Morgen-briefing: Kinesisk betalingsgigant tager kampen op med Apple og Mobilepay / KMD sælger sin Dynamics NAV-forretning til E Foqus / Samsung slår alle rekorder / Facebook vil afsløre data om russisk indblanding i amerikansk valgkamp

Morgen-briefing: Kinesisk betalingsgigant tager kampen op med Apple og Mobilepay / KMD sælger sin Dynamics NAV-forretning til E Foqus / Samsung slår alle rekorder / Facebook vil afsløre data om russisk indblanding i amerikansk valgkamp

Godmorgen fra Computerworld. Efterårsferien er i fuld gang, og her er ugens første overblik over de vigtigste it-nyheder.

Kinesisk betalingsgigant tager kampen op med Apple og Mobilepay
De populære betalingstjenester Mobilepay, som Danske Bank står bag, og det mobile dankort får nu for alvor konkurrence fra en af verdens giganter på området. Ifølge Finans er den kinesiske tjeneste Alipay i fuld gang med et indtog i Danmark.

Stormagasinet Illum vil eksempelvis give kunder mulighed for at betale med Alipay. Tjensten bruger QR-koder til betalingssystemet, som ekspedienter scanner med kundernes mobiltelefoner.

Alipay er kinesernes foretrukne betalingstjeneste, og Illum har rigtig mange kinesiske kunder, så det er naturligt for Illum at tilbyde kunderne den betalingsmulighed. Også et københavns hotel og to smykkebutikker tilbyder Alipay.

I forvejen har Apple meldt ud, at tjenesten Apple Pay er på vej til Danmark.

KMD sælger sin Dynamics NAV-forretning til E Foqus
E Foqus Danmark A/S overtager 1. november KMD’s Dynamics NAV-aktiviteter, skriver selskabet i en presemeddelelse.

KMDs primære forretningsområde har været rettet mod offentlige virksomheder, som benytter vertikalen NaviStat. Udover NaviStat-vertikalen har KMD leveret NAV-ekspertise til både offentlige og private kunder, herunder også leverancer af ISV-produkter.

E Foqus overtager 10 medarbejdere og aktiviteter, kontrakter og aftaler med nuværende kunder og samarbejdspartnere inden for forretningsområdet. E Foqus og KMD vil desuden fortsætte et nært samarbejde om Dynamics NAV-baserede leverancer.

”For en virksomhed af vores størrelse er det et betydeligt løft i kapaciteten og tilfører ny kompetencer”, fortæller CEO Niels Ammendrup fra E Foqus.

E Foqus har hovedkontor i Lyngby og kontorer i Malaysia og Canada. Virksomheden har knap 50 ansatte.

Samsung slår alle rekorder
Sydkoreanske Samsung har tur i den for tiden og slår den ene regnskabsrekord efter den anden. Ifølge nyhedsbureauet AFP lander selskabet et overskud i tredie kvartal på over 80 milliarder kroner - angiveligt først og fremmest på grund af gode resultater i den del af virksomheden, der producerer halvledere.

Ritzau skriver, at overskuddet på driften ventes at blive næsten tre gange større end det tilvarende kvartal sidste år, mens kvartalsomsætningen ventes at være vokset til 345 milliarder kroner - en vækst på næsten 30 procent.

Facebook vil afsløre data om russisk indblanding i amerikansk valgkamp
Facebook vil afsløre data om de russisk-financierede annoncer, der angiveligt påvirkede den amerikanske valgkamp sidste år, skriver Finans.

Undersøgelser foretaget af Facebook og amerikanske efterretningstjenester har vist, at russiske selskaber købte omkring 3.000 politiske annoncer ved hjælp af falske Facebook-profiler. Annoncerne havde til formål at støtte Trump.

Både Trump og det russiske styre benægter, at det foregik.

»Der skete ting på vores platform under dette valg, som ikke skulle være sket. Vi har et enormt ansvar her,« siger Facebooks COO Sheryl Sandberg,

Facebook har tidligere modsat sig at offentliggøre data om de pågældende annoncer og annoncørerne bag.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
IT Relation fortsætter offensiv opkøbsbølge: Overtager it-sikkerheds-selskabet Improsec
Vækst-selskabet IT Relation fortsætter sin massive opkøbsbølge, der har ført til et to-ciftret antal opkøb over de seneste år. Selskabet overtager nu sikkerhedsselskabet Improsec.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan sikrer du hovednøglen til jeres data
80% af alle ransomwareangreb skyldes misbrug af privilegerede brugeradgange. Ved at begrænse og overvåge adfærden på de privilegerede konti samt kontrollere mængden af tildelte rettigheder kan du mindske skaden ved hackerangreb mod din virksomhed og i visse tilfælde helt blokere dem. Internt kan du bruge kontrollen med brugeradgange til at dokumentere, hvem der bevæger sig i hvilke systemer, og hvad der foregår derinde. Privilegeret brugerstyring har de seneste to år stået øverst på Gartners Top10-liste over it-sikkerhedsprojekter, der bør få højeste prioritet. Alligevel er teknologien kun så småt ved at finde fodfæste i Danmark. Det kan viden om åbenlyse gevinster, relativ kort implementeringstid og yderst rimeligt budget være med til at ændre på. I dette whitepaper folder vi temaet privilegeret brugerstyring ud og placerer teknologien i det væld af prioriteringer, som CISO’en hver dag skal foretage.