Artikel top billede

Adskillige Nato-soldater udsat for russiske hacker-angreb: Går målrettet efter soldaternes smartphones

Nato-soldater der er udstationeret i Polen og de baltiske lande har oplevet, at personer med russiske ip-adresser har forsøgt at få adgang til deres smartphones.

Adskillige Nato-soldater, der er udstationeret i Polen og de baltiske lande har fået kompromitteret deres smartphones.

Det skriver den amerikanske avis Wall Street Journal, der citerer kilder hos Nato.

Ifølge avisen har russiske hackere tiltvunget sig adgang til soldaternes smartphones, i hvad der beskrives som et forsøg på at få adgang til at informationer om Nato-alliancens planer.

Læs også: Mød de to russiske hackergrupper, der spreder skræk og rædsel i hele it-verdenen

200 danske soldater på vej

I øjeblikket er knap 4.000 Nato-soldater udstationeret i Polen og de baltiske lande, og i 2018 vil også 200 danske soldater bliver udstationeret Estland, hvor de skal være med til at beskytte de østlige Nato-lande mod en voksende trussel fra Rusland.

Den amerikanske oberstløjtnant Christopher L’Heureux, der er ansvarlig for Natos base i Polen, er en de soldater, der har fået sin telefon angrebet. Til Wall Street Journal fortæller han, at han opdagede, at en person med russisk ip-adresse forsøgte at få adgang til hans telefon.

“Jeg tænkte, hvad pokker sker der. Hvem end de var, så forsøgte de at geo-lokalisere mig,” siger han til den amerikanske avis.  

Wall Street Journal beskriver, at mindst seks af den amerikanske oberstløjtnants underordnede har haft lignede oplevelser, ligesom at der også rapporter om at estiske soldater har oplevet mystiske episoder med deres smartphones.

Læs også: Ministre må ikke bruge Apple Watch: Frygter spionage via uret

Politikere lod smartphones blive derhjemme

Da Folketingets Udenrigspoltiske Nævn i foråret rejste til Rusland, blev nævnets medlemmer rådet til ikke at medbringe deres smartphones, tablets eller computere på grund af risikoen for hackerangreb

I stedet fik de udleveret en helt almindelig gammeldags Nokia-telefon, der er mindre sårbar overfor hackerangreb.

I et interview med Berlingske tidligere på året anbefalede sikkerhedsekspert Peter Kruse, at også forretningsfolk følger politikernes eksempel og erstatter smartphonen med en gammeldags mobiletelefon, når de rejser til områder i verden, hvor der er risiko for at de kan blive udsat for hackerangreb.

“Lad jeres gadgets blive derhjemme – særligt når I rejser til lande, hvor der er en interessekonflikt,” sagde han til Berlingske.

Læs også:
Derfor bruger statsoverhoveder ikke iPhone og Android-telefoner
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere