Artikel top billede

Magtfuld organisation kræver klar besked: Hvor mange jobs bliver udslettet af kunstig intelligens?

Det er nødvendigt at få undersøgt, hvor mange jobs der vil forsvinde i takt med at kunstig intelligens buldrer frem.

En række af de helt store arbejdsgivere i Storbritannien opfordrer nu til, at der bliver oprettet en særlig kommission, der kan undersøge effekten af kunstig intelligens på jobmarkedet.

Det er den britiske industri-organisation CBI, der kommer med opfordringen til premierminister Theresa May, efter at en undersøgelse for nylig har vist, at kunstig intelligens kan erstatte en ud af fem stillinger i Storbritannien.

Det skriver The Guardian.

Det er hensigten, at kommissionen også skal se på, hvordan man vil kunne øge produktiviteten og skabe økonomisk vækst, så der er ikke tale om, at arbejdsgiverne 'frygter' kunstig intelligens.

Alligevel mener CBI, at det er nødvendigt med mere viden om dette vigtige spørgsmål. 

Der er nemlig en ulmende nervøsitet i mange faggrupper, der har udsigt til, at maskinerne vil overtage en del af deres jobfunktioner i de kommende år.

Det vurderer Gartner og McKinsey

For nylig konkluderede en undersøgelse fra Gartner, at kunstig intelligens ganske rigtigt vil udslette flere millioner jobs i de kommende år, men analysefirmaet vurderer samtidig, at endnu flere jobs vil blive skabt:

Kunstig intelligens vil masseudslette millioner af jobs - men samtidig vil endnu flere nye jobs blive skabt

“Kunstig intelligens vil frem mod 2019 eliminere flere jobs, end der skabes, men Gartner vurderer, at antallet af jobs, der skabes på grund af kunstig intelligens, i 2020 er nok til at opveje underskuddet,” lød det fra Gartner.

Også McKinsey har udgivet en rapport om, hvor mange arbejdsopgaver, der står til at blive overtaget af maskinerne og kunstig intelligens.

"Mens få erhverv kan automatiseres fuldstændig, så vil 60 procent af alle erhverv have mindst 30 procents aktiviteter, der teknisk set kan automatiseres," lød det fra McKinsey i rapporten.

Læs mere her: Stor rapport slår fast: Så mange af dine arbejdsopgaver overtages nu af smarte it-løsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere