Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Kinesisk betalingsgigant tager kampen op med Apple og Mobilepay / KMD sælger sin Dynamics NAV-forretning til E Foqus / Samsung slår alle rekorder / Facebook vil afsløre data om russisk indblanding i amerikansk valgkamp

Morgen-briefing: Kinesisk betalingsgigant tager kampen op med Apple og Mobilepay / KMD sælger sin Dynamics NAV-forretning til E Foqus / Samsung slår alle rekorder / Facebook vil afsløre data om russisk indblanding i amerikansk valgkamp

Godmorgen fra Computerworld. Efterårsferien er i fuld gang, og her er ugens første overblik over de vigtigste it-nyheder.

Kinesisk betalingsgigant tager kampen op med Apple og Mobilepay

De populære betalingstjenester Mobilepay, som Danske Bank står bag, og det mobile dankort får nu for alvor konkurrence fra en af verdens giganter på området. Ifølge Finans er den kinesiske tjeneste Alipay i fuld gang med et indtog i Danmark.

Stormagasinet Illum vil eksempelvis give kunder mulighed for at betale med Alipay. Tjensten bruger QR-koder til betalingssystemet, som ekspedienter scanner med kundernes mobiltelefoner.

Alipay er kinesernes foretrukne betalingstjeneste, og Illum har rigtig mange kinesiske kunder, så det er naturligt for Illum at tilbyde kunderne den betalingsmulighed. Også et københavns hotel og to smykkebutikker tilbyder Alipay.

I forvejen har Apple meldt ud, at tjenesten Apple Pay er på vej til Danmark.

KMD sælger sin Dynamics NAV-forretning til E Foqus

E Foqus Danmark A/S overtager 1. november KMD’s Dynamics NAV-aktiviteter, skriver selskabet i en presemeddelelse.

KMDs primære forretningsområde har været rettet mod offentlige virksomheder, som benytter vertikalen NaviStat. Udover NaviStat-vertikalen har KMD leveret NAV-ekspertise til både offentlige og private kunder, herunder også leverancer af ISV-produkter.

E Foqus overtager 10 medarbejdere og aktiviteter, kontrakter og aftaler med nuværende kunder og samarbejdspartnere inden for forretningsområdet. E Foqus og KMD vil desuden fortsætte et nært samarbejde om Dynamics NAV-baserede leverancer.

”For en virksomhed af vores størrelse er det et betydeligt løft i kapaciteten og tilfører ny kompetencer”, fortæller CEO Niels Ammendrup fra E Foqus.

E Foqus har hovedkontor i Lyngby og kontorer i Malaysia og Canada. Virksomheden har knap 50 ansatte.

Samsung slår alle rekorder

Sydkoreanske Samsung har tur i den for tiden og slår den ene regnskabsrekord efter den anden. Ifølge nyhedsbureauet AFP lander selskabet et overskud i tredie kvartal på over 80 milliarder kroner - angiveligt først og fremmest på grund af gode resultater i den del af virksomheden, der producerer halvledere.

Ritzau skriver, at overskuddet på driften ventes at blive næsten tre gange større end det tilvarende kvartal sidste år, mens kvartalsomsætningen ventes at være vokset til 345 milliarder kroner - en vækst på næsten 30 procent.

Facebook vil afsløre data om russisk indblanding i amerikansk valgkamp

Facebook vil afsløre data om de russisk-financierede annoncer, der angiveligt påvirkede den amerikanske valgkamp sidste år, skriver Finans.

Undersøgelser foretaget af Facebook og amerikanske efterretningstjenester har vist, at russiske selskaber købte omkring 3.000 politiske annoncer ved hjælp af falske Facebook-profiler. Annoncerne havde til formål at støtte Trump.

Både Trump og det russiske styre benægter, at det foregik.

»Der skete ting på vores platform under dette valg, som ikke skulle være sket. Vi har et enormt ansvar her,« siger Facebooks COO Sheryl Sandberg,

Facebook har tidligere modsat sig at offentliggøre data om de pågældende annoncer og annoncørerne bag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere