Artikel top billede

Kaspersky vil aflevere kildekode til gennemsyn efter spionage-anklager: ”Vi har intet at skjule”

Amerikanske myndigheder mistænker sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab for at hjælpe russiske hackere med at spionere på USA. Nu vil det skandaleombruste sikkerhedsfirma lade eksterne eksperter gennemgå sin kildekode.

Det russiske sikkerhedsfirma Kaspersky Lab er i strid modvind i USA, efter at virksomheden for nylig blev forbudt hos amerikanske myndigheder.

USA mener, at russiske statshackere bruger Kasperskys software til blandt andet at stjæle hemmeligheder fra NSA, men CEO, Eugene Kaspersky, giver ikke så let op.

Han vil nu lade eksterne eksperter gennemgå al virksomhedens kildekode for at få renset sit (og sin virksomheds) navn.

”Vi har ikke noget at skjule. Og på denne måde kan vi komme mistilliden til livs og fortsætte med at beskytte folk i alle lande,” siger Kaspersky til Reuters.

Kaspersky går ikke i detaljer med, hvem der specifikt skal stå for gennemgangen af virksomhedens kildekode, men ifølge Reuters er der både tale om offentlige myndigheder og uafhængige it-eksperter.

Forbudt i USA – godkendt i Tyskland

Kasperskys beslutning om at aflevere sin kildekode til gennemsyn kommer efter en turbulent periode, hvor unavngivne efterretningskilder i USA har påstået, at det russiske sikkerhedsfirma uden tvivl samarbejder med russiske hackere.

Alle offentlige myndigheder i USA har af samme årsag fået forbud mod at bruge Kaspersky-produkter, men Kaspersky har konsekvent benægtet alt.

I Tyskland stoler man derimod fortsat på Kaspersky, og det tyske cyber-politi BSI har meldt ud, at man ikke har set nogen beviser for slet spil hos den russiske sikkerhedsgigant.

Gennemgangen af Kasperskys kildekode skal angiveligt finde sted i første kvartal af 2018.

Læs også: Sikkerhedssoftware er den ultimative bagdør for hackere og spioner – kan du stole på din leverandør?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere