Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Columbus køber svensk it-firma med 600 ansatte: I gang med at overtage iStone

Columbus har afgivet tilbud på mellen 320 millioner og 427 millioner kroner på det svenske it-selskab iStone. Aftale er på plads med bestyrelse og ledelse. Opkøbet skal bane vejen for Columbus ind på det svenske marked.

Danske Columbus har afgivet købstilbud på det svenske it-selskab iStone.

Det er Columbus plan at anvende det 10 år gamle svenske selskab som springbræt til at komme ind på ikke mindst det svenske marked, hvor iStone har godt fodfæste.

Det svenske selskab har kontorer i 13 lande og omsatte i 2016 for 790 millioner svenske kroner (600 millioner danske kroner). 

De sikrede en indtjening før skat og afskrivninger (EBITDA) på 10 millioner svenske kroner.

Columbus, der er børsnoteret, meddeler i en fondsbørsmeddelelse, at selskabet betaler 230 millioner svenske kroner (172 millioner danske kroner) for de første 51 procent af aktierne straks. Købet af de resterende 49 procent aktier fordeles over 2018, 2019 og 2020. Her ligger prisen ikke fast, da den afhænger af forskellige delmål.

"På basis af den foreløbige forretningsplan forventes prisen for de resterende 49 pct. at blive i niveauet 200-340 mio. svenske kr., blandt andet afhængig af hvor hurtigt synergierne kan opnås," skriver Columbus.

Det betyder altså, at Columbus i alt vil betale mellem 320 millioner kroner og 427 millioner kroner for iStone.

Det fremgår af iStones årsrapport for 2016, at aktiekapitalen i iStone ved årskiftet var på knap 875 millioner kroner - altså omkring 650 millioner kroner.

Har accepteret

iStones ledelse har allerede accepteret tilbuddet, og selskabet bestyrelse anbefaler alle aktionærerne at sige ja. 

Selskabets største aktionær er CEO Markus Jakobson, der ejer 16,26 procent af aktierne, fremgår det af selskabets seneste årsrapport, som du finder her.

Columbus forventer, at accept af tilbuddet er en formalitet og forventer såkaldt 'closing' af købsaftalen allerede 2. januar 2018. Det vil med et slag øge Columbus størrelse ganske markant med en forøgelse af både medarbejderstab og omsætning på 50 procent fra den ene dag til den anden.

Det svenske selskab minder en del om Columbus, da det som det danske selskab sælger it-løsninger til produktion, - fødevare- detail- og distributionsvirksomheder og er fokuseret på salg af ERP-løsninger.

“Med Columbus' komplette portefølje af brancheløsninger til produktionsvirksomheder åbner det nye muligheder for at skabe yderligere værdi for iStones nye og eksisterende kunder,” lyder det fra Columbus.

“Kombineret med Columbus' markedsledende Microsoft-kompetence og løsningsportefølje udvider Columbus sin teknologikompetence og appellerer dermed til et større marked,” meddeler selskabet.

Columbus-direktør Thomas Honoré befinder sig netop nu i Stockholm for at aftale detaljer med iStones ledelse.

Du kan læse et interview med ham på cw.dk om købstilbuddet senere torsdag.

Læs også: 

Columbus har fundet effektiv vækst-opskrift: Udnytter virksomhedernes it-fokus

Danske ERP-leverandører skovler penge ind: Disse selskaber klarer sig bedst blandt 24 leverandører
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Efter Microsofts løfte om at holde data i Europa: "Der falder et stengærde af bekymring fra hjerterne hos alle europæiske dataansvarlige"
Rådet for Digital Sikkerheds Henning Mortensen har haft armene oppe over hovedet siden igår. Micrsoft har lovet at holde alle europæiske brugeres cloud-placerede data i EU. Dog vil formanden gerne se hele udrulningens betingelser på skrift før festen.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Udnyt ressourcerne bedre og skru op for overskuddet
Spildt arbejde, ineffektive processer og ringe forretningsindsigt er blot tre tegn på ringe ressourceudnyttelse. I dette whitepaper får du viden om, hvordan du måler ressourceudnyttelsen – og bruger indsigten operationelt, taktisk og strategisk.