Artikel top billede

Regning løbet løbsk: Banedanmark har brugt 4,4 milliarder kroner på alene at styre signalprojektet

Banedanmark har brugt flere milliarder kroner på eksterne konsulenter i forbindelse med det nye signalssystem.

En væsentlig årsag til, at prisen for Banedanmarks store signalprojekt er løbet løbsk, er, at Banedanmark har brugt milliarder af kroner på eksterne konsulenter, skriver Ingeniøren.

I alt er regningen for det signalprojektet allerede løbet op i 4,4 milliarder kroner.

Ifølge avisen viser revisions-rapporter, at Banedanmark ‘voldsomt undervurderede kompleksiteten i at udskifte signalerne langt samtlige danske togksinner og udstyre togene med nye signalcomputere.”

I det oprindelige budget var der afsat 1,2 milliarder kroner til ‘projektledelse.’

Men fire år senere var regningen for projektledelse steget til 2,1 milliarder kroner.

Ifølge Ingeniøren løber den samlede regning for projekstyring op i 4,4 milliarder kroner. Avisen skriver, at der hos Banedanmark til tider sidder et trecifret antal ofte udenlandske konsulenter og arbejder på sagen.

“Konsulenterne og kontrakterne udgør en af de store hovedpiner for signalprojektet. Regningen løber blandt andet op, fordi Danmark er frontløber med ERTMS-teknologien. Derfor har flere politikere luftet muligheden for at sætte hele projektet på standby og vente på billigere tider,” skriver avisen.

Læs også:

Overblik: Er der en ny it-skandale i milliardklassen på vej - denne gang fra Banedanmark?

Nye forsinkelser rammer Banedanmarks ambitiøse signalprojekt

Gigantisk dansk it-projekt ramt af problemer: Bliver forsinket i to år
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

29. maj 2024 | Læs mere


Forbered dig effektivt på cyber katastrofen

Da det ikke længere er et spørgsmål om, om man bliver ramt men et spørgsmål om hvornår, er det essentielt at analysere angrebsflader og designe en effektiv sikkerhedsinfrastruktur, som afvejer sikring af centrale data og systemer mod hensynet til brugervenlighed og medarbejdernes produktivitet.

30. maj 2024 | Læs mere


Roundtable: Vend dine it-strategiske valg med andre it-ledere

Kravene klare: Som digital leder skal du både have et stærkt bud på fremtidens digitale forretning og et fuldt overblik over hvordan du kommer derhen. Noget som blandt andet CIO og koncerndirektør hos Topdanmark Kasper Tjørntved Davidsen har slået fast over for Computerworld - og hvorfor Topdanmark nu både investerer i ny mainframe og satser stærkt på AI-løsninger.

30. maj 2024 | Læs mere