Artikel top billede

GlobalConnect-rigmanden Niels Zibrandtsen klar med 100 millioner kroner til it-iværksættere

Niels Zibrandtsen blev millardær efter at have solgt sin andel i GlobalConnect sidste år, og nu er han klar til at investere millioner af kroner i nye projekter.

Har du en god ide og et tilsvarende gnist i øjet? Så er GlobalConnect-rigmanden Niels Zibrandtsen måske klar med millioner af kroiner i støtte.

Det skriver Børsen mandag i et længere portræt af manden, der sidste år blev millardær, da han solgte 80 procent af sin it-virksomhed GlobalConnect til kapitalfonden EQT.

Det kan du læse mere om her: Dansk it-millionær sælger: Landets største datacenter-virksomhed GlobalConnect solgt.

Dengang blev det vurderet, at han tjente to millarder kroner på handlen.

Og nogle af de penge skal ud i omløb igen. Niels Zibrandtsen har allokeret 100 millioner kroner til investeringer i innovatører og iværksættere. Og beløbet kan sagtens blive større.

"Jeg har selv været iværksætter og bliver af nogle kaldt for serieiværksætter, så jeg vil gerne støtte nogle af de unge, som er på vej op. Der er rigtig meget talent derude, som ikke får muligheden for at slå igennem, fordi der ikke er ordentlig adgang til risikovillig kapital," siger Niels Zibrandtsen til Børsen.

Ifølge ham er der 'næsten panik i bankerne, der har den her risikoaverse tilgang til verden, hvor de ikke tør investere i de unge."

Læs også: Derfor køber GlobalConnect konkurrenten Nianet: Går benhårdt efter at ramme TDC

Målrettet it-virksomheder

Pengene er målrettet virksomheder inden for it-sektoren i det helt tidlige stadie. Man behøver ikke nødvendigvis at komme med en fuldtfærdig forretningsplan. Den rette personlighed og gode ide kan være nok, forklarer Niels Zibrandtsen til Børsen.

Investeringerne i virksomhederne skal ske gennem Niels Zibrandtsens paraplyvirksomhed Zibra, hvorunder der ligger en stribe af virksomheder, der alle opererer inden for it-sektoren. De udvalgte iværksættere vil få hjemsted i Zibras hovedkvarter i Høje Taastrup uden for København, hvor der vil være plads til 150 iværksættere.

Niels Zibrandtsen fortæller til avisen, at det ikke er så vigtigt, om han får 30 procent eller 40 procent i afkast, men mere af, han tror på investeringerne.

Læs også: Millioner fra salget af GlobalConnect ender i onlinehandel med t-shirts
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2023

På SAP Excellence Day 2023 får du det fulde overblik, der gør det lettere at prioritere mellem de mange muligheder og informeret grundlag for at vælge til og fra. Du får viden om, hvilke muligheder de nye tilbud og services giver – men også om risikoen ved at vælge de nyeste løsninger fra. Samtidig får du senest opdaterede indsigt i SAPs egne planer for de kommende 2-3 år.

13. april 2023 | Læs mere


Digitale forretningsprocesser 2023

Virksomhedens digitale processer er fuldkommen afgørende for, hvor hurtigt du kan transformere forretningen, udvikle nye forretningsmuligheder skabe overblik og rapportere effektivt, hurtigt og retvisende. Samtidig er de digitale processer – i tæt samspil med dine systemløsninger – afgørende for samarbejdet med partnere og leverandører – og for den oplevelse og værdiskabelse, du tilbyder ansatte og kunder. Herunder for ambitionerne om at skabe og tilpasse de muligheder, der karakteriserer en moderne arbejdsplads.

18. april 2023 | Læs mere


Digital bæredygtighed - den grønne transformation er over os

Kom med, når vi i giver et overblik over, hvordan nogle af de mest innovative it-selskaber går til bæredygtighed som forretningsområde - og hvorfor de har valgt at sætte ind på netop bæredygtighed som område. Du får også indblik i, hvordan innovative virksomheder udvikler teknologier direkte rettet mod øget bæredygtighed - og inspiration til, hvordan du selv kan komme videre med bæredygtigheden og blive en del af det spirende kæmpemarked for bæredygtighed - en af verdens for tiden tungeste dagsordener.

25. april 2023 | Læs mere