Artikel top billede

Sviende nederlag til Uber: EU slår fast, at Uber skal reguleres som et taxi-selskab og ikke som en digital platform

En EU-dom har netop slået fast, at Uber skal reguleres som et taxiselskab og ikke som en digital platform.

I en længe ventet dom slår EU-domstolen fast, at Uber skal reguleres som en et taxiselskab.

Det skriver Bloomberg.

Dommen, der ikke kan ankes, er et klart nederlag for Uber.

Virksomheden har argumenteret for, at virksomheden ikke er et taxiselskab, men blot en digital platform, der sætter passagerer og chauffører i forbindelse med hinanden.

Udfaldet har været imødeset med spænding, fordi digitale platforme er omfattet af EU’s regler om fri bevæglighed for varer og tjenesteydelser, mens taxitjenester derimod frit kan reguleres af de enkelte medlemslande.

EU-dommen tager udgangspunkt i Ubers tjeneste Uber Pop, der har været brugt i adskillige europæiske byer, heriblandt i København. 

Dommen tager afsæt i en spansk sag fra 2014, hvor Uber fik forbud mod at drive personbefordring i Spanien. Et spørgsmål som Uber dog mente stred mod EU-retten.

Uber: Rammer millioner af europæiske borgere
Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra Uber.

Og den amerikanske virksomhed oplyser i et mailsvar til Computerworld, at kendelsen ikke får nogen betydning i langt de fleste EU-lande, hvor Uber allerede opererer i overenstemmelse med de nationale reguleringer af taximarkedet. 

Derimod får kendelsen betydning på marekder som det danske, hvor nationale regulerering afskærer Uber fra at være tilstede. 

"Kendelsen betyder, at millioner af europæiske borgere vil blive afskåret fra at bruge apps som vores. Vores nye CEO har sagt, at det er helt i orden at regulere tjenester som Uber, og derfor vil vi fortsætte dialogen med byer over hele Europa," lyder det i mailen 

Endnu et nederlag for Uber

EU-dommen er blot et af flere juridiske nederlag, som Uber har lidt i Europa gennem det seneste år. 

Tidligere på året valgte Uber at trække sig fra det danske marked, fordi tjenesten vurderer at den nye danske taxilov ”vil umuliggøre den fortsatte drift af tjenesten”.

Derudover har transportmyndighederne i den engelske hovedstad London tidligere på efteråret valgt ikke at forlænge Ubers tilladelse til at operere i byen.

Det skete blandt andet med den begrundelse, at Uber ikke har levet op til sit ansvar for at gennemføre baggrundstjek af chaufførerne.
IT-JOB

Danmarks Meteorologiske Institut

IT-udvikler til high-performance computing

Mobile Industrial Robots A/S

Software Automation Developer

SCADA International A/S

Compliance Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Produktion 2.0: Drift og sikkerhed når der går IT i OT

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

23. februar 2023 | Læs mere


MS Power Platform

Bliv inspireret til, hvordan du kan gribe mulighederne via Microsofts Power Platform og Power Apps gennem oplæg om og demonstrationer af, hvordan danske virksomheder anvender mulighederne. Eksempelvis ved at visualisere og dele data med Power BI, tilpasse, digitalisere workflows med Power Apps samt automatisere workflows mellem services med Power Automate.

28. februar 2023 | Læs mere


Customer Experience - sådan får du glade og loyale kunder

En dyb og relevant indsigt i dine kunders behov, ageren og navigeren er med til at skabe den bedste kundeoplevelse. Det kræver mange data, og det er afgørende at virksomhederne har det rette setup og viden om dataindsamling og dataanalyse. Deltag på dette semirnår og bliv klogere på de store aktuelle muligheder som data, software og ny innovation skaber inden for customer experience.

01. marts 2023 | Læs mere