Artikel top billede

Store it-problemer rammer valget i flere danske kommuner: Kan ikke scanne valgkort

Der er udsigt til kø ved valgstederne, fordi flere kommuner har it-problemer.

Kolding Kommune, der har omkring 92.000 borgere, er ramt af it-problemer, der påvirker valget. 

Det oplyser kommunen tirsdag formiddag få timer efter, at valgstederne er åbnet:

"En håndfuld afstemningssteder i Kolding Kommune til kommunal- og regionsvalget har it-problemer, når valgkortet skal scannes. I stedet skal valghandlingen nogle steder klares manuelt," lyder det fra Kolding Kommune.  

"Det betyder dobbelt arbejde for de valgtilforordnede på valgstedet, men der er ikke nogen sikkerhedsbrist forbundet med det."

Udsigt til kø ved valgsteder

"For vælgerne betyder det, at der kan opstå lidt ventetid for at stemme. Men det er ikke sikkert, at it-problemerne giver ekstra ventetid på valgstederne," forklarer Kolding Kommune.

Samtidig skriver Ekstra-Bladet om it-problemer ved en skole på Nørrebro i København, hvor danskere er mødt op for at stemme - men kommer til at vente længe i køen. 

"Det var tilsyneladende det elektroniske system, hvor de bipper valgkortene, der ikke virkede. Men nu er de gået igang med at registrere valgkortene skriftligt," lyder det fra mediet.

Også i Ringsted Kommune er der tilsyneladende it-problemer i øjeblikket. 

Det er KMD, der står for de digitale valgsteder, og selskabet fortæller til Ekstra-Bladet, at der har været problemer på en række valgsteder i Kolding og Ringsted samt ved et enkelt valgsted på Nørrebro.

"I alt har vi kendskab til, at der har været tekniske udfordringer på otte valgsteder," udtaler Christoffer Hellmann, der er kommunikationschef i KMD, til Ekstra Bladet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere