Samsung lancerer nyt avanceret“mixed reality”-headset med Microsoft

17. oktober åbner Microsoft for selskabets “mixed reality”-platform, og nu er Samsung også hoppet med på vognen med et MR-headset, der virkelig ser lovende ud

Om godt 14 dage sparker Microsoft døren op til den virtuelle verden med sin mixed reality-platform og dertilhørende headset. 

Mixed reality er Microsofts navn for sin virtual reality-platform, der via headsets med indbyggede kameraer kan måle og forstå objekter og omgivelser i den virkelige verden.

Derfor er der ikke behov for yderligere sensorer eller kameraer ligesom både Oculus Rift og HTC Vive ellers kræver.

Dell, HP, Asus, Lenovo og Acer er alle hoppet på vognen med kommende headsets i forskellige prisklasser, og nu er Samsung også med. Samsung præsenterede sammen med Microsoft sit Samsung Odyssey-headset ved en event i San Francisco.

Ifølge medier som The Verge fungerer headsettet næsten lige så godt som Oculus Rift, der indtil nu har været et af de mest succesfulde VR-headset på markedet.

Headsettet har indbyggede høretelefoner og medfølgende controllere, der følger dine hænders bevægelser i den virtuelle verden. Selve skærmen i headsettet er af OLED-typen og har en opløsning på 1400 x 1600 pixels med en bredere skærm end andre headset. 

Prisen for det nye Samsung-headset bliver 499 dollars fra 6. november, men du kan købe andre VR-headsets til forskellige priser allerede fra d. 17 oktober. 

Læs også: Den næste store opdatering til Windows 10 kommer 17. oktober: Her er nyhederne Hvad er Mixed Reality?
Mixed reality er Microsofts platform, der blander VR og AR, virtual og augmented reality. 

Det er den platform, som både de nye MR-headset og Microsofts egne HoloLens-briller benytter sig af. 

I øjeblikket føles MR dog mest som ren virtuel reality på niveau med Oculus Rift og HTC Vive dog uden ekstra kabeludstyr og sensorer, der skal opsættes.

Det betyder, at hvis du har en kraftig nok bærbar computer, kan du tage MR-headset med på farten som eksempelvis en sælger, der skal vise et produkt frem. 

MR-universet bygger på et virtuelt sted kaldet "Cliff House," hvor du kan gå rundt og vælge apps og programmer, der hænger på de virtuelle vægge.

Vi har prøvet en tidlig version af MR-universet her: Prøvekørt: Computerworld blæst bagover af Microsoft Mixed Reality-platform - men hvad skal vi bruge det til?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett Packard Enterprise ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Huawei ville have skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked - Udenrigsministeriet afviste
Kinesiske Huawei har anmodet om en skriftlig garanti mod udelukkelse på det danske marked. Anmodningen blev afvist af udenrigsministeriet, hvor argumentet lød, at det ikke var "kutyme" at give specifikke selskaber skriftlige tilkendegivelser om, hvorvidt de er velkomne til at gøre investeringer i Danmark.
Computerworld
Kinesiske TikTok lukker ned i Hong Kong efter indførelse af censur-lov
TikToks kinesiske moderselskab Bytedance lukker for adgang til den populære app i Hong Kong. Til gengæld vil en kinesisk version af appen fortsat være tilgængelig i Hong Kong
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Hybrid infrastruktur giver Jutlander Banks medarbejdere mere tid til kunderne
Hos Jutlander Bank sørger den nye, hybride infrastruktur fra HPE for, at bankens kunderådgivere i dag kan bruge væsentlig mere tid hos den enkelte kunde. I denne kundecase kan du få indsigt i hvordan IT-chef Kim Meling Christensen har oplevet samarbejdet med Atea og HPE – samt hvilke kundevendte fordele og muligheder for automatisering som det har givet.