Artikel top billede

Amazons vilde vækst-tog buldrer videre: Derfor storsatser Amazon på Alexa og Echo

It-giganten Amazon har travlt med at vokse sig endnu større, og resultaterne i det nye regnskab er beviset på, at selskabets mange tiltag giver pote. Ikke mindst med Alexa og Echo.

Man skal spænde sikkerhedsselen, hvis man vil forsøge at følge med udviklingen i et af verdens største it-selskaber, Amazon, i øjeblikket.

Amazon, der efterhånden har 23 år på bagen, har udviklet sig til et regulært vækst-tog, der buldrer videre uden ophold.

Det er ikke bare de 341.000 ansatte og en omsætning i det seneste årsregnskab på 870 milliarder kroner, der gør Amazon ganske frygtindgydende. Det er i lige så høj grad det faktum, at it-gigantens innovationsmotor bliver ved med at spytte nye produkter og services ud på markedet i ét væk.

Alexa og Echo

Det giver pote, hvilket også ses tydeligt i regnskabet for årets tredje kvartal, der netop er offentliggjort.

Her fremhæver Jeff Bezos, stifter af Amazon og direktør i selskabet, især stemme-assistenten Alexa:

“Alene i den seneste måned, lancerede vi fem nye Alexa-enablede enheder, introducerede Alexa i Indien, annoncerede integration med BMW, nåede op på over 25.000 skills, integrerede Alexa med Sonos-højtalere, lærte Alexa at skelne mellem to stemmer og andre ting,” forklarer Jeff Bezos i kvartalsregnskabet.

Amazon-stifteren glæder sig over, at Echo-produkterne, der er Amazons egne højtalere med Alexa indbygget, rates meget højt af kunderne.

“Fordi Alexas hjerne er i AWS-skyen, er hendes nye funktioner tilgængelige for alle Echo-kunder, ikke kun dem, der køber en ny enhed.”

Læs mere her: Test: Amazon Alexa er en nem genvej til det smarte hjem, du drømmer om

“Med tusindvis af udviklere og hardwareproducenter, der bygger nye Alexa-funktioner og -enheder, vil Alexa-oplevelsen fortsætte med at blive endnu bedre,“ lover Jeff Bezos.

I kvartalsregnskabet kan Amazon blandt andet berette, at omsætingen er steget med 34 procent i forhold til samme kvartal sidste år til nu 43,7 milliarder dollars, omkring 277 milliarder danske kroner.

Selve cloud-forretningen, Amazon Web Services, er gået frem med omkring 34 procent i omsætningen.

Flere analytikere i de internationale medier hæfter sig, at Amazon nu er i stand til både at have et højt investeringsniveau og samtidig levere de resultater, som aktionærerne efterspørger.

Læs også:

Margrethe Vestager uddeler kæmpe skattesmæk til Amazon - skal betale milliardbeløb tilbage

5.000 Amazon-ansatte arbejder udelukkende på Amazons ambitiøse tale-projekt

Her er Amazon-stifterens mest enkle (men bedste) råd til dig




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere


Øg virksomhedens agilitet med modulære og fleksible forretningssystemer

Hvordan kan kravet til øget fleksibilitet og agilitet afspejles i din virksomheds valg af forretningssystemer? Med udgangspunkt i Microsoft Dynamics 365-platformen giver vi i webinaret inspiration til, hvordan du bliver i stand til at reagere hurtigt på skiftende markedsvilkår, begivenheder og kriser, der kan udfordre din forretning.

11. oktober 2023 | Læs mere