Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Kaspersky indrømmer: Downloadede hemmeligheder fra NSA - men fejlen lå hos ekstremt uforsigtig NSA-medarbejder

Kaspersky indrømmer at have downloadet og analyseret filer med fortrolige oplysninger fra en NSA-ansats computer. Men Kasperskys software reagerede blot som den skulle på, at NSA-medarbejderen kørte en ulovlig, malware-inficeret Office-kopi.

Beskyldningerne er haglet ned over Kaspersky Lab i de seneste måneder, og spionage-anklager har fået alle offentlige myndigheder i USA til at afbryde samarbejdet med det russiske sikkerhedsfirma.

En af de alvorligste beskyldninger går på, at Kaspersky-software er blevet brugt til at downloade hemmeligheder fra en NSA-ansats private computer, og nu indrømmer sikkerhedsfirmaet at have hentet de pågældende filer.

Men ifølge Kaspersky var der en rigtig god grund til det.

NSA-medarbejderen havde taget de fortrolige oplysninger med hjem og opbevarede dem på sin personlige computer, der også kørte antivirus-software fra Kaspersky.

På samme computer kørte vedkommende angiveligt en ulovlig, piratkopieret version af Microsoft Office – inklusive en såkaldt ”key generator”, der genererer nøgler til programmet.

Den ulovlige key generator var inficeret med malware, og som en standard-funktion scannede Kasperskys software computeren for mistænkelige filer og sendte dem til analyse.

Funktionen kaldes Kaspersky Security Network (KSN) og betyder, at softwaren rutinemæssigt scanner
brugerens computer for suspekt indhold, der sendes til analyse hos Kasperskys eksperter.

Man kan i øvrigt fint benytte Kaspersky-produkter uden KSN, og funktionen kan fravælges hos den enkelte bruger.

Kaspersky har for nylig meldt ud, at man vil aflevere sin kildekode til uafhængigt gennemsyn for at aflive mistanken om spionage.

Læs også:

Sikkerhedssoftware er den ultimative bagdør for hackere og spioner – kan du stole på din leverandør?

[b]Kaspersky vil aflevere kildekode til gennemsyn efter spionage-anklager: ”Vi har intet at skjule”
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere