Artikel top billede

Amazon betaler mere end milliard kroner for Tolkien-rettigheder: Ringenes Herre-serie på vej

Ved at lægge 1,6 milliarder kroner på bordet har Amazon sikret sig retten til Tolkiens klassiske Ringenes Herre-univers. Resultatet kan ses som tv-serie på Amazons Prime-tjeneste.

Mens de traditionelle tv-kanaler oplever faldende seertal har tjenester som HBO og Netflix succes med at skabe deres eget unikke indhold.

Derfor kastes der for tiden milliarder efter ideer og koncepter, som kan konverteres til film- og serier og bringes som eksklusivt indhold på it-og mediegiganternes egne digitale kanaler.

Det har givet os serier som Game of Thrones (HBO), True Detective (HBO), The Expanse (Netflix) og House of Cards (Netflix).

Herhjemme er Amazons streaming-tjeneste, kaldet Prime, knapt så udbredt - også selvom den blev lanceret i december 2016 med The Grand Tour og holdet bag Top Gear, som Amazon efter sigende har betalt 1,6 milliarder kroner for at få med ombord.  

Samme beløb har Amazon-boss Jeff Bezos efter sigende netop lagt på bordet for rettighederne til en ny serie baseret på Tolkiens klassiske Ringenes Herre-verden.

Serien, som endnu ikke har en udgivelsesdato, tager udgangspunkt i det, som Amazon kalder ”nye og ufortalte historier fra Tolkien-universet” og vil foregå i tiden før historierne der fortælles Ringens Herre-trilogien.

Du kan læse mere om projektet, som lanceres i samarbejde med New Line Cinema, hos Amazon.

De store beløb, som Amazon, HBO og Netflix de seneste par år har kastet ind i kampen om seerne, viser, hvor hårdt opgøret om dine månedlige abonnementskroner er.

Samtidig har andre platformsejere som Apple (via iTunes) tidligere annonceret, at de vil investere en milliard dollar i eksklusivt indhold over de næste par år - blandt andet i en tv-serie om værter på morgen-tv med Jennifer Aniston og Reese Witherspoon.

Uanset hvad, så håber redaktionens hardline Tolkien-fans, at Amazon ikke befolker Middle-earth med Jar Jar Binks i et forsøg på at introducere lidt komik i det til tider stive Tolkien-univers.

Læs også testen af Amazon Prime:  Få streaming i stuen for 45 kroner om måneden




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere