne Lars Løkke Rasmussen også konstatere, at cybertruslerne nødvendiggør nye investeringer fra Danmarks side. 

"Og vi vil styrke beskyttelsen mod cyberangreb markant. Det vil indgå i det forslag til en ny forsvarsaftale, som vi vil fremlægge senere i denne måned."

Læs også:

Planen er netop fremlagt: Sådan skal alle danskere få turbo-bredbånd og langt bedre mobildækning
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere