Artikel top billede

Havde du en Yahoo-konto i 2013? Så har hackere haft adgang til dine data

Hackerangrebet på Yahoo 2013 var langt værre end først antaget. Ifølge Yahoo selv fik hackerne adgang til alle eksisterende konti.

Hackerangrebet på Yahoo i 2013 gik tilsyneladende ud over langt flere brugere end hidtil antaget.

Faktisk gik det ud over hver eneste Yahoo-bruger.

I en ny udtalelse om angrebet skriver Yahoo nemlig selv, at hackerne i 2013 sandsynligvis fik adgang til alle Yahoo-konti, der eksisterede på daværende tidspunkt. Det vil sige i omegnen af tre milliarder.

”Baseret på en analyse foretaget af eksterne eksperter, vurderer Yahoo, at alle konti, der eksisterede i August 2013, blev ramt,” hedder det i Yahoos opdaterede FAQ om angrebet.

Hackerne har sandsynligvis haft adgang til navne, email-adresser, telefonnumre, fødselsdatoer og kodeord.

Yahoo blev hacket igen allerede i 2014, og de to angreb endte med at koste virksomheden dyrt.

Nyhederne om angrebene kom nemlig frem i 2016 på et tidspunkt, hvor Yahoo skulle sælges til teleselskabet Verizon. Oplysningerne barberede omkring 350 millioner dollars af Yahoos værdi.

Læs også:  Milliarder af brugeres data flyder rundt på nettet: Her er de fem største datalæk i det 21. århundrede
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder - ny værdi. Få mere ud af Microsoft Dynamics 365 CE - med særligt fokus på kunstig intelligens (AI)

Kunstig intelligens, stemmegenkendelse, Open AIs meget omtalte ChatGPT, integrationer til Outlook, Teams og meget mere. Microsoft Dynamics 365-platformen byder på masser af muligheder for at øge produktiviteten, forbedre kundeservicen, få bedre indsigt i forretningen og i det hele taget rykke fra konkurrenterne.

29. marts 2023 | Læs mere


Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere