Mærsk og CSC skal levere epj til fire amter

Det bliver Mærsk IT og CSC Scandihealth, der skal levere det vigtige medicinmodul til Frederiksborg Amt, Ribe Amt, Storstrøms Amt og Københavns epj-projekt. Dermed slår de to selskaber fem rivaler af pinden, som alle har været med i opløbet om ordren på mindst 40 millioner kroner.

Mærsk IT og CSC Scandihealth skal levere det såkaldte medicinmodul - som er en vigtig del af de elektroniske patientjournaler - til Ribe Amt, Storstrøms Amt, Frederiksborg Amt og København, som er gået sammen om opgaven.

Medicinmodulet anvendes til ved hjælp af stregkoder at sikre, at den rigtige medicin anvendes til den rigtige patient på den rigtige måde og i den rigtige dosis.

Med ordren slår Mærsk IT og CSC fem konkurrerende virksomheder, som alle har været med i opløbet om ordren, nemlig Siemens, Systematic Software Engineering, Tietoenator, Tolvumyndir og WM-data.

Hver deres del
De to selskaber har nemlig vundet hver sin del af ordren, som fra begyndelsen har været delt op i en modulopbygget del og en mere bredt funderet del.

Mærsk IT skal levere en del, som giver mulighed for større integration, mens CSC skal levere en mere boks-lignende løsning.

Rammekontrakterne bliver på et tocifret millionbeløb per amt - altså i alt mindst 40 millioner kroner og muligvis en del mere.

Kontorchef i Amtsrådsforeningen, Lars Hagerup, vil på nuværende tidspunkt ikke fortælle præcist hvor meget rammekontrakterne er på.

Nødt til at prioritere
Det er for længst blevet klart, at amterne ikke kan leve op til det gamle løfte om at være klar med de elektroniske patientjournaler på alle arbejdsområder på sygehusene inden udgangen af 2005.

Derfor har de været nødt til at prioritere, og her er medicinmodulet centralt, fordi amterne forventer at kunne opnå bedre kvalitet og større effektivitet på en relativ nem måde.

De fire amter bag ordren læner sig op af den strategi, som Hovedstadens Sygehusfællesskab (H:S) udarbejdede for flere år siden med en række kliniske og tekniske krav.

Det betyder, at brugerfladen og funktionaliteten på de fire amters kommende medicinmoduler bliver ens og magen til de systemer, som Fyns Amt og Nordjyllands Amt senere vil tage i brug og næsten ens med de moduler, som Roskilde Amt og Århus Amt allerede har taget i brug

Det er dog alene brugerflader og funktionalitet, der bliver ens, mens den underliggende arkitektur fortsat i vid udstrækning er forskellig for hvert enkelt amt.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Fri medarbejdermobilitet - med digital bodyguard
Om at gå fra adgangsstyring på personniveau til adgangsstyring på desktopniveau. I takt med at flere og flere medarbejdere arbejder remote og logger på jeres systemer og netværk uden for virksomhedens sikkerhedsværn, risikerer de at efterlade døren til forretningen på klem. Dermed bliver endpoints som pc’ere, Mac’s og servere et oplagt mål for hackere, som vil ind i virksomhedens infrastruktur. I blandt sker det også, at medarbejdere udnytter deres privilegerede adgangsrettigheder til skadelige formål. Det er derfor mere aktuelt end nogensinde at rette opmærksomheden mod jeres endpoints og de rettigheder, der ligger her.