Kaspersky indrømmer: Downloadede hemmeligheder fra NSA - men fejlen lå hos ekstremt uforsigtig NSA-medarbejder

Kaspersky indrømmer at have downloadet og analyseret filer med fortrolige oplysninger fra en NSA-ansats computer. Men Kasperskys software reagerede blot som den skulle på, at NSA-medarbejderen kørte en ulovlig, malware-inficeret Office-kopi.

Beskyldningerne er haglet ned over Kaspersky Lab i de seneste måneder, og spionage-anklager har fået alle offentlige myndigheder i USA til at afbryde samarbejdet med det russiske sikkerhedsfirma.

En af de alvorligste beskyldninger går på, at Kaspersky-software er blevet brugt til at downloade hemmeligheder fra en NSA-ansats private computer, og nu indrømmer sikkerhedsfirmaet at have hentet de pågældende filer.

Men ifølge Kaspersky var der en rigtig god grund til det.

NSA-medarbejderen havde taget de fortrolige oplysninger med hjem og opbevarede dem på sin personlige computer, der også kørte antivirus-software fra Kaspersky.

På samme computer kørte vedkommende angiveligt en ulovlig, piratkopieret version af Microsoft Office – inklusive en såkaldt ”key generator”, der genererer nøgler til programmet.

Den ulovlige key generator var inficeret med malware, og som en standard-funktion scannede Kasperskys software computeren for mistænkelige filer og sendte dem til analyse.

Funktionen kaldes Kaspersky Security Network (KSN) og betyder, at softwaren rutinemæssigt scanner
brugerens computer for suspekt indhold, der sendes til analyse hos Kasperskys eksperter.

Man kan i øvrigt fint benytte Kaspersky-produkter uden KSN, og funktionen kan fravælges hos den enkelte bruger.

Kaspersky har for nylig meldt ud, at man vil aflevere sin kildekode til uafhængigt gennemsyn for at aflive mistanken om spionage.

Læs også:

Sikkerhedssoftware er den ultimative bagdør for hackere og spioner – kan du stole på din leverandør?

[b]Kaspersky
 vil aflevere kildekode til gennemsyn efter spionage-anklager: ”Vi har intet at skjule”
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Computerworld A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere


Er du klar til at rekruttere de attraktive it-talenter i 2021?

Hvad betyder aller mest for danske it-kandidater, og har corona været med til at skubbe til it-kandidaternes værdisæt? Det gennemgår vi på denne times webinar, hvor der naturligvis også vil være plads til spørgsmål og mulighed for videre dialog.

10. december 2020 | Læs mere


Premium
Datatilsynet øger GDPR-kontrollen med ny strategi: Første del bliver spørgeskema med 100 spørgsmål
Det danske Datatilsyn er på vej med en ny data- og risikobaseret strategi i tre faser. Den første bliver et skema med op mod 100 spørgsmål, som virksomheder og myndigheder skal besvare. "Tilsynsmodellen har et element af stikprøvekontrol og er opbygget som en tragt," siger tilsynschef Frederik Siegumfeldt.
Computerworld
Bitcoinen nåede lige at kulminere igen – men så kom krakket
Der blev sat en ny rekord for bitcoinens værdi i år – men godt 24 timer efter blev der høvlet næsten 20.000 kroner af den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.