Artikel top billede

Kaspersky vil aflevere kildekode til gennemsyn efter spionage-anklager: ”Vi har intet at skjule”

Amerikanske myndigheder mistænker sikkerhedsfirmaet Kaspersky Lab for at hjælpe russiske hackere med at spionere på USA. Nu vil det skandaleombruste sikkerhedsfirma lade eksterne eksperter gennemgå sin kildekode.

Det russiske sikkerhedsfirma Kaspersky Lab er i strid modvind i USA, efter at virksomheden for nylig blev forbudt hos amerikanske myndigheder.

USA mener, at russiske statshackere bruger Kasperskys software til blandt andet at stjæle hemmeligheder fra NSA, men CEO, Eugene Kaspersky, giver ikke så let op.

Han vil nu lade eksterne eksperter gennemgå al virksomhedens kildekode for at få renset sit (og sin virksomheds) navn.

”Vi har ikke noget at skjule. Og på denne måde kan vi komme mistilliden til livs og fortsætte med at beskytte folk i alle lande,” siger Kaspersky til Reuters.

Kaspersky går ikke i detaljer med, hvem der specifikt skal stå for gennemgangen af virksomhedens kildekode, men ifølge Reuters er der både tale om offentlige myndigheder og uafhængige it-eksperter.

Forbudt i USA – godkendt i Tyskland

Kasperskys beslutning om at aflevere sin kildekode til gennemsyn kommer efter en turbulent periode, hvor unavngivne efterretningskilder i USA har påstået, at det russiske sikkerhedsfirma uden tvivl samarbejder med russiske hackere.

Alle offentlige myndigheder i USA har af samme årsag fået forbud mod at bruge Kaspersky-produkter, men Kaspersky har konsekvent benægtet alt.

I Tyskland stoler man derimod fortsat på Kaspersky, og det tyske cyber-politi BSI har meldt ud, at man ikke har set nogen beviser for slet spil hos den russiske sikkerhedsgigant.

Gennemgangen af Kasperskys kildekode skal angiveligt finde sted i første kvartal af 2018.

Læs også: Sikkerhedssoftware er den ultimative bagdør for hackere og spioner – kan du stole på din leverandør?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere