Artikel top billede

Ærkerivaler går sammen: Intel og AMD indgår samarbejde for at slå Nvidia

De to processor-rivaler Intel og AMD indgår et samarbejde om at udvikle et særligt chipset til bærbare computere for at slå Nvidias frembrusende vækst

“Jeg tror, at jeg har set, det største der er sket,” sang kragen i Disney-klassikeren Dumbo, da elefanten lettede.

Og i dag kan vi sige det samme efter en udmelding fra Intel og AMD. 

De to ærkerivaler indgår nemlig et samarbejde om at udvikle et særligt processor-chipset til bærbare computere for at slå Nvidia.

Det skriver blandt andet Wall Street Journal.

Chipsættet vil bestå af en Intel-CPU og en AMD-GPU (grafikkort) og vil være rettet mod computere, der skal være lette og tynde, men som stadig vil være kraftige nok til at kunne bruges til spil.

AMD fortæller selv, at den kommende chipset vil være rettet mod seriøse gamere, og at den ikke vil ende i konkurrence med AMD’s egne Ryzen-processorer til ultratynde bærbare computere, som forventes lanceret i løbet af december.

Læs også: Intel løfter sløret for næste processor-generation: Så meget hurtigere bliver efterårets nye bærbare computere

Samarbejdet er det første samarbejde mellem de to producenter siden 1980’erne og vil blandt andet bestå af Intels ottendegeneration-processorer.

Målet med samarbejdet er at udfordre Nvidia, hvor det gør mest ondt.

Nvidia har de seneste år haft stor succes med at presse stadig mindre, men mere kraftige grafikkort ned i tynde computere.

Senest har Nvidia formået med en særlig “Q-Max”-arkitektur at presse et af sine kraftigste grafikkort, et GTX 1080, ned i en computer fra Asus, der er på tykkelse med en Macbook Pro, men uden at det koster synderligt på ydeevnen.

Intel fortæller desuden, at det er det første forbruger-produkt, der vil understøtte EMIB-design, der er en form for intelligent teknologi, der overfører information hurtigt på ekstremt korte afstande og derfor tillader chips, der både er mindre og mere kraftfulde end i dag. 

Læs også: Test af AMD's nye Ryzen-processor: AMD er tilbage - og slår Intel

Test af [b]AMD Ryzen 3: Fabelagtig processor til de prisbevidste

[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere