Her er hele listen:Sådan klarer 50 danske it-virksomheder sig i Computerworlds store image-undersøgelse

Artikel top billede

(Foto: scyther5 / scyther5)

Kaspersky indrømmer: Downloadede hemmeligheder fra NSA - men fejlen lå hos ekstremt uforsigtig NSA-medarbejder

Kaspersky indrømmer at have downloadet og analyseret filer med fortrolige oplysninger fra en NSA-ansats computer. Men Kasperskys software reagerede blot som den skulle på, at NSA-medarbejderen kørte en ulovlig, malware-inficeret Office-kopi.

Beskyldningerne er haglet ned over Kaspersky Lab i de seneste måneder, og spionage-anklager har fået alle offentlige myndigheder i USA til at afbryde samarbejdet med det russiske sikkerhedsfirma.

En af de alvorligste beskyldninger går på, at Kaspersky-software er blevet brugt til at downloade hemmeligheder fra en NSA-ansats private computer, og nu indrømmer sikkerhedsfirmaet at have hentet de pågældende filer.

Men ifølge Kaspersky var der en rigtig god grund til det.

NSA-medarbejderen havde taget de fortrolige oplysninger med hjem og opbevarede dem på sin personlige computer, der også kørte antivirus-software fra Kaspersky.

På samme computer kørte vedkommende angiveligt en ulovlig, piratkopieret version af Microsoft Office – inklusive en såkaldt ”key generator”, der genererer nøgler til programmet.

Den ulovlige key generator var inficeret med malware, og som en standard-funktion scannede Kasperskys software computeren for mistænkelige filer og sendte dem til analyse.

Funktionen kaldes Kaspersky Security Network (KSN) og betyder, at softwaren rutinemæssigt scanner
brugerens computer for suspekt indhold, der sendes til analyse hos Kasperskys eksperter.

Man kan i øvrigt fint benytte Kaspersky-produkter uden KSN, og funktionen kan fravælges hos den enkelte bruger.

Kaspersky har for nylig meldt ud, at man vil aflevere sin kildekode til uafhængigt gennemsyn for at aflive mistanken om spionage.

Læs også:

Sikkerhedssoftware er den ultimative bagdør for hackere og spioner – kan du stole på din leverandør?

[b]Kaspersky vil aflevere kildekode til gennemsyn efter spionage-anklager: ”Vi har intet at skjule”
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Styrk effektivitet og bundlinje i ét hug

Fleksibilitet, valgfrihed og bæredygtighed er nogle af de områder, som vægtes særligt højt, især blandt de yngre generationer, når de skal vælge eller blive på en arbejdsplads. På eventet kan du få konkrete løsningsforslag til, hvordan du med en fleksibel IT-strategi og det frie IT-valg, kan give medarbejderne medbestemmelse omkring valg af digitalt arbejdsudstyr og samtidig være mere miljøbevidste i deres valg.

06. juni 2023 | Læs mere


Kom godt i gang og få det fulde udbytte med Dynamics 365 FO

Overvejelser, forberedelser og implementering. CGI's eksperter stiller skarp på Microsoft Dynamics 365 FO og merværdien ved samspillet med Azure og Power Platform.

06. juni 2023 | Læs mere


Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere