Artikel top billede

Facebook sætter gang i kæmpe investering: Skal bruge 20.000 medarbejdere til it-sikkerhed

“At beskytte vores community er vigtigere end at maksimere vores profit,” siger Facebook-stifter Mark Zuckerberg om selskabets store plan for at styrke it-sikkerheden.

Verdens største sociale netværk, Facebook, mener, at det er nødvendigt at investere store summer i it-sikkerhed - og investeringerne vil være så omfattende, at det går ud over Facebooks økonomiske resultater.

Det skriver Mark Zuckerberg, stifter af Facebook og direktør i selskabet, i en opdatering på Facebook.

“Vi investerer så meget i sikkerhed, at det vil påvirke vores indtjening. Jeg vil gerne være meget tydelig omkring, hvad vores prioritering er: At beskytte vores community er vigtigere end at maksimere vores profit.”

2,1 milliarder Facebook-brugere

Beskeden fra Zuckerberg kommer i forbindelse med, at Facebook netop har offentliggjort kvartalsregnskab.

Her kan Facebook-stifteren oplyse, at der nu er næsten 2,1 milliarder mennesker på Facebook, og at næsten 1,4 milliarder bruger Facebook dagligt. Samtidig har Instagram, som Facebook også ejer, 500 millioner aktive brugere dagligt.

Facebooks omsætning i kvartalet steg med hele 47 procent i forhold til samme kvartal sidste år, og det blev samtidig det første kvartal, hvor omsætningen nåede op over 10 milliarder dollars.

“Men intet af det betyder noget, hvis vores services bliver anvendt på en måde, der ikke bringer folk tættere sammen - eller hvis fundamentet for vores samfund undermineres af indblanding fra udlandet,” skriver Mark Zuckerberg.

Han henviser dermed til historierne om, hvordan Rusland har udnyttet Facebook til propaganda og fake news i forbindelse med den amerikanske valgkamp.

Behov for 20.000 medarbejdere

Blandt andet derfor - men også fordi Facebook generelt skal forsvare sig imod stadig flere cybertrusler - vil selskabet nu sætte alt ind på at bygge det optimale forsvar.

“Dette er en del af et meget større fokus på at beskytte vores platforms sikkerhed og integritet og for at sikre vores community. Det handler om mere end valgkampe, og det betyder, at alle vores systemer styrkes for at hindre misbrug og skadeligt indhold.”

“Vi har allerede 10.000 mennesker, der arbejder med sikkerhed, og vi har tænkt os at fordoble det til 20.000 inden for det næste år for bedre at kunne håndhæve vores community-standarder og gennemgangen af annoncer.”

Og det er ikke bare nye medarbejdere, Facebook investerer i for at forbedre it-sikkerheden: 

“På mange områder fordobler vi vores ingeniørarbejde eller mere end det med fokus på sikkerhed. Vi udvikler også ny kunstig intelligens for at kunne opfange skidt indhold og slemme aktører - ligesom vi også har gjort det med terrorist-propaganda,” skriver Mark Zuckerberg i sit opslag, som du kan læse i fuld længde her.

Læs også:

Facebook-chef i lækket optagelse: ”Vi burde have samme sikkerhed som en militærleverandør, men vi driver vores netværk som et universitet"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Har du både dine applikationer og dit hoved i skyen?
Kan du nikke ja til en eller flere af disse situationer? • I bruger mange cloud-applikationer • I logger ind fra flere lokationer • I logger ind fra flere forskellige typer af devices Så kan du få stort udbytte af at læse dette whitepaper … Hver dag tilgår, navigerer og arbejder jeres medarbejdere i de applikationer, I har liggende i ”skyen”. Antallet af cloud-baserede applikationer stiger eksplosivt, så hvordan sikrer I ADGANGEN til dem og til de data, som applikationerne indeholder? Vel at mærke uden at gå på kompromis med BRUGERVENLIGHEDEN? Løsningen er Access Management, som er hovedtemaet for dette whitepaper.