Artikel top billede

Ærkerivaler går sammen: Intel og AMD indgår samarbejde for at slå Nvidia

De to processor-rivaler Intel og AMD indgår et samarbejde om at udvikle et særligt chipset til bærbare computere for at slå Nvidias frembrusende vækst

“Jeg tror, at jeg har set, det største der er sket,” sang kragen i Disney-klassikeren Dumbo, da elefanten lettede.

Og i dag kan vi sige det samme efter en udmelding fra Intel og AMD. 

De to ærkerivaler indgår nemlig et samarbejde om at udvikle et særligt processor-chipset til bærbare computere for at slå Nvidia.

Det skriver blandt andet Wall Street Journal.

Chipsættet vil bestå af en Intel-CPU og en AMD-GPU (grafikkort) og vil være rettet mod computere, der skal være lette og tynde, men som stadig vil være kraftige nok til at kunne bruges til spil.

AMD fortæller selv, at den kommende chipset vil være rettet mod seriøse gamere, og at den ikke vil ende i konkurrence med AMD’s egne Ryzen-processorer til ultratynde bærbare computere, som forventes lanceret i løbet af december.

Læs også: Intel løfter sløret for næste processor-generation: Så meget hurtigere bliver efterårets nye bærbare computere

Samarbejdet er det første samarbejde mellem de to producenter siden 1980’erne og vil blandt andet bestå af Intels ottendegeneration-processorer.

Målet med samarbejdet er at udfordre Nvidia, hvor det gør mest ondt.

Nvidia har de seneste år haft stor succes med at presse stadig mindre, men mere kraftige grafikkort ned i tynde computere.

Senest har Nvidia formået med en særlig “Q-Max”-arkitektur at presse et af sine kraftigste grafikkort, et GTX 1080, ned i en computer fra Asus, der er på tykkelse med en Macbook Pro, men uden at det koster synderligt på ydeevnen.

Intel fortæller desuden, at det er det første forbruger-produkt, der vil understøtte EMIB-design, der er en form for intelligent teknologi, der overfører information hurtigt på ekstremt korte afstande og derfor tillader chips, der både er mindre og mere kraftfulde end i dag. 

Læs også: Test af AMD's nye Ryzen-processor: AMD er tilbage - og slår Intel

Test af [b]AMD Ryzen 3: Fabelagtig processor til de prisbevidste

[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

05. december 2023 | Læs mere


Teknologien bliver den næste konkurrencedefinerende slagmark – sådan forbereder du dig

Få bud på, hvordan du kan tænke IT-planlægning som en løbende strategisk proces frem for noget, der foregår fra enkeltprojekt til enkeltprojekt. Herunder hvordan strategisk brug af IT giver dig et stærkt grundlag for at orkestrere kundeoplevelser, kunderelevans og produktivitetsforbedringer.

06. december 2023 | Læs mere


People Tech 2023: Sådan gør du din gode arbejdsplads endnu bedre

Du får indsigt i de nyeste trends, hvor udviklingen går hen, masser af inspiration fra andres erfaringer samt god tid til netværk – og værdifuld indsigt i mulighederne for at effektivisere løn- og HR-processer, understøtter nye arbejdsformer og helt basalt skabe grundlaget for at skabe en bedre og mere attraktiv arbejdsplads.

13. december 2023 | Læs mere