Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Autobutler åbner i Frankrig / Tre it-iværksættere skal hjælpes til USA af kendte mentorer / Systematic ansætter ny finanschef / Telia får ny privatkunde-direktør

Autobutler åbner i Frankrig. Tre it-iværksættere skal hjælpes til USA. Systematic ansætter ny finanschef. Telia får ny privatkunde-direktør. Brexit rammer digital transformation i Danmark.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Autobutler åbner i Frankrig

Danske Autobutler - der står bag en portal for bilreparationer - åbner både markedsplads og kontor i Frankrig. 

Satsningen på det franske marked er ifølge Autobutler et ‘strategisk vigtigt skridt’ i ambitionen om at komme ind på de tre største bilmarkeder i Europa, nemlig det franske, tyske og britiske.

“Vi vil være størst i verden og med åbningen af vores markedsplads i Frankrig er vi nu på landkortet i Europas tre største bilmarkeder, England, Tyskland og Frankrig. Dermed står vi godt rustet til at blive verdens største digitale formidler af bilreparationer", lyder det fra administrerende direktør og medstifter, Christian Legêne.

Autobutler har desuden kontorer i Sverige og Danmark og har indtil videre formidlet værksted-reparationer for 400.000 bilejere.

Tre it-iværksættere skal hjælpes til USA

Tre it-iværksættere sendes til USA med bistand og hjælp i ryggen fra tre stjernementorer som en del af vækstprogrammet Nordic Scalers, skriver Børsen.

De tre startups er Viabill, Secomea og Dental Media, der hver især står bag nytænkte digitale løsninger.

Der er 34 mentorer tilknyttet Nordic Scalers. De tæller ifølge avisen medstifterne af eksempelvis Libratone, Endomondo, Sitecore og andre store successer.

“At skalere en virksomhed er utroligt svært både finansielt, markedsteknisk og også organisatorisk. Der handler det om at bruge erfaring fra folk, som man kan læne sig op ad,” siger Søren Louis Pedersen, der var med til at stifte Libratone, til avisen.

Du kan læse mere om Nordic Scalers her.

Systematic ansætter ny finanschef

Aarhusianske Systematic får ny finansdirektør i skikkelse af 46-årige Gurli Smed, der tiltrådte 1. november. 

Hun kommer fra en stilling som Group FP&A Senior Director (det står for ‘finance planning and analysis) i Dansk Supermarked. Tidligere har hun været i Novozymes, Grundfos og DSG.

“I en vækstperiode har finansfunktionen en vigtig rolle med at bidrage med fremadrettet indsigt, som kan skabe mere værdi for forretningen. Vi skal ikke kun se på de tal, der fortæller noget om fortiden, men i høj grad også se på fremtiden – og udfordre forretningen på, om vi går i den rigtige retning og har iværksat de nødvendige initiativer," lyder det i en pressemeddelelse fra Systematic ifølge ITWatch

Telia får ny privatkunde-direktør

Telia Danmark har ansat svenskeren Gustav Berghog som ny privatkunde-direktør. Han kommer fra en stilling som produkt- og hardwaredirektør i Telia i Sverige.

Gustav Berghog kommer fra en stilling som produkt- og hardwaredirektør i Telias svenske privatforretning og bor i Stockholm.

Han tiltræder 15. november, hvor han afløser Christoph Nørgaard, der har opsagt sin stilling til fordel for et andet job - som han ikke vil fortælle noget om endnu.

Brexit rammer digital transformation i Danmark

Storbritanniens exit fra EU rammer danske virksomheders digitale transformation, lyder det i en rapport fra selskabet Interoute.

Ifølge selskabet mener 49 procent af de danske virksomheder, at de på grund af de mulige konsekvenser af brexiten er “nervøse for at binde sig til lange it-projekter.”

57 procent er gået i venteposition og enten har sat et digitaliseringsprojekt på pause eller lagt det helt i graven, indtil det står klart, hvad konsekvenserne af brexit bliver.

”Det danske erhvervsliv vil gerne digitalisere dets kerneforretning, men Brexit er stadig et uskrevet blad, og det får mange virksomheder til at holde igen. I hele det europæiske erhvervsliv var det danske faktisk det, der var mest påpasseligt med den digitale indsats,” lyder det fra Jesper Aagaard, der er nordisk chef hos Interoute. 

Du finder hele Interoute-rapporten her.

[
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere