Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Coding Class i finalen til EU-pris - men vandt ikke / Vaskerimaskine-firma køber op i fynsk robot-firma / Salg af fynsk robot-firma gik i vasken / Italien på vej med internet-skat på tre procent

Coding Class i finalen til EU-pris - men vandt ikke. Vaskerimaskine-firma køber op i fynsk robot-firma. Salg af fynsk robot-firma gik i vasken. Italien på vej med internet-skat på tre procent. USA vil stramme op på cybersikkerhed.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Coding Class i finalen til EU-pris - men vandt ikke

Det danske it-undervisningsprojekt Coding Class røg i finalen i dysten ‘EU Digital Skills Award in education’ sammen med blot tre andre projekter. De fire blev udvalgt af i alt 240 ‘skills’-projekter fra hele Europa.

I Coding Class-projektet samarbejder IT-Branchen, Coding Pirates og en række danske kommuner om at indføre it som fag i en række sjetteklasser - i første omgang som pilotprojekt.

Coding Class måtte dog se sig slået til et projekt fra Rumænien, ‘Asociatia Techsoup Romania,’ som forsøger at stable et projekt på benene, hvor folkeskoleelever får undervisning af it-professionelle i programmering, udviklig og marketing.

Du kan læse mere om Digital Skills Award her.

Vaskerimaskine-firma køber op i fynsk robot-firma

Jensen-Group, der producerer vaskerimaskiner, køber ifølge Børsen op i den fynske robot-virksomhed Inwatec. Ifølge avisen køber Jensen-Group 30 procent af firmaet.

Opkøbet skal bidrage til Jensen-Groups ambition om at automatisere vaskeribranchen. Selskabet står allerede bag små robotter, som kan finde fremmedlegemer som kuglepenne og andet i vasketøj.

"Vi har distributionssystemet, og Inwatec har produkterne. Sammen skal vi udvikle nye produkter, der kan automatisere vores kunder, nemlig de store vaskerier," siger Jensen-Group-direktør Jesper Munch Jensen til avisen.

Jensen-Group har hovedkvarter på Bornholm.

Salg af fynsk robot-firma gik i vasken

Det fynske robot-selskab Effimat Storage Technology, der står bag en lagerrobot, var i foråret blot dage fra at blive solgt, skriver Børsen.

Men blot to dage før handlen skulle lukkes, besluttede storaktionær Peter Mads Clausen sig for, at tilbuddet var for lavt. Det var den anden storaktionær, Vækstfonden, enig i, skriver avisen, mens direktør og stifter Jørgen Flemming Ladefoged var uenig.

Nu har selskabet lagt en ny strategi, der løber frem til 2022. Selskabet har tabt 67 millioner kroner siden etableringen i 2011.

Vil du læse mere om fynske robotter, kan du klikke her: I 2005 ramte Universal Robot bunden af pengekassen: I dag har virksomheden indledt et fynsk vækstmirakel

Italien på vej med internet-skat på tre procent

Italien kan være på vej med med en særlig internet-skat på tre procent på ‘bestemte internet-transaktioner,’ som det hedder.

Det oprindelige forslag lød på en skat på seks procent. Internet-skatten sigter uformelt mod Google, Facebook og Amazon, som længe er blevet beskyldt for at undgå at betale skat i Italien.

Det sker med et argument om, at de ikke har en ‘stabil tilstedeværelse’ i landet.

Den nye lov skal sikre, at der betales skat af indtægter på tjenesteydelser solgt i Italien - som for eksempel onlineannoncering og sponsorerede links.

Læs også: Europæiske stormagter stiller sig i kø: Vil vride flere skattepenge ud af Google

USA vil stramme op på cybersikkerhed

Den amerikanske regering vil have stærkere amerikansk it-sikkerhed, fremgår det af USA’s nye ‘National Security Strategy’ fra Det Hvide Hus i Washington D.C.

Ifølge regeringen er cybersikkerhed et nationalt anliggende. I strategipapiret omtales blandt andet den amerikanske energi-sektor som muligt mål for eventuelle hackere.

“Internettet er en amerikansk opfindelse og bør afspejle vores værdier i takt med, at det fortsætter med at transformere fremtiden for alle lande og alle generationer. En stærk cyber-infrastruktur er grundlaget for økonomisk vækst, beskytter vores frihed og fremmer vores nationale sikkerhed,” hedder det.

Du finder National Security Strategy of the United States of America her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere