Artikel top billede

Facebook sætter gang i kæmpe investering: Skal bruge 20.000 medarbejdere til it-sikkerhed

“At beskytte vores community er vigtigere end at maksimere vores profit,” siger Facebook-stifter Mark Zuckerberg om selskabets store plan for at styrke it-sikkerheden.

Verdens største sociale netværk, Facebook, mener, at det er nødvendigt at investere store summer i it-sikkerhed - og investeringerne vil være så omfattende, at det går ud over Facebooks økonomiske resultater.

Det skriver Mark Zuckerberg, stifter af Facebook og direktør i selskabet, i en opdatering på Facebook.

“Vi investerer så meget i sikkerhed, at det vil påvirke vores indtjening. Jeg vil gerne være meget tydelig omkring, hvad vores prioritering er: At beskytte vores community er vigtigere end at maksimere vores profit.”

2,1 milliarder Facebook-brugere

Beskeden fra Zuckerberg kommer i forbindelse med, at Facebook netop har offentliggjort kvartalsregnskab.

Her kan Facebook-stifteren oplyse, at der nu er næsten 2,1 milliarder mennesker på Facebook, og at næsten 1,4 milliarder bruger Facebook dagligt. Samtidig har Instagram, som Facebook også ejer, 500 millioner aktive brugere dagligt.

Facebooks omsætning i kvartalet steg med hele 47 procent i forhold til samme kvartal sidste år, og det blev samtidig det første kvartal, hvor omsætningen nåede op over 10 milliarder dollars.

“Men intet af det betyder noget, hvis vores services bliver anvendt på en måde, der ikke bringer folk tættere sammen - eller hvis fundamentet for vores samfund undermineres af indblanding fra udlandet,” skriver Mark Zuckerberg.

Han henviser dermed til historierne om, hvordan Rusland har udnyttet Facebook til propaganda og fake news i forbindelse med den amerikanske valgkamp.

Behov for 20.000 medarbejdere

Blandt andet derfor - men også fordi Facebook generelt skal forsvare sig imod stadig flere cybertrusler - vil selskabet nu sætte alt ind på at bygge det optimale forsvar.

“Dette er en del af et meget større fokus på at beskytte vores platforms sikkerhed og integritet og for at sikre vores community. Det handler om mere end valgkampe, og det betyder, at alle vores systemer styrkes for at hindre misbrug og skadeligt indhold.”

“Vi har allerede 10.000 mennesker, der arbejder med sikkerhed, og vi har tænkt os at fordoble det til 20.000 inden for det næste år for bedre at kunne håndhæve vores community-standarder og gennemgangen af annoncer.”

Og det er ikke bare nye medarbejdere, Facebook investerer i for at forbedre it-sikkerheden: 

“På mange områder fordobler vi vores ingeniørarbejde eller mere end det med fokus på sikkerhed. Vi udvikler også ny kunstig intelligens for at kunne opfange skidt indhold og slemme aktører - ligesom vi også har gjort det med terrorist-propaganda,” skriver Mark Zuckerberg i sit opslag, som du kan læse i fuld længde her.

Læs også:

Facebook-chef i lækket optagelse: ”Vi burde have samme sikkerhed som en militærleverandør, men vi driver vores netværk som et universitet"
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere