Artikel top billede

GlobalConnect-rigmanden Niels Zibrandtsen klar med 100 millioner kroner til it-iværksættere

Niels Zibrandtsen blev millardær efter at have solgt sin andel i GlobalConnect sidste år, og nu er han klar til at investere millioner af kroner i nye projekter.

Har du en god ide og et tilsvarende gnist i øjet? Så er GlobalConnect-rigmanden Niels Zibrandtsen måske klar med millioner af kroiner i støtte.

Det skriver Børsen mandag i et længere portræt af manden, der sidste år blev millardær, da han solgte 80 procent af sin it-virksomhed GlobalConnect til kapitalfonden EQT.

Det kan du læse mere om her: Dansk it-millionær sælger: Landets største datacenter-virksomhed GlobalConnect solgt.

Dengang blev det vurderet, at han tjente to millarder kroner på handlen.

Og nogle af de penge skal ud i omløb igen. Niels Zibrandtsen har allokeret 100 millioner kroner til investeringer i innovatører og iværksættere. Og beløbet kan sagtens blive større.

"Jeg har selv været iværksætter og bliver af nogle kaldt for serieiværksætter, så jeg vil gerne støtte nogle af de unge, som er på vej op. Der er rigtig meget talent derude, som ikke får muligheden for at slå igennem, fordi der ikke er ordentlig adgang til risikovillig kapital," siger Niels Zibrandtsen til Børsen.

Ifølge ham er der 'næsten panik i bankerne, der har den her risikoaverse tilgang til verden, hvor de ikke tør investere i de unge."

Læs også: Derfor køber GlobalConnect konkurrenten Nianet: Går benhårdt efter at ramme TDC

Målrettet it-virksomheder

Pengene er målrettet virksomheder inden for it-sektoren i det helt tidlige stadie. Man behøver ikke nødvendigvis at komme med en fuldtfærdig forretningsplan. Den rette personlighed og gode ide kan være nok, forklarer Niels Zibrandtsen til Børsen.

Investeringerne i virksomhederne skal ske gennem Niels Zibrandtsens paraplyvirksomhed Zibra, hvorunder der ligger en stribe af virksomheder, der alle opererer inden for it-sektoren. De udvalgte iværksættere vil få hjemsted i Zibras hovedkvarter i Høje Taastrup uden for København, hvor der vil være plads til 150 iværksættere.

Niels Zibrandtsen fortæller til avisen, at det ikke er så vigtigt, om han får 30 procent eller 40 procent i afkast, men mere af, han tror på investeringerne.

Læs også: Millioner fra salget af GlobalConnect ender i onlinehandel med t-shirts
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere