Mærsk og CSC skal levere epj til fire amter

Det bliver Mærsk IT og CSC Scandihealth, der skal levere det vigtige medicinmodul til Frederiksborg Amt, Ribe Amt, Storstrøms Amt og Københavns epj-projekt. Dermed slår de to selskaber fem rivaler af pinden, som alle har været med i opløbet om ordren på mindst 40 millioner kroner.

Mærsk IT og CSC Scandihealth skal levere det såkaldte medicinmodul - som er en vigtig del af de elektroniske patientjournaler - til Ribe Amt, Storstrøms Amt, Frederiksborg Amt og København, som er gået sammen om opgaven.

Medicinmodulet anvendes til ved hjælp af stregkoder at sikre, at den rigtige medicin anvendes til den rigtige patient på den rigtige måde og i den rigtige dosis.

Med ordren slår Mærsk IT og CSC fem konkurrerende virksomheder, som alle har været med i opløbet om ordren, nemlig Siemens, Systematic Software Engineering, Tietoenator, Tolvumyndir og WM-data.

Hver deres del

De to selskaber har nemlig vundet hver sin del af ordren, som fra begyndelsen har været delt op i en modulopbygget del og en mere bredt funderet del.

Mærsk IT skal levere en del, som giver mulighed for større integration, mens CSC skal levere en mere boks-lignende løsning.

Rammekontrakterne bliver på et tocifret millionbeløb per amt - altså i alt mindst 40 millioner kroner og muligvis en del mere.

Kontorchef i Amtsrådsforeningen, Lars Hagerup, vil på nuværende tidspunkt ikke fortælle præcist hvor meget rammekontrakterne er på.

Nødt til at prioritere

Det er for længst blevet klart, at amterne ikke kan leve op til det gamle løfte om at være klar med de elektroniske patientjournaler på alle arbejdsområder på sygehusene inden udgangen af 2005.

Derfor har de været nødt til at prioritere, og her er medicinmodulet centralt, fordi amterne forventer at kunne opnå bedre kvalitet og større effektivitet på en relativ nem måde.

De fire amter bag ordren læner sig op af den strategi, som Hovedstadens Sygehusfællesskab (H:S) udarbejdede for flere år siden med en række kliniske og tekniske krav.

Det betyder, at brugerfladen og funktionaliteten på de fire amters kommende medicinmoduler bliver ens og magen til de systemer, som Fyns Amt og Nordjyllands Amt senere vil tage i brug og næsten ens med de moduler, som Roskilde Amt og Århus Amt allerede har taget i brug

Det er dog alene brugerflader og funktionalitet, der bliver ens, mens den underliggende arkitektur fortsat i vid udstrækning er forskellig for hvert enkelt amt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere