Artikel top billede

GlobalConnect-rigmanden Niels Zibrandtsen klar med 100 millioner kroner til it-iværksættere

Niels Zibrandtsen blev millardær efter at have solgt sin andel i GlobalConnect sidste år, og nu er han klar til at investere millioner af kroner i nye projekter.

Har du en god ide og et tilsvarende gnist i øjet? Så er GlobalConnect-rigmanden Niels Zibrandtsen måske klar med millioner af kroiner i støtte.

Det skriver Børsen mandag i et længere portræt af manden, der sidste år blev millardær, da han solgte 80 procent af sin it-virksomhed GlobalConnect til kapitalfonden EQT.

Det kan du læse mere om her: Dansk it-millionær sælger: Landets største datacenter-virksomhed GlobalConnect solgt.

Dengang blev det vurderet, at han tjente to millarder kroner på handlen.

Og nogle af de penge skal ud i omløb igen. Niels Zibrandtsen har allokeret 100 millioner kroner til investeringer i innovatører og iværksættere. Og beløbet kan sagtens blive større.

"Jeg har selv været iværksætter og bliver af nogle kaldt for serieiværksætter, så jeg vil gerne støtte nogle af de unge, som er på vej op. Der er rigtig meget talent derude, som ikke får muligheden for at slå igennem, fordi der ikke er ordentlig adgang til risikovillig kapital," siger Niels Zibrandtsen til Børsen.

Ifølge ham er der 'næsten panik i bankerne, der har den her risikoaverse tilgang til verden, hvor de ikke tør investere i de unge."

Læs også: Derfor køber GlobalConnect konkurrenten Nianet: Går benhårdt efter at ramme TDC

Målrettet it-virksomheder

Pengene er målrettet virksomheder inden for it-sektoren i det helt tidlige stadie. Man behøver ikke nødvendigvis at komme med en fuldtfærdig forretningsplan. Den rette personlighed og gode ide kan være nok, forklarer Niels Zibrandtsen til Børsen.

Investeringerne i virksomhederne skal ske gennem Niels Zibrandtsens paraplyvirksomhed Zibra, hvorunder der ligger en stribe af virksomheder, der alle opererer inden for it-sektoren. De udvalgte iværksættere vil få hjemsted i Zibras hovedkvarter i Høje Taastrup uden for København, hvor der vil være plads til 150 iværksættere.

Niels Zibrandtsen fortæller til avisen, at det ikke er så vigtigt, om han får 30 procent eller 40 procent i afkast, men mere af, han tror på investeringerne.

Læs også: Millioner fra salget af GlobalConnect ender i onlinehandel med t-shirts
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere