Artikel top billede

Store it-problemer rammer valget i flere danske kommuner: Kan ikke scanne valgkort

Der er udsigt til kø ved valgstederne, fordi flere kommuner har it-problemer.

Kolding Kommune, der har omkring 92.000 borgere, er ramt af it-problemer, der påvirker valget. 

Det oplyser kommunen tirsdag formiddag få timer efter, at valgstederne er åbnet:

"En håndfuld afstemningssteder i Kolding Kommune til kommunal- og regionsvalget har it-problemer, når valgkortet skal scannes. I stedet skal valghandlingen nogle steder klares manuelt," lyder det fra Kolding Kommune.  

"Det betyder dobbelt arbejde for de valgtilforordnede på valgstedet, men der er ikke nogen sikkerhedsbrist forbundet med det."

Udsigt til kø ved valgsteder

"For vælgerne betyder det, at der kan opstå lidt ventetid for at stemme. Men det er ikke sikkert, at it-problemerne giver ekstra ventetid på valgstederne," forklarer Kolding Kommune.

Samtidig skriver Ekstra-Bladet om it-problemer ved en skole på Nørrebro i København, hvor danskere er mødt op for at stemme - men kommer til at vente længe i køen. 

"Det var tilsyneladende det elektroniske system, hvor de bipper valgkortene, der ikke virkede. Men nu er de gået igang med at registrere valgkortene skriftligt," lyder det fra mediet.

Også i Ringsted Kommune er der tilsyneladende it-problemer i øjeblikket. 

Det er KMD, der står for de digitale valgsteder, og selskabet fortæller til Ekstra-Bladet, at der har været problemer på en række valgsteder i Kolding og Ringsted samt ved et enkelt valgsted på Nørrebro.

"I alt har vi kendskab til, at der har været tekniske udfordringer på otte valgsteder," udtaler Christoffer Hellmann, der er kommunikationschef i KMD, til Ekstra Bladet.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til NIS2 - indhold, krav og konsekvenser

På dagen vil du både få et koncentreret, fokuseret overblik over de juridiske aspekter og de krav, du vil skulle leve op til. Du går også hjem med praktisk viden fra eksperter, der arbejder med NIS2-compliance på både det tekniske og organisatoriske niveau.

28. februar 2024 | Læs mere


Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere