Artikel top billede

Facebook sætter gang i kæmpe investering: Skal bruge 20.000 medarbejdere til it-sikkerhed

“At beskytte vores community er vigtigere end at maksimere vores profit,” siger Facebook-stifter Mark Zuckerberg om selskabets store plan for at styrke it-sikkerheden.

Verdens største sociale netværk, Facebook, mener, at det er nødvendigt at investere store summer i it-sikkerhed - og investeringerne vil være så omfattende, at det går ud over Facebooks økonomiske resultater.

Det skriver Mark Zuckerberg, stifter af Facebook og direktør i selskabet, i en opdatering på Facebook.

“Vi investerer så meget i sikkerhed, at det vil påvirke vores indtjening. Jeg vil gerne være meget tydelig omkring, hvad vores prioritering er: At beskytte vores community er vigtigere end at maksimere vores profit.”

2,1 milliarder Facebook-brugere

Beskeden fra Zuckerberg kommer i forbindelse med, at Facebook netop har offentliggjort kvartalsregnskab.

Her kan Facebook-stifteren oplyse, at der nu er næsten 2,1 milliarder mennesker på Facebook, og at næsten 1,4 milliarder bruger Facebook dagligt. Samtidig har Instagram, som Facebook også ejer, 500 millioner aktive brugere dagligt.

Facebooks omsætning i kvartalet steg med hele 47 procent i forhold til samme kvartal sidste år, og det blev samtidig det første kvartal, hvor omsætningen nåede op over 10 milliarder dollars.

“Men intet af det betyder noget, hvis vores services bliver anvendt på en måde, der ikke bringer folk tættere sammen - eller hvis fundamentet for vores samfund undermineres af indblanding fra udlandet,” skriver Mark Zuckerberg.

Han henviser dermed til historierne om, hvordan Rusland har udnyttet Facebook til propaganda og fake news i forbindelse med den amerikanske valgkamp.

Behov for 20.000 medarbejdere

Blandt andet derfor - men også fordi Facebook generelt skal forsvare sig imod stadig flere cybertrusler - vil selskabet nu sætte alt ind på at bygge det optimale forsvar.

“Dette er en del af et meget større fokus på at beskytte vores platforms sikkerhed og integritet og for at sikre vores community. Det handler om mere end valgkampe, og det betyder, at alle vores systemer styrkes for at hindre misbrug og skadeligt indhold.”

“Vi har allerede 10.000 mennesker, der arbejder med sikkerhed, og vi har tænkt os at fordoble det til 20.000 inden for det næste år for bedre at kunne håndhæve vores community-standarder og gennemgangen af annoncer.”

Og det er ikke bare nye medarbejdere, Facebook investerer i for at forbedre it-sikkerheden: 

“På mange områder fordobler vi vores ingeniørarbejde eller mere end det med fokus på sikkerhed. Vi udvikler også ny kunstig intelligens for at kunne opfange skidt indhold og slemme aktører - ligesom vi også har gjort det med terrorist-propaganda,” skriver Mark Zuckerberg i sit opslag, som du kan læse i fuld længde her.

Læs også:

Facebook-chef i lækket optagelse: ”Vi burde have samme sikkerhed som en militærleverandør, men vi driver vores netværk som et universitet"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere