Artikel top billede

Amazon betaler mere end milliard kroner for Tolkien-rettigheder: Ringenes Herre-serie på vej

Ved at lægge 1,6 milliarder kroner på bordet har Amazon sikret sig retten til Tolkiens klassiske Ringenes Herre-univers. Resultatet kan ses som tv-serie på Amazons Prime-tjeneste.

Mens de traditionelle tv-kanaler oplever faldende seertal har tjenester som HBO og Netflix succes med at skabe deres eget unikke indhold.

Derfor kastes der for tiden milliarder efter ideer og koncepter, som kan konverteres til film- og serier og bringes som eksklusivt indhold på it-og mediegiganternes egne digitale kanaler.

Det har givet os serier som Game of Thrones (HBO), True Detective (HBO), The Expanse (Netflix) og House of Cards (Netflix).

Herhjemme er Amazons streaming-tjeneste, kaldet Prime, knapt så udbredt - også selvom den blev lanceret i december 2016 med The Grand Tour og holdet bag Top Gear, som Amazon efter sigende har betalt 1,6 milliarder kroner for at få med ombord.  

Samme beløb har Amazon-boss Jeff Bezos efter sigende netop lagt på bordet for rettighederne til en ny serie baseret på Tolkiens klassiske Ringenes Herre-verden.

Serien, som endnu ikke har en udgivelsesdato, tager udgangspunkt i det, som Amazon kalder ”nye og ufortalte historier fra Tolkien-universet” og vil foregå i tiden før historierne der fortælles Ringens Herre-trilogien.

Du kan læse mere om projektet, som lanceres i samarbejde med New Line Cinema, hos Amazon.

De store beløb, som Amazon, HBO og Netflix de seneste par år har kastet ind i kampen om seerne, viser, hvor hårdt opgøret om dine månedlige abonnementskroner er.

Samtidig har andre platformsejere som Apple (via iTunes) tidligere annonceret, at de vil investere en milliard dollar i eksklusivt indhold over de næste par år - blandt andet i en tv-serie om værter på morgen-tv med Jennifer Aniston og Reese Witherspoon.

Uanset hvad, så håber redaktionens hardline Tolkien-fans, at Amazon ikke befolker Middle-earth med Jar Jar Binks i et forsøg på at introducere lidt komik i det til tider stive Tolkien-univers.

Læs også testen af Amazon Prime:  Få streaming i stuen for 45 kroner om måneden
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere