Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Autobutler åbner i Frankrig / Tre it-iværksættere skal hjælpes til USA af kendte mentorer / Systematic ansætter ny finanschef / Telia får ny privatkunde-direktør

Autobutler åbner i Frankrig. Tre it-iværksættere skal hjælpes til USA. Systematic ansætter ny finanschef. Telia får ny privatkunde-direktør. Brexit rammer digital transformation i Danmark.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne tirsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Autobutler åbner i Frankrig

Danske Autobutler - der står bag en portal for bilreparationer - åbner både markedsplads og kontor i Frankrig. 

Satsningen på det franske marked er ifølge Autobutler et ‘strategisk vigtigt skridt’ i ambitionen om at komme ind på de tre største bilmarkeder i Europa, nemlig det franske, tyske og britiske.

“Vi vil være størst i verden og med åbningen af vores markedsplads i Frankrig er vi nu på landkortet i Europas tre største bilmarkeder, England, Tyskland og Frankrig. Dermed står vi godt rustet til at blive verdens største digitale formidler af bilreparationer", lyder det fra administrerende direktør og medstifter, Christian Legêne.

Autobutler har desuden kontorer i Sverige og Danmark og har indtil videre formidlet værksted-reparationer for 400.000 bilejere.

Tre it-iværksættere skal hjælpes til USA

Tre it-iværksættere sendes til USA med bistand og hjælp i ryggen fra tre stjernementorer som en del af vækstprogrammet Nordic Scalers, skriver Børsen.

De tre startups er Viabill, Secomea og Dental Media, der hver især står bag nytænkte digitale løsninger.

Der er 34 mentorer tilknyttet Nordic Scalers. De tæller ifølge avisen medstifterne af eksempelvis Libratone, Endomondo, Sitecore og andre store successer.

“At skalere en virksomhed er utroligt svært både finansielt, markedsteknisk og også organisatorisk. Der handler det om at bruge erfaring fra folk, som man kan læne sig op ad,” siger Søren Louis Pedersen, der var med til at stifte Libratone, til avisen.

Du kan læse mere om Nordic Scalers her.

Systematic ansætter ny finanschef

Aarhusianske Systematic får ny finansdirektør i skikkelse af 46-årige Gurli Smed, der tiltrådte 1. november. 

Hun kommer fra en stilling som Group FP&A Senior Director (det står for ‘finance planning and analysis) i Dansk Supermarked. Tidligere har hun været i Novozymes, Grundfos og DSG.

“I en vækstperiode har finansfunktionen en vigtig rolle med at bidrage med fremadrettet indsigt, som kan skabe mere værdi for forretningen. Vi skal ikke kun se på de tal, der fortæller noget om fortiden, men i høj grad også se på fremtiden – og udfordre forretningen på, om vi går i den rigtige retning og har iværksat de nødvendige initiativer," lyder det i en pressemeddelelse fra Systematic ifølge ITWatch

Telia får ny privatkunde-direktør

Telia Danmark har ansat svenskeren Gustav Berghog som ny privatkunde-direktør. Han kommer fra en stilling som produkt- og hardwaredirektør i Telia i Sverige.

Gustav Berghog kommer fra en stilling som produkt- og hardwaredirektør i Telias svenske privatforretning og bor i Stockholm.

Han tiltræder 15. november, hvor han afløser Christoph Nørgaard, der har opsagt sin stilling til fordel for et andet job - som han ikke vil fortælle noget om endnu.

Brexit rammer digital transformation i Danmark

Storbritanniens exit fra EU rammer danske virksomheders digitale transformation, lyder det i en rapport fra selskabet Interoute.

Ifølge selskabet mener 49 procent af de danske virksomheder, at de på grund af de mulige konsekvenser af brexiten er “nervøse for at binde sig til lange it-projekter.”

57 procent er gået i venteposition og enten har sat et digitaliseringsprojekt på pause eller lagt det helt i graven, indtil det står klart, hvad konsekvenserne af brexit bliver.

”Det danske erhvervsliv vil gerne digitalisere dets kerneforretning, men Brexit er stadig et uskrevet blad, og det får mange virksomheder til at holde igen. I hele det europæiske erhvervsliv var det danske faktisk det, der var mest påpasseligt med den digitale indsats,” lyder det fra Jesper Aagaard, der er nordisk chef hos Interoute. 

Du finder hele Interoute-rapporten her.

[
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere