Artikel top billede

Sviende nederlag til Uber: EU slår fast, at Uber skal reguleres som et taxi-selskab og ikke som en digital platform

En EU-dom har netop slået fast, at Uber skal reguleres som et taxiselskab og ikke som en digital platform.

I en længe ventet dom slår EU-domstolen fast, at Uber skal reguleres som en et taxiselskab.

Det skriver Bloomberg.

Dommen, der ikke kan ankes, er et klart nederlag for Uber.

Virksomheden har argumenteret for, at virksomheden ikke er et taxiselskab, men blot en digital platform, der sætter passagerer og chauffører i forbindelse med hinanden.

Udfaldet har været imødeset med spænding, fordi digitale platforme er omfattet af EU’s regler om fri bevæglighed for varer og tjenesteydelser, mens taxitjenester derimod frit kan reguleres af de enkelte medlemslande.

EU-dommen tager udgangspunkt i Ubers tjeneste Uber Pop, der har været brugt i adskillige europæiske byer, heriblandt i København. 

Dommen tager afsæt i en spansk sag fra 2014, hvor Uber fik forbud mod at drive personbefordring i Spanien. Et spørgsmål som Uber dog mente stred mod EU-retten.

Uber: Rammer millioner af europæiske borgere
Computerworld har forsøgt at få en kommentar fra Uber.

Og den amerikanske virksomhed oplyser i et mailsvar til Computerworld, at kendelsen ikke får nogen betydning i langt de fleste EU-lande, hvor Uber allerede opererer i overenstemmelse med de nationale reguleringer af taximarkedet. 

Derimod får kendelsen betydning på marekder som det danske, hvor nationale regulerering afskærer Uber fra at være tilstede. 

"Kendelsen betyder, at millioner af europæiske borgere vil blive afskåret fra at bruge apps som vores. Vores nye CEO har sagt, at det er helt i orden at regulere tjenester som Uber, og derfor vil vi fortsætte dialogen med byer over hele Europa," lyder det i mailen 

Endnu et nederlag for Uber

EU-dommen er blot et af flere juridiske nederlag, som Uber har lidt i Europa gennem det seneste år. 

Tidligere på året valgte Uber at trække sig fra det danske marked, fordi tjenesten vurderer at den nye danske taxilov ”vil umuliggøre den fortsatte drift af tjenesten”.

Derudover har transportmyndighederne i den engelske hovedstad London tidligere på efteråret valgt ikke at forlænge Ubers tilladelse til at operere i byen.

Det skete blandt andet med den begrundelse, at Uber ikke har levet op til sit ansvar for at gennemføre baggrundstjek af chaufførerne.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere