Artikel top billede

Morgen-briefing: Autobutler åbner i Frankrig / Tre it-iværksættere skal hjælpes til USA af kendte mentorer / Systematic ansætter ny finanschef / Telia får ny privatkunde-direktør

Autobutler åbner i Frankrig. Tre it-iværksættere skal hjælpes til USA. Systematic ansætter ny finanschef. Telia får ny privatkunde-direktør. Brexit rammer digital transformation i Danmark.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Autobutler åbner i Frankrig

Danske Autobutler - der står bag en portal for bilreparationer - åbner både markedsplads og kontor i Frankrig. 

Satsningen på det franske marked er ifølge Autobutler et ‘strategisk vigtigt skridt’ i ambitionen om at komme ind på de tre største bilmarkeder i Europa, nemlig det franske, tyske og britiske.

“Vi vil være størst i verden og med åbningen af vores markedsplads i Frankrig er vi nu på landkortet i Europas tre største bilmarkeder, England, Tyskland og Frankrig. Dermed står vi godt rustet til at blive verdens største digitale formidler af bilreparationer", lyder det fra administrerende direktør og medstifter, Christian Legêne.

Autobutler har desuden kontorer i Sverige og Danmark og har indtil videre formidlet værksted-reparationer for 400.000 bilejere.

Tre it-iværksættere skal hjælpes til USA

Tre it-iværksættere sendes til USA med bistand og hjælp i ryggen fra tre stjernementorer som en del af vækstprogrammet Nordic Scalers, skriver Børsen.

De tre startups er Viabill, Secomea og Dental Media, der hver især står bag nytænkte digitale løsninger.

Der er 34 mentorer tilknyttet Nordic Scalers. De tæller ifølge avisen medstifterne af eksempelvis Libratone, Endomondo, Sitecore og andre store successer.

“At skalere en virksomhed er utroligt svært både finansielt, markedsteknisk og også organisatorisk. Der handler det om at bruge erfaring fra folk, som man kan læne sig op ad,” siger Søren Louis Pedersen, der var med til at stifte Libratone, til avisen.

Du kan læse mere om Nordic Scalers her.

Systematic ansætter ny finanschef

Aarhusianske Systematic får ny finansdirektør i skikkelse af 46-årige Gurli Smed, der tiltrådte 1. november. 

Hun kommer fra en stilling som Group FP&A Senior Director (det står for ‘finance planning and analysis) i Dansk Supermarked. Tidligere har hun været i Novozymes, Grundfos og DSG.

“I en vækstperiode har finansfunktionen en vigtig rolle med at bidrage med fremadrettet indsigt, som kan skabe mere værdi for forretningen. Vi skal ikke kun se på de tal, der fortæller noget om fortiden, men i høj grad også se på fremtiden – og udfordre forretningen på, om vi går i den rigtige retning og har iværksat de nødvendige initiativer," lyder det i en pressemeddelelse fra Systematic ifølge ITWatch

Telia får ny privatkunde-direktør

Telia Danmark har ansat svenskeren Gustav Berghog som ny privatkunde-direktør. Han kommer fra en stilling som produkt- og hardwaredirektør i Telia i Sverige.

Gustav Berghog kommer fra en stilling som produkt- og hardwaredirektør i Telias svenske privatforretning og bor i Stockholm.

Han tiltræder 15. november, hvor han afløser Christoph Nørgaard, der har opsagt sin stilling til fordel for et andet job - som han ikke vil fortælle noget om endnu.

Brexit rammer digital transformation i Danmark

Storbritanniens exit fra EU rammer danske virksomheders digitale transformation, lyder det i en rapport fra selskabet Interoute.

Ifølge selskabet mener 49 procent af de danske virksomheder, at de på grund af de mulige konsekvenser af brexiten er “nervøse for at binde sig til lange it-projekter.”

57 procent er gået i venteposition og enten har sat et digitaliseringsprojekt på pause eller lagt det helt i graven, indtil det står klart, hvad konsekvenserne af brexit bliver.

”Det danske erhvervsliv vil gerne digitalisere dets kerneforretning, men Brexit er stadig et uskrevet blad, og det får mange virksomheder til at holde igen. I hele det europæiske erhvervsliv var det danske faktisk det, der var mest påpasseligt med den digitale indsats,” lyder det fra Jesper Aagaard, der er nordisk chef hos Interoute. 

Du finder hele Interoute-rapporten her.

[
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Microsoft: Slut med at overføre data til USA - garanterer at al data fra EU-kunder fra næste år kan blive i Europa
Det er slut med at sende data over Atlanten for Microsoft, der nu over for alle sine bekymrede kunder med et nyt 'pledge' garanterer, at al europæisk data kan blive i europæiske datacentre og ikke vil blive sendt til USA. Se Microsofts løfte her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.