Artikel top billede

Photo by Crew on Unsplash (Foto: Photo by Crew on Unsplash)

Den næste generation af Apple Watch kan få avanceret hjertemåler

Den næste udgave af Apple Watch vil muligvis være i stand til at tage hjertekardiogrammer. Det betyder, at uret vil kunne identificere alvorlige hjerteproblemer på et tidligt stadie.

Apple arbejder i øjeblikket på en teknologi, der kan gøre Apple Watch i stand til at forudse alvorlige hjerteproblemer.

Noget som i dag vil kræve, at du får taget et hjertekardiogram - også kaldet et EKG.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg, der citerer flere anonyme kilder med kendskab til Apples planer.  

Læs også: Test af Apple Watch 3: Seriøst kedeligt smartwatch - men jeg vil ikke undvære det alligevel

Mål hjertet med tryk på urramme

Ifølge mediet tester Apple i øjeblikket en udgave, der kræver, at brugeren skal trykke på urets ramme med to fingre, hvorefter der bliver sendt et strømsignal gennem brystet på den person, der bærer uret.

Det elektriske signal vil eksempelvis være i stand til at registrere, hvis hjertet slår uregelmæssigt eller andre tegn på hjerteproblemer.

Apple Watch har allerede i dag en pulsmåler, der i nogle tilfælde kan identificere aktuelle hjerteproblemer.

Men ifølge Bloomberg kan de nye funktioner ikke blot identificere aktuelle probilemer, men vil også være i stand til at vurdere hjertets sundhedstilstand og dermed identificere personer, der på længere sigt risikerer at få alvorlige hjerteproblemer.

Læs også: Jeg blev stillet tusindvis af kroner i udsigt for mine sundhedsdata: Her er historien om mit forsøg på at sælge dem

Tester også blodsukkermålere

Der går desuden rygter om, at Apple tester en blodsukker-måler til Apple Watch.

Tidligere på året ret skrev det amerikanske medie CNBC, at Apple topchef Tim Cook selv har testet prototypen af en enhed til Apple Watch, der kan måle patienters blodsukker. Noget der især er en vigtig funktion for folk, der lider af sukkersyge eller har forstadier til sukkersyge.

Men også for folk der ikke lider sukkersyge, kan det være nyttigt holde øje med udviklingen i blodsukker-niveauet og hvorledes det påvirkes af den mad, som vi indtager.

Denne type sundhedsfunktioner adskiller sig dog fra almindelig forbrugerteknologi ved, at de ofte vil kræve særlige godkendelser fra sundheds- og lægemiddelmyndighederne i de enkelte lande, hvilket kan være længerevarende proces. 

Læs også:
Ekspert: Gadgets med sundhedsfunktioner har et stort potentiale, men den helt store revolution er langt væk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere