Samsung lancerer nyt avanceret“mixed reality”-headset med Microsoft

17. oktober åbner Microsoft for selskabets “mixed reality”-platform, og nu er Samsung også hoppet med på vognen med et MR-headset, der virkelig ser lovende ud

Om godt 14 dage sparker Microsoft døren op til den virtuelle verden med sin mixed reality-platform og dertilhørende headset. 

Mixed reality er Microsofts navn for sin virtual reality-platform, der via headsets med indbyggede kameraer kan måle og forstå objekter og omgivelser i den virkelige verden.

Derfor er der ikke behov for yderligere sensorer eller kameraer ligesom både Oculus Rift og HTC Vive ellers kræver.

Dell, HP, Asus, Lenovo og Acer er alle hoppet på vognen med kommende headsets i forskellige prisklasser, og nu er Samsung også med. Samsung præsenterede sammen med Microsoft sit Samsung Odyssey-headset ved en event i San Francisco.

Ifølge medier som The Verge fungerer headsettet næsten lige så godt som Oculus Rift, der indtil nu har været et af de mest succesfulde VR-headset på markedet.

Headsettet har indbyggede høretelefoner og medfølgende controllere, der følger dine hænders bevægelser i den virtuelle verden. Selve skærmen i headsettet er af OLED-typen og har en opløsning på 1400 x 1600 pixels med en bredere skærm end andre headset. 

Prisen for det nye Samsung-headset bliver 499 dollars fra 6. november, men du kan købe andre VR-headsets til forskellige priser allerede fra d. 17 oktober. 

Læs også: Den næste store opdatering til Windows 10 kommer 17. oktober: Her er nyhederne Hvad er Mixed Reality?
Mixed reality er Microsofts platform, der blander VR og AR, virtual og augmented reality. 

Det er den platform, som både de nye MR-headset og Microsofts egne HoloLens-briller benytter sig af. 

I øjeblikket føles MR dog mest som ren virtuel reality på niveau med Oculus Rift og HTC Vive dog uden ekstra kabeludstyr og sensorer, der skal opsættes.

Det betyder, at hvis du har en kraftig nok bærbar computer, kan du tage MR-headset med på farten som eksempelvis en sælger, der skal vise et produkt frem. 

MR-universet bygger på et virtuelt sted kaldet "Cliff House," hvor du kan gå rundt og vælge apps og programmer, der hænger på de virtuelle vægge.

Vi har prøvet en tidlig version af MR-universet her: Prøvekørt: Computerworld blæst bagover af Microsoft Mixed Reality-platform - men hvad skal vi bruge det til?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021 - trends, teknologi, innovation og organisationsformer

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

15. april 2021 | Læs mere


Sådan gør IT bæredygtighed til en god forretning

Presset øges i disse år på virksomheder for at begrænse klimabelastningen. IT og teknologi spiller en nøglerolle i arbejdet, hvilket er emnet for denne konference. Her kan du blive klogere på, hvordan du aktivt arbejder for at kombinere effektiv og lønsom forretningsdrift med en effektiv bæredygtighedsindsats.

20. april 2021 | Læs mere


The Successful Journey to the Cloud

Cloud usage on enterprise level is growing rapidly and for good reason. With the flexibility and scalability offered by cloud, businesses and organizations can harness new technologies, increase resiliency and adapt to changing demands at an unprecedented level. In this webinar we address some of the important issues to consider when embarking on your cloud adoption journey.

21. april 2021 | Læs mere


Computerworld
Sikkerhedshul i sundhed.dk gør det let at snyde med coronapas
Et hul i sikkerheden hos sundhed.dk åbner op for, at coronapas-ejere kan ændre på de svar, der står i passet. Men det er dokumentfalsk, advarer sundhed.dks direktør.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
"Vi var nødt til at sige til dem, at I er nødt til at sende ham hjem nu, for han begynder at knække"
White paper
Sådan rammer krisen virksomheder, medarbejdere og support
Alle ved, at COVID-19 har haft store konsekvenser for virksomheder, indkøbsmønstre og medarbejdere – men præcis hvilke? Seneste indblik fra Zendesk Benchmark kortlægger udvalgte effekter af pandemien på tværs af 23.000 virksomheder verden over.