Artikel top billede

Magtfuld organisation kræver klar besked: Hvor mange jobs bliver udslettet af kunstig intelligens?

Det er nødvendigt at få undersøgt, hvor mange jobs der vil forsvinde i takt med at kunstig intelligens buldrer frem.

En række af de helt store arbejdsgivere i Storbritannien opfordrer nu til, at der bliver oprettet en særlig kommission, der kan undersøge effekten af kunstig intelligens på jobmarkedet.

Det er den britiske industri-organisation CBI, der kommer med opfordringen til premierminister Theresa May, efter at en undersøgelse for nylig har vist, at kunstig intelligens kan erstatte en ud af fem stillinger i Storbritannien.

Det skriver The Guardian.

Det er hensigten, at kommissionen også skal se på, hvordan man vil kunne øge produktiviteten og skabe økonomisk vækst, så der er ikke tale om, at arbejdsgiverne 'frygter' kunstig intelligens.

Alligevel mener CBI, at det er nødvendigt med mere viden om dette vigtige spørgsmål. 

Der er nemlig en ulmende nervøsitet i mange faggrupper, der har udsigt til, at maskinerne vil overtage en del af deres jobfunktioner i de kommende år.

Det vurderer Gartner og McKinsey

For nylig konkluderede en undersøgelse fra Gartner, at kunstig intelligens ganske rigtigt vil udslette flere millioner jobs i de kommende år, men analysefirmaet vurderer samtidig, at endnu flere jobs vil blive skabt:

Kunstig intelligens vil masseudslette millioner af jobs - men samtidig vil endnu flere nye jobs blive skabt

“Kunstig intelligens vil frem mod 2019 eliminere flere jobs, end der skabes, men Gartner vurderer, at antallet af jobs, der skabes på grund af kunstig intelligens, i 2020 er nok til at opveje underskuddet,” lød det fra Gartner.

Også McKinsey har udgivet en rapport om, hvor mange arbejdsopgaver, der står til at blive overtaget af maskinerne og kunstig intelligens.

"Mens få erhverv kan automatiseres fuldstændig, så vil 60 procent af alle erhverv have mindst 30 procents aktiviteter, der teknisk set kan automatiseres," lød det fra McKinsey i rapporten.

Læs mere her: Stor rapport slår fast: Så mange af dine arbejdsopgaver overtages nu af smarte it-løsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere