Artikel top billede

Windows 10 Fall Creator Update er ude nu: Her er nyhederne (og sådan får du fat i opdateringen)

Fall Creator Update er navnet på den nyeste opdatering til Windows 10, som bliver udsendt til Windows-computere verden over i disse dage

Microsoft har nu udgivet sin seneste store opdatering af Windows 10 kaldet Windows 10 Fall Creator Update.

Den vil automatisk blive udgivet til Windows 10-pc’er verden over i løbet af de kommende uger, men du kan med fordel tjekke Windows Update efter opdateringen.

Ellers vil du modtage en besked i højre hjørne, når Windows 10 selv har hentet opdateringen og er klar til at blive installeret.

Læs også: Den næste store opdatering til Windows 10 kommer 17. oktober: Her er nyhederne

Du kan også selv hente og installere Windows 10 via dette link. 

Her kan du også hente en ISO-fil, hvis du ønsker at lave en ren installation af Windows 10 i samme omgang.

Microsoft selv opfordrer til ikke selv at hente og installere opdateringen, men vente på den automatiske opdatering for at være sikker på, at alle drivere og lignende fungerer optimalt.

Små og store nyheder

Windows 10 Fall Creators Update indeholder en lang række små og store nye funktioner til Windows 10, men den overordnede brugeroplevelse vil ikke ændre sig synderligt.

Den største nyhed er understøttelsen af mixed reality, hvor du via tilkøbte MR (VR)-headset fra Dell, Acer, Lenovo eller andre kan træde ind i en virtuel verden. Det kræver dog, at du har en relativt kraftig computer.

Du kan læse mere om mixed reality her: Prøvekørt: Computerworld blæst bagover af Microsoft Mixed Reality-platform - men hvad skal vi bruge det til?

Derudover kan du også tilslutte kontaktpersoner via procesbaren i bunden, hvor du kan skrive direkte til personer via mail eller Skype uden først at skulle åbne de dertilhørende apps.

Derudover har Microsoft opdateret en række animationer og apps efter sit nye “Fluent Design”-system, der hen over de kommende udgivelser vil ændre Microsofts udseende.

Det kan du læse mere om her: Microsoft fremviser de næste “Fluent Design”-ændringer til Windows 10

Du kan se en længere gennemgang af Windows 10 Fall Creators Update (fra Microsoft) herunder:

Er du OneDrive-bruger kan du også se frem til igen at få “placeholder-filer.” Åbner du din OneDrive-mappe, vil du kunne se alle filer i mappen, også dem som du ikke har hentet ned på din computer. Det giver et godt overblik over alle dine filer, men uden at fylde på din harddisk.

Desværre er der også nogle interessante nye funktioner, som ikke er kommet med i Fall Creators Update. Det gælder blandt andet Timeline-funktionen, som skulle gøre det mere overskueligt at arbejde på en til flere Windows-maskiner.

Det kan du læse mere om her: Spændende Windows 10-funktion udsat: Timeline kommer ikke med i næste store opdatering




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere