Artikel top billede

Store it-problemer rammer valget i flere danske kommuner: Kan ikke scanne valgkort

Der er udsigt til kø ved valgstederne, fordi flere kommuner har it-problemer.

Kolding Kommune, der har omkring 92.000 borgere, er ramt af it-problemer, der påvirker valget. 

Det oplyser kommunen tirsdag formiddag få timer efter, at valgstederne er åbnet:

"En håndfuld afstemningssteder i Kolding Kommune til kommunal- og regionsvalget har it-problemer, når valgkortet skal scannes. I stedet skal valghandlingen nogle steder klares manuelt," lyder det fra Kolding Kommune.  

"Det betyder dobbelt arbejde for de valgtilforordnede på valgstedet, men der er ikke nogen sikkerhedsbrist forbundet med det."

Udsigt til kø ved valgsteder

"For vælgerne betyder det, at der kan opstå lidt ventetid for at stemme. Men det er ikke sikkert, at it-problemerne giver ekstra ventetid på valgstederne," forklarer Kolding Kommune.

Samtidig skriver Ekstra-Bladet om it-problemer ved en skole på Nørrebro i København, hvor danskere er mødt op for at stemme - men kommer til at vente længe i køen. 

"Det var tilsyneladende det elektroniske system, hvor de bipper valgkortene, der ikke virkede. Men nu er de gået igang med at registrere valgkortene skriftligt," lyder det fra mediet.

Også i Ringsted Kommune er der tilsyneladende it-problemer i øjeblikket. 

Det er KMD, der står for de digitale valgsteder, og selskabet fortæller til Ekstra-Bladet, at der har været problemer på en række valgsteder i Kolding og Ringsted samt ved et enkelt valgsted på Nørrebro.

"I alt har vi kendskab til, at der har været tekniske udfordringer på otte valgsteder," udtaler Christoffer Hellmann, der er kommunikationschef i KMD, til Ekstra Bladet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere