Artikel top billede

Dansk hardware-producent tjener styrtende på Amazon, men ville helst være foruden

Den fire år gamle virksomhed Airtame har fået medvind ved at samarbejde med den amerikanske salgsgigant, Amazon, men danskerne var helst fri

Det danske hardwareselskab Airtame har succes med at sælge sine særlige “trådløse HDMI”-dongles via Amazon, og det er selvom selskabet helst var fri for at samarbejde med den store e-commerce gigant fra USA.

Det skriver Børsen.

"Vi ville nok helst have været fri for det, men når vi nu ikke kan det, bliver vi nødt til at komme foran den her trend," siger Steffen Hedebrandt, der er marketingsdirektør hos Airtame til Børsen.

Amazon tager 10-20 procent af salget på hvert eneste solgte produkt, og Airtame mister samtidig vigtig kundekontakt, men alligevel frygter selskabet, at hvis ikke Airtame er på Amazon, vil konkurrenterne få større succes hos Amazon.

Airtame har været på det amerikanske marked via Amazon de sidste to år med stor succes og er på vej med en europæiske ekspansion via Amazon i de kommende måneder.

I dag består salg via Amazon for cirka 10 procent af selskabets omsætning, og i løbet af de første ni måneder på Amazon steg omsætningen derfra fra 15.000 dollars til 90.000 dollars om måneden.

Det er dog ikke uden problemer for Airtame.

"Vi kan se, at vores produkt klarer sig lidt dårligere, når det bliver købt via Amazon, end når det bliver købt via vores website, hvor vi samler al informationen op," fortæller Steffen Hedebrandt.

Airtames produkt er en lille dongle, der trådløst sender et billedesignal fra en computer til en skærm i stil med Googles Chromecast.

Det estimeres, at danskerne bruger over 1,5 milliarder kroner hvert år på Amazon, og det er selvom Amazon ikke har en dansk hjemmeside.

Vi har tidligere talt med Airtame omkring, hvordan det var at få uventet stor succes via Kickstarter-platformen.

Det kan du læse mere om her: Trådløs HDMI-løsning på vej fra dansk firma: "Vi havde slet ikke forventet så megen global interesse"

Airtame startede som et Kickstarter-projekt: Sådan skaffer du penge med crowdfunding: Fem gode råd fra dansk startup-succes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere