Artikel top billede

Kaspersky vil aflevere kildekode til gennemsyn efter spionage-anklager: ”Vi har intet at skjule”

Amerikanske myndigheder mistænker sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab for at hjælpe russiske hackere med at spionere på USA. Nu vil det skandaleombruste sikkerhedsfirma lade eksterne eksperter gennemgå sin kildekode.

Det russiske sikkerhedsfirma Kaspersky Lab er i strid modvind i USA, efter at virksomheden for nylig blev forbudt hos amerikanske myndigheder.

USA mener, at russiske statshackere bruger Kasperskys software til blandt andet at stjæle hemmeligheder fra NSA, men CEO, Eugene Kaspersky, giver ikke så let op.

Han vil nu lade eksterne eksperter gennemgå al virksomhedens kildekode for at få renset sit (og sin virksomheds) navn.

”Vi har ikke noget at skjule. Og på denne måde kan vi komme mistilliden til livs og fortsætte med at beskytte folk i alle lande,” siger Kaspersky til Reuters.

Kaspersky går ikke i detaljer med, hvem der specifikt skal stå for gennemgangen af virksomhedens kildekode, men ifølge Reuters er der både tale om offentlige myndigheder og uafhængige it-eksperter.

Forbudt i USA – godkendt i Tyskland

Kasperskys beslutning om at aflevere sin kildekode til gennemsyn kommer efter en turbulent periode, hvor unavngivne efterretningskilder i USA har påstået, at det russiske sikkerhedsfirma uden tvivl samarbejder med russiske hackere.

Alle offentlige myndigheder i USA har af samme årsag fået forbud mod at bruge Kaspersky-produkter, men Kaspersky har konsekvent benægtet alt.

I Tyskland stoler man derimod fortsat på Kaspersky, og det tyske cyber-politi BSI har meldt ud, at man ikke har set nogen beviser for slet spil hos den russiske sikkerhedsgigant.

Gennemgangen af Kasperskys kildekode skal angiveligt finde sted i første kvartal af 2018.

Læs også: Sikkerhedssoftware er den ultimative bagdør for hackere og spioner – kan du stole på din leverandør?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere