Artikel top billede

Amazon betaler mere end milliard kroner for Tolkien-rettigheder: Ringenes Herre-serie på vej

Ved at lægge 1,6 milliarder kroner på bordet har Amazon sikret sig retten til Tolkiens klassiske Ringenes Herre-univers. Resultatet kan ses som tv-serie på Amazons Prime-tjeneste.

Mens de traditionelle tv-kanaler oplever faldende seertal har tjenester som HBO og Netflix succes med at skabe deres eget unikke indhold.

Derfor kastes der for tiden milliarder efter ideer og koncepter, som kan konverteres til film- og serier og bringes som eksklusivt indhold på it-og mediegiganternes egne digitale kanaler.

Det har givet os serier som Game of Thrones (HBO), True Detective (HBO), The Expanse (Netflix) og House of Cards (Netflix).

Herhjemme er Amazons streaming-tjeneste, kaldet Prime, knapt så udbredt - også selvom den blev lanceret i december 2016 med The Grand Tour og holdet bag Top Gear, som Amazon efter sigende har betalt 1,6 milliarder kroner for at få med ombord.  

Samme beløb har Amazon-boss Jeff Bezos efter sigende netop lagt på bordet for rettighederne til en ny serie baseret på Tolkiens klassiske Ringenes Herre-verden.

Serien, som endnu ikke har en udgivelsesdato, tager udgangspunkt i det, som Amazon kalder ”nye og ufortalte historier fra Tolkien-universet” og vil foregå i tiden før historierne der fortælles Ringens Herre-trilogien.

Du kan læse mere om projektet, som lanceres i samarbejde med New Line Cinema, hos Amazon.

De store beløb, som Amazon, HBO og Netflix de seneste par år har kastet ind i kampen om seerne, viser, hvor hårdt opgøret om dine månedlige abonnementskroner er.

Samtidig har andre platformsejere som Apple (via iTunes) tidligere annonceret, at de vil investere en milliard dollar i eksklusivt indhold over de næste par år - blandt andet i en tv-serie om værter på morgen-tv med Jennifer Aniston og Reese Witherspoon.

Uanset hvad, så håber redaktionens hardline Tolkien-fans, at Amazon ikke befolker Middle-earth med Jar Jar Binks i et forsøg på at introducere lidt komik i det til tider stive Tolkien-univers.

Læs også testen af Amazon Prime:  Få streaming i stuen for 45 kroner om måneden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Enterprise Architecture Day 2023: Strategi styring og sikkerhed

Mange it-afdelinger har de seneste år har oprustet på it-arkitektursiden. Både gennem individuelle ansættelser og med oprettelse af egentlige arkitektafdelinger. Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu?

30. marts 2023 | Læs mere


Seminar: Optimér databasen og styrk kritiske processer på tværs af platform, cloud og on-premise

Det er lettere sagt end gjort at optimere databasemiljøet i en hybrid, distribueret infrastruktur, hvor funktionalitet og stabilitet er afhængig af en lang række integrationer med platforme og teknologier fra talrige leverandører. Derfor sætter vi fokus på, hvordan du som DBA’er, infrastrukturspecialist eller IT-chef får de bedste forudsætninger for at lykkes med indsatsen. Du får konkret og opdateret viden om værktøjer og kompetencer, der gør det muligt at løfte opgaven i din virksomhed. Uanset om I satser på Oracle DB, Microsoft SQL eller PostgreSQL på eksempelvis IBM Cloud – eller en blanding heraf.

30. marts 2023 | Læs mere


SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere