Artikel top billede

Kaspersky indrømmer: Downloadede hemmeligheder fra NSA - men fejlen lå hos ekstremt uforsigtig NSA-medarbejder

Kaspersky indrømmer at have downloadet og analyseret filer med fortrolige oplysninger fra en NSA-ansats computer. Men Kasperskys software reagerede blot som den skulle på, at NSA-medarbejderen kørte en ulovlig, malware-inficeret Office-kopi.

Beskyldningerne er haglet ned over Kaspersky Lab i de seneste måneder, og spionage-anklager har fået alle offentlige myndigheder i USA til at afbryde samarbejdet med det russiske sikkerhedsfirma.

En af de alvorligste beskyldninger går på, at Kaspersky-software er blevet brugt til at downloade hemmeligheder fra en NSA-ansats private computer, og nu indrømmer sikkerhedsfirmaet at have hentet de pågældende filer.

Men ifølge Kaspersky var der en rigtig god grund til det.

NSA-medarbejderen havde taget de fortrolige oplysninger med hjem og opbevarede dem på sin personlige computer, der også kørte antivirus-software fra Kaspersky.

På samme computer kørte vedkommende angiveligt en ulovlig, piratkopieret version af Microsoft Office – inklusive en såkaldt ”key generator”, der genererer nøgler til programmet.

Den ulovlige key generator var inficeret med malware, og som en standard-funktion scannede Kasperskys software computeren for mistænkelige filer og sendte dem til analyse.

Funktionen kaldes Kaspersky Security Network (KSN) og betyder, at softwaren rutinemæssigt scanner
brugerens computer for suspekt indhold, der sendes til analyse hos Kasperskys eksperter.

Man kan i øvrigt fint benytte Kaspersky-produkter uden KSN, og funktionen kan fravælges hos den enkelte bruger.

Kaspersky har for nylig meldt ud, at man vil aflevere sin kildekode til uafhængigt gennemsyn for at aflive mistanken om spionage.

Læs også:

Sikkerhedssoftware er den ultimative bagdør for hackere og spioner – kan du stole på din leverandør?

[b]Kaspersky vil aflevere kildekode til gennemsyn efter spionage-anklager: ”Vi har intet at skjule”
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere