Artikel top billede

Markante forandringer på vej: Touch-navigation på smartphones får konkurrence fra helt nye teknologier

Touch-navigation på smartphones bliver i stigende grad suppleret af nye teknologier som eksempelvis Apples Face ID.

Da de første moderne smartphones brød igennem på markedet for omkring et årti siden, var touch-skærmene det helt store dyr i åbenbaringen.

Her i 2017 er det stadig touch-funktionerne, der er vejen frem, når man anvender apps, indtaster beskeder og hopper frem og tilbage i smartphonens menuer.

Nye teknologier som stemmekontrol og ansigtsgenkendelse fylder dog stadig mere - og den udvikling har vi slet ikke set det sidste til.

“Vi bevæger os nu ind i en æra, hvor enhederne kan se snarere end blot at reagere på berøring,” lyder det i en ny rapport fra analysefirmaet ABI Research.

“Nye smartphone-lanceringer som fra Apple (iPhone X), Huawei (Mate 10) og Google (Pixel 2 og Google Clips) begynder at flytte fokus fra, hvad vi ser og gør med vores enheder til, hvad enhederne ser og gør for os.”

“Vigtige funktioner som sikkerhed (eksempelvis Apple Face ID), social networking (Apple animojis), og content (Google Clips) er tidlige eksempler på denne sammenblanding af computer vision, kunstig intelligens og machine learning,” skriver ABI Research.

Du kan se en video om Google Clips nederst.

Læs også: Her er syv konkrete teknologier, der kan disrupte din virksomhed - og som du også selv kan udnytte

Analysefirmaet vurderer, at der i 2022 vil være over 650 millioner mobile enheder, der understøtter avancerede applikationer, der gør brug af at 'kunne se' og registrere visuelle indtryk.

Blandt andet mener ABI Research, at vores smartphones i langt højere grad end i dag vil “kunne se, når vi er kede af det og måske afspille musik, der kan hjælpe på vores bekymrede tanker.”

“Kombinationen af kunstig intelliens, machine learning og computer vision vil hjælpe os og interagere med vores enheder på nye og mere dybe måder. Vi vil gå fra en-til-en-forbindelser mellem enhederne og internettet og services over til et stadig mere sammenkoblet økosystem af komponenter, der arbejder sammen,” lyder det fra analysefirmaet.

Læs også:

Video: Sikkerhedsekspert hacker ansigtsgenkendelsen i iPhone X med en maske

Sådan fungerer Apples nye Face ID: Skal erstatte den velkendte fingerskanner med ansigtsgenkendelse




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere