Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

TDC hårdt udfordret på erhvervsmarkedet: Udsigt til nyt kæmpetab

TDC’s erhvervsforretning står til at få en iskold dukkert med det kommende regnskab.

TDC Groups erhvervsforretning bliver ved med at volde telekoncernen store problemer. Og der er ikke tegn på, at udfordringerne er ved at være forbi, for faktisk står TDC Erhverv til at få en iskold dukkert i næste uge.

Det vurderer Morten Imsgard, teleanalytiker i Sydbank, i en analyse forud for TDC’s regnskab for årets tredje kvartal.

Konkret forventer Sydbank, at næsten en femtedel af omsætningen i TDC Erhverv vil være forsvundet.

“Vi ser et omsætningsfald på hele 19,0 procent i 3. kvartal 2017,” lyder det i analysen fra Sydbank, hvorefter Morten Imsgard uddyber:

“Salgsudviklingen inden for fastnettelefoni og internet er markant negativ i øjeblikket. Derudover påvirker salget af TDC Hosting også negativt inden for internetforretningen.”

“Vi ser en samlet omsætning på 1.021 millioner kroner i 3. kvartal 2017. Vi ser en EBITDA-margin på 58,5 procent i 3. kvartal 2017, hvilket svarer til et fald på 0,3 procentpoint i forhold til 3. kvartal 2016.”

Netop TDC Erhverv kunne tidligere på måneden meddele, at 50 medarbejdere er blevet fyret, og at man samtidig genopliver det gamle NetDesign-brand.

Læs også: TDC Erhverv fyrer 50 medarbejdere - og giver samtidig comeback til NetDesign

Det er dog ikke kun tilbagegang, der præger erhvervsforretningen. TDG Group har eksempelvis netop vundet kontrakten om at levere levere telefoni og data til 80 kommuner og til staten.

Også i privatforretningen estimerer Sydbank, at TDC Group vil have lidt tab i det kommende regnskab.

Der er dog, bortset fra i fastnetforretningen (der ventes at falde med 17,8 procent i omsætningen), tale om en mere beskeden tilbagegang.

Mobilforretningen ventes at fastholde omsætningen trods et mindre tab i antal kunder, mens internetforretningen ventes at falde med et par procent i omsætningen. TV-forretningen ventes at falde med 3,3 procent ifølge Sydbank.

Læs også:

TDC vinder kæmpe-aftale: Skal levere telefoni og data til 80 kommuner og staten

TDC Erhverv fyrer 50 medarbejdere - og giver samtidig comeback til NetDesign

Med GlobalConnects gigant-opkøb af Nianet går den vilde jagt på de danske erhvervskunder - kan TDC modstå presset?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere