Artikel top billede

Morgen-briefing: Kinesisk betalingsgigant tager kampen op med Apple og Mobilepay / KMD sælger sin Dynamics NAV-forretning til E Foqus / Samsung slår alle rekorder / Facebook vil afsløre data om russisk indblanding i amerikansk valgkamp

Morgen-briefing: Kinesisk betalingsgigant tager kampen op med Apple og Mobilepay / KMD sælger sin Dynamics NAV-forretning til E Foqus / Samsung slår alle rekorder / Facebook vil afsløre data om russisk indblanding i amerikansk valgkamp

Godmorgen fra Computerworld. Efterårsferien er i fuld gang, og her er ugens første overblik over de vigtigste it-nyheder.

Kinesisk betalingsgigant tager kampen op med Apple og Mobilepay

De populære betalingstjenester Mobilepay, som Danske Bank står bag, og det mobile dankort får nu for alvor konkurrence fra en af verdens giganter på området. Ifølge Finans er den kinesiske tjeneste Alipay i fuld gang med et indtog i Danmark.

Stormagasinet Illum vil eksempelvis give kunder mulighed for at betale med Alipay. Tjensten bruger QR-koder til betalingssystemet, som ekspedienter scanner med kundernes mobiltelefoner.

Alipay er kinesernes foretrukne betalingstjeneste, og Illum har rigtig mange kinesiske kunder, så det er naturligt for Illum at tilbyde kunderne den betalingsmulighed. Også et københavns hotel og to smykkebutikker tilbyder Alipay.

I forvejen har Apple meldt ud, at tjenesten Apple Pay er på vej til Danmark.

KMD sælger sin Dynamics NAV-forretning til E Foqus

E Foqus Danmark A/S overtager 1. november KMD’s Dynamics NAV-aktiviteter, skriver selskabet i en presemeddelelse.

KMDs primære forretningsområde har været rettet mod offentlige virksomheder, som benytter vertikalen NaviStat. Udover NaviStat-vertikalen har KMD leveret NAV-ekspertise til både offentlige og private kunder, herunder også leverancer af ISV-produkter.

E Foqus overtager 10 medarbejdere og aktiviteter, kontrakter og aftaler med nuværende kunder og samarbejdspartnere inden for forretningsområdet. E Foqus og KMD vil desuden fortsætte et nært samarbejde om Dynamics NAV-baserede leverancer.

”For en virksomhed af vores størrelse er det et betydeligt løft i kapaciteten og tilfører ny kompetencer”, fortæller CEO Niels Ammendrup fra E Foqus.

E Foqus har hovedkontor i Lyngby og kontorer i Malaysia og Canada. Virksomheden har knap 50 ansatte.

Samsung slår alle rekorder

Sydkoreanske Samsung har tur i den for tiden og slår den ene regnskabsrekord efter den anden. Ifølge nyhedsbureauet AFP lander selskabet et overskud i tredie kvartal på over 80 milliarder kroner - angiveligt først og fremmest på grund af gode resultater i den del af virksomheden, der producerer halvledere.

Ritzau skriver, at overskuddet på driften ventes at blive næsten tre gange større end det tilvarende kvartal sidste år, mens kvartalsomsætningen ventes at være vokset til 345 milliarder kroner - en vækst på næsten 30 procent.

Facebook vil afsløre data om russisk indblanding i amerikansk valgkamp

Facebook vil afsløre data om de russisk-financierede annoncer, der angiveligt påvirkede den amerikanske valgkamp sidste år, skriver Finans.

Undersøgelser foretaget af Facebook og amerikanske efterretningstjenester har vist, at russiske selskaber købte omkring 3.000 politiske annoncer ved hjælp af falske Facebook-profiler. Annoncerne havde til formål at støtte Trump.

Både Trump og det russiske styre benægter, at det foregik.

»Der skete ting på vores platform under dette valg, som ikke skulle være sket. Vi har et enormt ansvar her,« siger Facebooks COO Sheryl Sandberg,

Facebook har tidligere modsat sig at offentliggøre data om de pågældende annoncer og annoncørerne bag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere