Artikel top billede

600 millioner computere verden over styres nu af Windows 10 - men Microsoft er stadig bagud

Stadigt flere computere kører på Microsofts seneste styresystem, Windows 10 - og det er langt færre end Microsoft oprindeligt havde kalkuleret med.

Microsoft har ramt en ny milepæl med hensyn til Windows 1: Mere end 600 millioner computere kører nu Windows 10.

Det tal inkluderer PC’er, tablets, Xbox One-konsoller, HoloLens, Surface Hub-maskiner og jo: også Windows 10-smartphones.

De seneste tal blev fremvist ved Microsofts årlige generalforsamling onsdag.

Det lyder måske af meget - og det er det også - men det er langt fra, hvad Microsoft selv havde forventet.

Tilbage ved lanceringen af Windows 10 meldte Microsoft ud, at man her regnede med at ramme én milliard Windows 10-enheder i 2018. Og det kommer næppe til at ske.

Dette ved Microsoft godt, for selskabet justerede sine forventninger sidste år. Dog har Microsoft udvidet antallet af Windows 10-maskiner med 100 millioner siden den store Build-konference tilbage i maj måned.

Microsoft har fuldstændig droppet alle planer om, at smartphones skal være med til at øge antallet af Windows 10-enheder på markedet.

Fokus virker i stedet på blandt andet at være rettet mod sine egne HoloLens-briller, der om under en uge kommer til Danmark.

Det kan du læse mere om her: Microsofts futuristiske HoloLens-headset kommer til Danmark

Prøvekørt: Så fantastisk er [b]HoloLens Developer-udgave - vi har prøvet den
[/b]
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Tidligere CIO i Mærsk Tom Christensen ny it-chef hos Conscia
Conscia har hyret tidligere CIO hos Mærsk Tom Christensen som chef for IT Operations og CISO. Tom Christensen stod blandt andet i spidsen for it-afdelingen hos Mærsk Oil & Gas under det berygtede ransomware-angreb på koncernen i 2017.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.