Artikel top billede

Morgen-briefing: Microsoft ‘pensionerer’ første store Windows 10-version / Microsoft pensionerer også Outlook 2007 og Office 2007 / Endnu en chef fra Region Sjælland tiltalt i bestikkelsessag

Microsoft ‘pensionerer’ første store Windows 10-version. Microsoft pensionerer også Outlook 2007 og Office 2007. Endnu en chef fra Region Sjælland tiltalt i bestikkelsessag. Alibaba investerer gigantiske 95 milliarder kroner på ‘research hubs’.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Microsoft ‘pensionerer’ første store Windows 10-version

Microsoft har udsendt de allersidste sikkerhedsopdateringer til den første såkaldte feature-upgrade af Windows 10, som stammer fra november 2015 - hvorfor den hedder ‘Windows 10 1511.’ 

Microsoft har siden lanceringen af Windows 10 udsendt flere feature-upgrades. Hver af dem skal efter planen opdateres i 18 måneder. 

Windows 10 1511 er dog blevet opdateret i næsten to år, i det den blev udsendt 10. november 2015.

De fleste privatbrugere lader opgraderinger og opdateringer køre automatisk, mens det for erhvervs-udgaver af Windows 10 kan være en større omgang at indarbejde nye funktioner og tilpasninger i forbindelser med en feature-upgrade.

De næste feature-upgraderes, der bliver pensioneret, bliver ‘Windows 10 1611’ og ‘Windows 10 1703’. De pensioneres i henholdsvis marts 2018 og september 2018.

Microsoft pensionerer også Outlook 2007 og Office 2007

Og nu vi er i gang med Microsofts pensionerings-planer: Selskabet har også udsendt de absolut sidste sikkerhedsopdateringer til Outlook 2007 og Office 2007. 

De to programmer har været i såkaldt ‘extended support’ i nogen tid, men nu er det altså slut. Istedet opfordrer Microsoft til, at man skifter til cloudbaserede Office 365.

Microsoft nok så kendte ‘ribbon’-interface - altså bjælkerne med tabs øverst i dokumentet - blev ellers introduceret med Office 2007.

Microsoft meddeler, at det er vigtigt for brugere, der i dag anvender både Office 365 og Outlook 2007 at opgradere inden månedens udgang, da Outlook 2007-brugere ikke senere vil kunne tilgå Exchange Online-mailkonti via Office 365-portalen.

Endnu en chef fra Region Sjælland tiltalt i bestikkelsessag

Bagmandspolitiet har rejst tiltalte mod endnu en højtplaceret medarbejder i Region Sjælland i den store bestikkelsessag, der for tiden er godt i gang i Retten i Glostrup.

Her sad tre tidligere højtplacerede medarbejdere fra Region Sjælland samt fire tidligere højtplacerede medarbejdere fra Atea tirsdag på anklagebænken til det første af i alt 32 retsmøder.

Med den nye tiltalte hæves antallet af tiltalte fra Region Sjælland til nu fire personer. Den fjerde person er blandt andet tilalt for med sin kone at have været på en rejse til Rom sammen med en Atea-chef.

Ifølge Berlingske Business skal den nye tiltaltes sag for retten i marts 2018. Den skal behandles separat, da han kun er tiltalt for to forhold.

Der er nedlagt navneforbud i sagen, som egentlig blev ophævet af byretten tirsdag, men som er blevet kæret til landsretten.

Det kan du læse mere om her: Computerworld mener: Ophæv navneforbuddet i Atea-sagen nu: Lad os få navnene på de syv tiltalte på bordet.

Alibaba investerer gigantiske 95 milliarder kroner på ‘research hubs’

Fremadstormende kinesiske Alibaba vil investere 15 milliarder dollar - knap 95 milliarder kroner - i etableringen af en otte såkaldte ‘research hubs’ i lande uden for Kina.

Her skal flere hundrede forskere udvikle AI, quantum computing, såkaldt human-machine interaction, internet of things og fintech.

De otte centre skal bygges over de kommende tre år. De kommer under fællesbetegnelsen ‘Alibaba Damo Academy’ til at ligge i Israel, USA, Rusland og Singapore samt Kina.

‘Damo’ står iøvrigt for ‘Discovery, Adventure, Momentum, Outlook.’

Alibaba har for tiden omkring 25.000 udviklere ansat. Kina har en klar ambition om at blive globalt førende inden for AI.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere