Artikel top billede

Morgen-briefing: YouSee tester hybrid bredbånd i hele Danmark / Slut med internet-hjælp til næsten alle folkeskoleprøver / Danmark og Indien indgår fintech-samarbejde

YouSee tester hybrid bredbånd i hele Danmark. Slut med internet til næsten alle folkeskoleprøver. Danmark og Indien indgår fintech-samarbejde. Digitaliseringsstyrelsen udskyder it-projekt med et år

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

YouSee tester hybrid bredbånd i hele Danmark

YouSee vil i det kommende halve år teste selskabets nye såkaldte ‘hybride bredbånd’ i 250 husstande fordelt over hele Danmark.

Ifølge selskabet er ‘hybrid bredbånd’ et nyt produkt, hvor man ved at forbinde eksisterende bredbånd med 4G-mobilnetværk kan løfte hastigheden betydeligt for de danskere, der i dag bøvler med svag dækning.

Konkret sker det ved at koble et modem på telefonkablet. Ifølge selskabet afhænger hastighedsforøgelsen af lokale forhold.

“Men nogle vil opleve at gå fra en downloadhastighed på 10 M/bit op til 50 M/bit,” lyder det.

YouSee har faktisk plads til 500 husstande i testen og opfordrer YouSee-kunder med svag dækning til at melde sig til.

Slut med internet til næsten alle folkeskoleprøver

De danske 9.-klasseselever har siden 2012 haft mulighed for at søge efter hjælp på internettet til de skriftlige prøver, hvor de må anvende hjælpemidler.

Men det skal være slut nu, skriver Folkeskolen.

Reglerne er ikke blevet lavet om, men blot klarlagt af undervisningsministeriet. 

"I nogle fag har det været sådan, at 'alle hjælpemidler' var tilladt ved de skriftlige prøver. For eksempel i matematik. Det kan forstås sådan, og er sikkert også blevet det mange steder, at der også kan være adgang til internettet som fagligt hjælpemiddel. Men det har ikke været den politiske intention", lyder det fra kontorchef Rasmus Vanggaard Knudsen til bladet.

Han siger, at det ‘præciseres,’ at ‘udgangspunktet for prøverne er, at internettet ikke må anvendes.’

Danmark og Indien indgår fintech-samarbejde

Den danske ambassadør i Indien, Peter Taksøe-Jensen, har på Danmarks vegne underskrevet en hensigtserklæring om øget samarbejde på fintech-fronten med den indiske bankbranche.

Det skete ifølge TeckSavy som led i afslutningen af en såkaldt Fintech Mission, hvor syv danske startups besøgte indiske storbanker fornylig.

“Vi er i gang med at styrke forholdet mellem vores lande, og det her kan være en fantastisk platform til det arbejde. Det er ikke nok at sælge sit produkt i Indien - vi har også brug for at innovere sammen,” lød det fra ambassadøren.

Digitaliseringsstyrelsen udskyder it-projekt med et år

Digitaliseringsstyrelsen udskyder en del af det såkaldte grunddataprogram med et år. 

Det drejer sig om de såkaldte grunddata-registre, der var planlagt til at gå i drift i maj 2018, men som nu udskydes til maj 2019.

“Det er naturligvis ærgerligt, at ikke alle de nye grunddataregistre på ejendomsområdet kan implementeres som planlagt, men vi har valgt at agere ud fra en helhedsbetragtning for ejendomsområdet. I det perspektiv er det klogest at vælge en forsigtig implementeringsplan i foråret 2019, så vi reducerer risici for den samlede offentlige sektor”, lyder det fra direktør i Digitaliseringsstyrelsen og formand for grunddatabestyrelsen, Rikke Hougaard Zeberg, i en udsendt meddelelse.

Ifølge styrelsen skal grunddataprogrammet forbedre ‘ kvaliteten af de offentlige ejendomsregistre, hvilket blandt andet indebærer, at ældre registre erstattes af nye. Dermed leverer grunddataprogrammets dataforbedringer et væsentligt bidrag til bedre forvaltning på ejendomsområdet hos Skat og kommunerne.”
IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Ét klik kan lægge din virksomhed ned: Sådan bekæmper du mailtrusler
Mailbårne angreb er blandt de mest udbredte og ofte mest alvorlige cybertrusler. Dette whitepaper fra F-Secure giver overblik over, hvordan de mest udbredte mailbårne trusler fungerer, hvordan de detekteres – og hvordan du beskytter din organisation.