Artikel top billede

Adskillige Nato-soldater udsat for russiske hacker-angreb: Går målrettet efter soldaternes smartphones

Nato-soldater der er udstationeret i Polen og de baltiske lande har oplevet, at personer med russiske ip-adresser har forsøgt at få adgang til deres smartphones.

Adskillige Nato-soldater, der er udstationeret i Polen og de baltiske lande har fået kompromitteret deres smartphones.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal, der citerer kilder hos Nato.

Ifølge avisen har russiske hackere tiltvunget sig adgang til soldaternes smartphones, i hvad der beskrives som et forsøg på at få adgang til at informationer om Nato-alliancens planer.

Læs også: Mød de to russiske hackergrupper, der spreder skræk og rædsel i hele it-verdenen

200 danske soldater på vej

I øjeblikket er knap 4.000 Nato-soldater udstationeret i Polen og de baltiske lande, og i 2018 vil også 200 danske soldater bliver udstationeret Estland, hvor de skal være med til at beskytte de østlige Nato-lande mod en voksende trussel fra Rusland.

Den amerikanske oberstløjtnant Christopher L’Heureux, der er ansvarlig for Natos base i Polen, er en de soldater, der har fået sin telefon angrebet. Til Wall Street Journal fortæller han, at han opdagede, at en person med russisk ip-adresse forsøgte at få adgang til hans telefon.

“Jeg tænkte, hvad pokker sker der. Hvem end de var, så forsøgte de at geo-lokalisere mig,” siger han til den amerikanske avis.  

Wall Street Journal beskriver, at mindst seks af den amerikanske oberstløjtnants underordnede har haft lignede oplevelser, ligesom at der også rapporter om at estiske soldater har oplevet mystiske episoder med deres smartphones.

Læs også: Ministre må ikke bruge Apple Watch: Frygter spionage via uret

Politikere lod smartphones blive derhjemme

Da Folketingets Udenrigspoltiske Nævn i foråret rejste til Rusland, blev nævnets medlemmer rådet til ikke at medbringe deres smartphones, tablets eller computere på grund af risikoen for hackerangreb

I stedet fik de udleveret en helt almindelig gammeldags Nokia-telefon, der er mindre sårbar overfor hackerangreb.

I et interview med Berlingske tidligere på året anbefalede sikkerhedsekspert Peter Kruse, at også forretningsfolk følger politikernes eksempel og erstatter smartphonen med en gammeldags mobiletelefon, når de rejser til områder i verden, hvor der er risiko for at de kan blive udsat for hackerangreb.

“Lad jeres gadgets blive derhjemme – særligt når I rejser til lande, hvor der er en interessekonflikt,” sagde han til Berlingske.

Læs også:
Derfor bruger statsoverhoveder ikke iPhone og Android-telefoner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Keybalance A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere