Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Coding Class i finalen til EU-pris - men vandt ikke / Vaskerimaskine-firma køber op i fynsk robot-firma / Salg af fynsk robot-firma gik i vasken / Italien på vej med internet-skat på tre procent

Coding Class i finalen til EU-pris - men vandt ikke. Vaskerimaskine-firma køber op i fynsk robot-firma. Salg af fynsk robot-firma gik i vasken. Italien på vej med internet-skat på tre procent. USA vil stramme op på cybersikkerhed.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Coding Class i finalen til EU-pris - men vandt ikke

Det danske it-undervisningsprojekt Coding Class røg i finalen i dysten ‘EU Digital Skills Award in education’ sammen med blot tre andre projekter. De fire blev udvalgt af i alt 240 ‘skills’-projekter fra hele Europa.

I Coding Class-projektet samarbejder IT-Branchen, Coding Pirates og en række danske kommuner om at indføre it som fag i en række sjetteklasser - i første omgang som pilotprojekt.

Coding Class måtte dog se sig slået til et projekt fra Rumænien, ‘Asociatia Techsoup Romania,’ som forsøger at stable et projekt på benene, hvor folkeskoleelever får undervisning af it-professionelle i programmering, udviklig og marketing.

Du kan læse mere om Digital Skills Award her.

Vaskerimaskine-firma køber op i fynsk robot-firma

Jensen-Group, der producerer vaskerimaskiner, køber ifølge Børsen op i den fynske robot-virksomhed Inwatec. Ifølge avisen køber Jensen-Group 30 procent af firmaet.

Opkøbet skal bidrage til Jensen-Groups ambition om at automatisere vaskeribranchen. Selskabet står allerede bag små robotter, som kan finde fremmedlegemer som kuglepenne og andet i vasketøj.

"Vi har distributionssystemet, og Inwatec har produkterne. Sammen skal vi udvikle nye produkter, der kan automatisere vores kunder, nemlig de store vaskerier," siger Jensen-Group-direktør Jesper Munch Jensen til avisen.

Jensen-Group har hovedkvarter på Bornholm.

Salg af fynsk robot-firma gik i vasken

Det fynske robot-selskab Effimat Storage Technology, der står bag en lagerrobot, var i foråret blot dage fra at blive solgt, skriver Børsen.

Men blot to dage før handlen skulle lukkes, besluttede storaktionær Peter Mads Clausen sig for, at tilbuddet var for lavt. Det var den anden storaktionær, Vækstfonden, enig i, skriver avisen, mens direktør og stifter Jørgen Flemming Ladefoged var uenig.

Nu har selskabet lagt en ny strategi, der løber frem til 2022. Selskabet har tabt 67 millioner kroner siden etableringen i 2011.

Vil du læse mere om fynske robotter, kan du klikke her: I 2005 ramte Universal Robot bunden af pengekassen: I dag har virksomheden indledt et fynsk vækstmirakel

Italien på vej med internet-skat på tre procent

Italien kan være på vej med med en særlig internet-skat på tre procent på ‘bestemte internet-transaktioner,’ som det hedder.

Det oprindelige forslag lød på en skat på seks procent. Internet-skatten sigter uformelt mod Google, Facebook og Amazon, som længe er blevet beskyldt for at undgå at betale skat i Italien.

Det sker med et argument om, at de ikke har en ‘stabil tilstedeværelse’ i landet.

Den nye lov skal sikre, at der betales skat af indtægter på tjenesteydelser solgt i Italien - som for eksempel onlineannoncering og sponsorerede links.

Læs også: Europæiske stormagter stiller sig i kø: Vil vride flere skattepenge ud af Google

USA vil stramme op på cybersikkerhed

Den amerikanske regering vil have stærkere amerikansk it-sikkerhed, fremgår det af USA’s nye ‘National Security Strategy’ fra Det Hvide Hus i Washington D.C.

Ifølge regeringen er cybersikkerhed et nationalt anliggende. I strategipapiret omtales blandt andet den amerikanske energi-sektor som muligt mål for eventuelle hackere.

“Internettet er en amerikansk opfindelse og bør afspejle vores værdier i takt med, at det fortsætter med at transformere fremtiden for alle lande og alle generationer. En stærk cyber-infrastruktur er grundlaget for økonomisk vækst, beskytter vores frihed og fremmer vores nationale sikkerhed,” hedder det.

Du finder National Security Strategy of the United States of America her.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere