Artikel top billede

Fortalt til: Adam Fribo

Mennesker i IT
Udgivet 16. november 2017 kl. 14.58

"Efter at have set bjergbestigeren Jimmy Chins dokumentarfilm "Meru" på Netflix, ringede jeg til ham for at udveksle erfaringer.

Som bjergbestiger på eliteniveau er han hele tiden nødt til at løbe en kalkuleret risiko, og han skal konstant være klar til at sadle om, hvis forholdene ændrer sig.

Jeg synes, at hans arbejde er en god metafor for de udfordringer, som mange virksomheder gennemgår lige nu.

I dag er man nødt til at være agil og hele tiden have modet til at justere sin forretningsmodel. Ellers bliver man overhalet - uanset hvor stor en virksomhed, man er.

Netscape og Eudora ændrede begge to verden fuldstændig - lige indtil det pludselig var slut.

Hvis der er én ting, jeg ved om teknolgibranchen, så er det, at der ikke er noget, der hedder "too big to fail".

Jimmy inviterede mig på besøg, og jeg forestillede mig, at vi skulle have et par øl og en god snak om det. Jeg tog fejl.

Da jeg kort tid efter hang på side af en klippe uden at ane, hvad jeg lavede, stod det meget klart for mig, at tech-branchen har en del til fælles med bjergbestigning.

Bare med en anden risikoprofil.

Mike Gregoire, CEO, CA Technologies, på scenen til CA World 2017 i Las Vegas.


Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Vigtig opdatering på vej til Windows: Får omsider din HDR-skærm til at funkle
Microsofts Windows 10-styresystem vil i fremtiden kunne arbejde bedre med de flotte farver og den høje kontrast, som HDR-skærme tilbyder.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.