Top 100:Visma-koncernen brager frem: Fire af selskaberne blandt de 100 dygtigste i Danmark

Artikel top billede

Ærkerivaler går sammen: Intel og AMD indgår samarbejde for at slå Nvidia

De to processor-rivaler Intel og AMD indgår et samarbejde om at udvikle et særligt chipset til bærbare computere for at slå Nvidias frembrusende vækst

“Jeg tror, at jeg har set, det største der er sket,” sang kragen i Disney-klassikeren Dumbo, da elefanten lettede.

Og i dag kan vi sige det samme efter en udmelding fra Intel og AMD. 

De to ærkerivaler indgår nemlig et samarbejde om at udvikle et særligt processor-chipset til bærbare computere for at slå Nvidia.

Det skriver blandt andet Wall Street Journal.

Chipsættet vil bestå af en Intel-CPU og en AMD-GPU (grafikkort) og vil være rettet mod computere, der skal være lette og tynde, men som stadig vil være kraftige nok til at kunne bruges til spil.

AMD fortæller selv, at den kommende chipset vil være rettet mod seriøse gamere, og at den ikke vil ende i konkurrence med AMD’s egne Ryzen-processorer til ultratynde bærbare computere, som forventes lanceret i løbet af december.

Læs også: Intel løfter sløret for næste processor-generation: Så meget hurtigere bliver efterårets nye bærbare computere

Samarbejdet er det første samarbejde mellem de to producenter siden 1980’erne og vil blandt andet bestå af Intels ottendegeneration-processorer.

Målet med samarbejdet er at udfordre Nvidia, hvor det gør mest ondt.

Nvidia har de seneste år haft stor succes med at presse stadig mindre, men mere kraftige grafikkort ned i tynde computere.

Senest har Nvidia formået med en særlig “Q-Max”-arkitektur at presse et af sine kraftigste grafikkort, et GTX 1080, ned i en computer fra Asus, der er på tykkelse med en Macbook Pro, men uden at det koster synderligt på ydeevnen.

Intel fortæller desuden, at det er det første forbruger-produkt, der vil understøtte EMIB-design, der er en form for intelligent teknologi, der overfører information hurtigt på ekstremt korte afstande og derfor tillader chips, der både er mindre og mere kraftfulde end i dag. 

Læs også: Test af AMD's nye Ryzen-processor: AMD er tilbage - og slår Intel

Test af [b]AMD Ryzen 3: Fabelagtig processor til de prisbevidste

[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Om SAP Excellence Day 2022

På SAP Excellence Day 2022 får du et kondenseret og prioriteret overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

05. oktober 2022 | Læs mere


Sådan får du effektiv drift og udnytter de nye muligheder med Microsoft Dynamics 365

På denne konference kan du derfor få indblik i nyhederne i Microsoft Dynamics 365, erfaringer med udrulning af systemerne samt nyttig viden fra en række centrale leverandører om valgmulighederne i det omfattende system og erfaringerne ind til nu.

06. oktober 2022 | Læs mere


Cyber Security Strategy Trends 2022

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

11. oktober 2022 | Læs mere


CIO
Stort CIO-interview: Lemvigh-Müllers milliard-omsætning er blevet digital