Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: YouSee tester hybrid bredbånd i hele Danmark / Slut med internet-hjælp til næsten alle folkeskoleprøver / Danmark og Indien indgår fintech-samarbejde

YouSee tester hybrid bredbånd i hele Danmark. Slut med internet til næsten alle folkeskoleprøver. Danmark og Indien indgår fintech-samarbejde. Digitaliseringsstyrelsen udskyder it-projekt med et år

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

YouSee tester hybrid bredbånd i hele Danmark

YouSee vil i det kommende halve år teste selskabets nye såkaldte ‘hybride bredbånd’ i 250 husstande fordelt over hele Danmark.

Ifølge selskabet er ‘hybrid bredbånd’ et nyt produkt, hvor man ved at forbinde eksisterende bredbånd med 4G-mobilnetværk kan løfte hastigheden betydeligt for de danskere, der i dag bøvler med svag dækning.

Konkret sker det ved at koble et modem på telefonkablet. Ifølge selskabet afhænger hastighedsforøgelsen af lokale forhold.

“Men nogle vil opleve at gå fra en downloadhastighed på 10 M/bit op til 50 M/bit,” lyder det.

YouSee har faktisk plads til 500 husstande i testen og opfordrer YouSee-kunder med svag dækning til at melde sig til.

Slut med internet til næsten alle folkeskoleprøver

De danske 9.-klasseselever har siden 2012 haft mulighed for at søge efter hjælp på internettet til de skriftlige prøver, hvor de må anvende hjælpemidler.

Men det skal være slut nu, skriver Folkeskolen.

Reglerne er ikke blevet lavet om, men blot klarlagt af undervisningsministeriet. 

"I nogle fag har det været sådan, at 'alle hjælpemidler' var tilladt ved de skriftlige prøver. For eksempel i matematik. Det kan forstås sådan, og er sikkert også blevet det mange steder, at der også kan være adgang til internettet som fagligt hjælpemiddel. Men det har ikke været den politiske intention", lyder det fra kontorchef Rasmus Vanggaard Knudsen til bladet.

Han siger, at det ‘præciseres,’ at ‘udgangspunktet for prøverne er, at internettet ikke må anvendes.’

Danmark og Indien indgår fintech-samarbejde

Den danske ambassadør i Indien, Peter Taksøe-Jensen, har på Danmarks vegne underskrevet en hensigtserklæring om øget samarbejde på fintech-fronten med den indiske bankbranche.

Det skete ifølge TeckSavy som led i afslutningen af en såkaldt Fintech Mission, hvor syv danske startups besøgte indiske storbanker fornylig.

“Vi er i gang med at styrke forholdet mellem vores lande, og det her kan være en fantastisk platform til det arbejde. Det er ikke nok at sælge sit produkt i Indien - vi har også brug for at innovere sammen,” lød det fra ambassadøren.

Digitaliseringsstyrelsen udskyder it-projekt med et år

Digitaliseringsstyrelsen udskyder en del af det såkaldte grunddataprogram med et år. 

Det drejer sig om de såkaldte grunddata-registre, der var planlagt til at gå i drift i maj 2018, men som nu udskydes til maj 2019.

“Det er naturligvis ærgerligt, at ikke alle de nye grunddataregistre på ejendomsområdet kan implementeres som planlagt, men vi har valgt at agere ud fra en helhedsbetragtning for ejendomsområdet. I det perspektiv er det klogest at vælge en forsigtig implementeringsplan i foråret 2019, så vi reducerer risici for den samlede offentlige sektor”, lyder det fra direktør i Digitaliseringsstyrelsen og formand for grunddatabestyrelsen, Rikke Hougaard Zeberg, i en udsendt meddelelse.

Ifølge styrelsen skal grunddataprogrammet forbedre ‘ kvaliteten af de offentlige ejendomsregistre, hvilket blandt andet indebærer, at ældre registre erstattes af nye. Dermed leverer grunddataprogrammets dataforbedringer et væsentligt bidrag til bedre forvaltning på ejendomsområdet hos Skat og kommunerne.”
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere


ERP-trends 2023

Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på. Herunder hvordan den stadig mere udbredte – og uomgængelige – anvendelse af cloudservices vil påvirke dine muligheder for at få mest muligt ud af dine investeringer.

08. februar 2023 | Læs mere