Dansk hardware-producent tjener styrtende på Amazon, men ville helst være foruden

Den fire år gamle virksomhed Airtame har fået medvind ved at samarbejde med den amerikanske salgsgigant, Amazon, men danskerne var helst fri

Det danske hardwareselskab Airtame har succes med at sælge sine særlige “trådløse HDMI”-dongles via Amazon, og det er selvom selskabet helst var fri for at samarbejde med den store e-commerce gigant fra USA.

Det skriver Børsen.

"Vi ville nok helst have været fri for det, men når vi nu ikke kan det, bliver vi nødt til at komme foran den her trend," siger Steffen Hedebrandt, der er marketingsdirektør hos Airtame til Børsen.

Amazon tager 10-20 procent af salget på hvert eneste solgte produkt, og Airtame mister samtidig vigtig kundekontakt, men alligevel frygter selskabet, at hvis ikke Airtame er på Amazon, vil konkurrenterne få større succes hos Amazon.

Airtame har været på det amerikanske marked via Amazon de sidste to år med stor succes og er på vej med en europæiske ekspansion via Amazon i de kommende måneder.

I dag består salg via Amazon for cirka 10 procent af selskabets omsætning, og i løbet af de første ni måneder på Amazon steg omsætningen derfra fra 15.000 dollars til 90.000 dollars om måneden.

Det er dog ikke uden problemer for Airtame.

"Vi kan se, at vores produkt klarer sig lidt dårligere, når det bliver købt via Amazon, end når det bliver købt via vores website, hvor vi samler al informationen op," fortæller Steffen Hedebrandt.

Airtames produkt er en lille dongle, der trådløst sender et billedesignal fra en computer til en skærm i stil med Googles Chromecast.

Det estimeres, at danskerne bruger over 1,5 milliarder kroner hvert år på Amazon, og det er selvom Amazon ikke har en dansk hjemmeside.

Vi har tidligere talt med Airtame omkring, hvordan det var at få uventet stor succes via Kickstarter-platformen.

Det kan du læse mere om her: Trådløs HDMI-løsning på vej fra dansk firma: "Vi havde slet ikke forventet så megen global interesse"

Airtame startede som et Kickstarter-projekt: Sådan skaffer du penge med crowdfunding: Fem gode råd fra dansk startup-succes

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Tieto Denmark A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.